Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

Αποκάλυψη: Μακεδονία του *Ίλιντεν το νέο όνομα στο τραπέζι! Πλησιέστερη ονομασία η «Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας», σύμφωνα με σκοπιανά μέσα

«Δημοκρατία της Ίλιντεν Μακεδονίας» (Ilindenska Republika Makedonija) είναι το νέο όνομα που έχει πέσει στο τραπέζι των συνομιλιών για την επίλυση του Σκοπιανού...
  Σύμφωνα με το σκοπιανό μέσο a1on.mk, το νέο όνομα είναι πρόταση των Σκοπιανών προς την Ελλάδα και φαίνεται πως έχει το «πράσινο φως» από την κυβέρνηση Ζάεφ για erga omnes, δηλαδή έναντι όλων.  
*Η Εξέγερση του Ίλιντεν (Εξέγερση του Προφήτη Ηλία-Μεταμορφώσεως) ξεκίνησε στις 20 Ιουλίου/2 Αυγούστου 1903 (παλαιό και νέο ημερολόγιο) ενάντια στην Οθωμανική Αυτοκρατορία από την Εσωτερική Μακεδονική Αδριανουπολιτική Επαναστατική Οργάνωση (ΕΜΑΟ), μια Βουλγαρική μυστική, αυτονομιστική οργάνωση που συστάθηκε στα Βαλκάνια το 1893. Η οργάνωση είχε σύνθημα «Η Μακεδονία στους Μακεδόνες» και στόχευε τελικώς στη δημιουργία αυτόνομης Μακεδονίας, με ιστορικά εδάφη και της Ελλάδας. Γιορτάζεται στα Σκόπια και τη Βουλγαρία ως εθνική επέτειος. Ωστόσο, στα Σκόπια τιμούν τους «ψευδοεπαναστάτες» ως «Μακεδόνες» και στη Σόφια ως «Βούλγαρους». Γι’ αυτό και είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στους εθνικιστικούς κύκλους των Σκοπίων, η περυσινή συμφωνία Ζάεφ-Μπορίσοφ για κοινούς εορτασμούς για το Ίλιντεν, λέγοντας πως «άμα γιορτάζουμε με τους Βούλγαρους, τότε είναι σα να λέμε πως είμαστε Βούλγαροι».

1 σχόλιο:

  1. βαρντάσκα με εθνικότητα βουλγάρικη και άν θέλουν,κάτι μου λέει οτί ο τσίπρας δεν θα φύγει καλά απο την πολιτική....να μην υπογράψει τίποτα και να αποχωρήσει απο τις διαπραγματεύσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive