Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

ΚΑΡΑΣΤΗΜΕΝΗ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΗ "ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ" ΑΛΛΟΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΠΑΝΩ ΣΕ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. ΔΕΙΤΕ

Τι απαντούν οι πολίτες για τα φλέγοντα εθνικά θέματα σε νέα δημοσκόπηση
Τα αποτελέσματα μίας νέας δημοσκόπησης που πραγματοποιήθηκε από την Κάπα Research για λογαριασμό του Alpha μετέδωσε το κανάλι στο κεντρικό του δελτίο ειδήσεων. Η νέα έρευνα αφορούσε τα φλέγοντα και ανοικτά θέματα, όπως τα ελληνοτουρκικά και τις διαπραγματεύσεις για την ονομασία των Σκοπίων....

Η έρευνα διεξήχθη στο διάστημα 1-9 Μαρτίου και σε δείγμα 1.343 ατόμων σε 13 περιφέρειες της χώρας.
Η έρευνα ξεκίνησε με τις «χώρες που αποτελούν κίνδυνο για την Ελλάδα», με την Τουρκία να έρχεται πρώτη με το συντριπτικό 92,5% και να ακολουθούν η Αλβανία με 47% και την ΠΓΔΜ με 37%. Μάλιστα, εκτιμάται ότι το επεισόδιο με τους δύο στρατιωτικούς επηρέασε το έτσι και αλλιώς ιστορικά υψηλό ποσοστό της Τουρκίας.
fdghiof1
Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζουν και οι απαντήσεις στο ερώτημα «ποια θα θέλατε να είναι σήμερα η στάση μας απέναντι στην Τουρκία» με τους ερωτηθέντες να εμφανίζονται μοιρασμένοι. Το 49,5% είναι υπέρ μίας ελληνοτουρκικής προσέγγισης, ενώ το 46% επιθυμεί μία σκληρή αντιμετώπιση. Στην ερώτηση «ποιοι είναι οι κίνδυνοι για τη χώρα», μεταξύ άλλων, οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 65,5% θεωρούν το πολεμικό επεισόδιο έναντι του 34% που απάντησαν «λίγο και καθόλου».
fdghiof2fdghiof3
Και οι απαντήσεις των ερωτηθέντων στα ερωτήματα για το Σκοπιανό έχουν ειδικό ενδιαφέρον. Το 56,5% απάντησε ότι δεν επιθυμεί το όνομα να περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία έναντι του 38,5% που απάντησε ότι είναι ανοικτοί σε μία συμβιβαστική λύση σύνθετης ονομασίας. Στο ερώτημα πάλι «ποια θεωρείται ως την πιο εφικτή λύση στο ονοματολογικό» το 39,5% απάντησαν «Χωρίς τον όρο Μακεδονία», το 39% «Σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό», το 13,5% «δεν υπάρχει εφικτή λύση», ενώ 6% απάντησε «Σύνθετη ονομασία με χρονικό προσδιορισμό».
fdghiof6fdghiof7fdghiof4fdghiof5fdghiof8fdghiof9fdghiof10fdghiof11fdghiof12fdghiof13

2 σχόλια:

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive