Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

Φωνή λαού, οργή Θεού… Του Παναγιώτη Αποστόλου


Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) για την επίταξη ελληνικής γης από την κυβέρνηση της ΝΔ έχει ξεσηκώσει τους απανταχού Έλληνες!
Καταγράφω παρακάτω την αντίδραση του Στρατηγού ε.α. Δημητρίου Κυπριώτη. «Η κυβέρνηση με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, την οποία ως αντιπολίτευση πολεμούσε, προχώρησε εντελώς ξαφνικά και χωρίς καμία συνεννόηση...
με τους φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στην Επίταξη εδαφικών ιδιωτικών εκτάσεων στα Νησιά, προκειμένου να δημιουργήσει τα κλειστά (που δεν θα είναι κλειστά) Κέντρα Μεταναστών. Πόσο νόμιμη ήταν αυτή ΠΝΠ; Η προστασία της εδαφικής και γενικότερα της ιδιοκτησίας έχει θεσμική διάσταση και προστατεύεται από το ισχύον Σύνταγμα (Άρθρο 17 και από διατάξεις για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων - ΕΣΔΑ). Η Επίταξη είναι προσωρινού χαραχτήρα και αναφέρεται στην αφαίρεση χρήσης και κάρπωσης της ιδιωτικής περιουσίας με καταβολή ανταλλάγματος και γίνεται με μονομέρεια  του κράτους, για ΕΚΤΑΚΤΗ και ΆΜΕΣΗ δημόσια ανάγκη και επιτρέπεται ΜΟΝΟ σε ΔΥΟ περιπτώσεις.
1.     Σε περίπτωση ΠΟΛΕΜΟΥ ή ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ και
2.     Για Θεραπεία ΆΜΕΣΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη ή την υγεία.
Οι διαδικασίες Επίταξης είναι  είτε  στρατιωτικές, είτε πολιτικές. Προφανώς, αφού δεν υπάρχει η 1η περίπτωση, η κυβέρνηση εκτίμησε ότι μπορεί να κάνει χρήση της 2ης περίπτωσης.  Το ερώτημα όμως που μπαίνει είναι, κατά πόσο οι τοπικές κοινωνίες και οι φορείς αυτών, έχουν ή δεν έχουν λόγο, σε ένα θέμα που ΑΜΕΣΑ τους αφορά και τους θίγει;»!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive