Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018

Η καταγγελία της Χρυσής Αυγής για το κατοχικό δάνειο και ένας διάλογος με τον Πρόεδρο της Βουλής – Άρθρο του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου



Για τους Έλληνες Εθνικιστές η υπέρτατη Ιδέα είναι η ίδια μας η Πατρίδα και αυτην υπηρετούμε”...

Τελείωσα την ομιλία μου για τον προϋπολογισμό στην Βουλή, αναφερόμενος στα όσα συνέβησαν με την επίσκεψη Ερντογάν και καταγγέλλοντας το γεγονός της καταθέσεως στεφάνου με την ημισέληνο στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου με την φράση: “Ντροπή σας”! Αμέσως μετά την ομιλία μου, τον λόγο
πήρε ο πρόεδρος της Βουλής, κ. Ν. Βούτσης, ο οποίος δεν απάντησε βεβαίως στα όσα είπα για την επίσκεψη Ερντογάν, αλλά στα όσα είχα αναφέρει προηγουμένως για το κατοχικό δάνειο, θέλοντας να αμβλύνει τις εντυπώσεις και να πει ούτε λίγο, ούτε πολύ, αυτό που λένε οι εμπαθείς αριστεροί για εμάς ότι δεν είμαστε πατριώτες!
Από τα πρακτικά της Βουλής ο διάλογος που ακολούθησε: “ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ (Πρόεδρος της Βουλής): Με συγχωρείτε, ενώ είστε παρών, θα ήθελα να αναφερθώ σε ένα ζήτημα, που το θεωρώ πάρα πολύ σημαντικό και δεν πρέπει να δημιουργούνται ψευδείς εντυπώσεις σήμερα στον κόσμο και έχει σχέση με τις γερμανικές αποζημιώσεις. Αναφερθήκατε μόνο στο κατοχικό δάνειο. Μας επιρρίψατε την ευθύνη, εν πάση περιπτώσει, ότι δεν έχουν ληφθεί οι σχετικές αποφάσεις από τη Βουλή. Θέλω να πω ευθέως και ήθελα να το πω μπροστά σας για να μπορείτε, αν θέλετε, να το σχολιάσετε: Δεν σας διέφυγαν όλα αυτά, κύριε Μιχαλολιάκο. Η αναφορά σας και μόνο ότι είναι υπόλογη η Γερμανία στις δόσεις του κατοχικού δανείου έχει να κάνει με τη βαθύτατη και εκπεφρασμένη δημοσίως πεποίθησή σας ότι έχετε εκλεκτική συγγένεια και ότι χάσατε τότε τον πόλεμο, ότι οι δυνάμεις που έχασαν τότε τον πόλεμο είναι οι δυνάμεις, στις οποίες ιστορικά, ιδεολογικά και πολιτικά αναφερόσασταν και τότε και τώρα. Και με αυτή την έννοια, δεν θα ήθελα να μείνει προς τα έξω, προς τον κόσμο που μας ακούει, σαν από την πλευρά σας, μια ειλικρινής διεκδίκηση περί των τεράστιων γερμανικών αποζημιώσεων και επανορθώσεων που χρωστούν στον ελληνικό λαό. Είναι εντελώς ελλειπτική αναφορά. Δεν είναι καθόλου τυχαία αναφορά, διότι επανειλημμένως μόνο αυτό το θέμα αναγνωρίζετε. Για τα άλλα, θεωρείτε ότι ήταν πολεμικές συγκρούσεις, στις οποίες μάλιστα, οι δυνάμεις στις οποίες αναφερόσασταν -και αναφέρετε- έχασαν. Και ευτυχώς για τη Δημοκρατία και τον ελεύθερο κόσμο έχασαν τότε τον πόλεμο.”
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ (Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή): Κύριε Πρόεδρε, ασφαλώς και συμφωνώ μαζί σας ότι πρέπει να διεκδικήσουμε και τις πολεμικές επανορθώσεις. Στάθηκα στο θέμα του κατοχικού δανείου, επειδή αυτό το θέμα δεν έχει προχωρήσει καθόλου. Το άλλο ζήτημα των πολεμικών επανορθώσεων έχει προχωρήσει. Από εκεί και πέρα, θα πρέπει να ξέρετε ότι άλλο είναι η ιδεολογία του οποιουδήποτε, που δεν ταυτίζομαι σε καμία περίπτωση με την ιδεολογία της εθνικοσοσιαλιστικής Γερμανίας ή της φασιστικής Ιταλίας, διότι ανήκουν σε άλλες χώρες και άλλες εποχές και άλλο είναι η πατρίδα. Εμείς, σαν Έλληνες πατριώτες, καταγγέλλουμε σαν εγκλήματα πολέμου τα όσα έγιναν από τις κατοχικές δυνάμεις μέσα στην Πατρίδα μας, καταγγέλλουμε τα εγκλήματα, τις εκτελέσεις αμάχων, τις καταστροφές των χωριών και ως εκ τούτου μας αδικείτε και μας ερμηνεύετε λάθος. Αυτό είχα να σας πω. Δεν αναφέρθηκα επιλεκτικά, όπως είπατε. Αναφέρθηκα γιατί αυτή είναι μια χαρακτηριστική περίπτωση την οποία μπορούμε χειροπιαστά να διεκδικήσουμε.”
Από τα όσα διαβάσατε παραπάνω, ο πρόεδρος της Βουλής δεν απήντησε στο γιατί εδώ και τρία χρόνια που είναι κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Καμμένο δεν απαιτούν και δεν εγγράφουν στον προϋπολογισμό το κατοχικό δάνειο, αλλά είπε ότι “ΘΑ” το απαιτήσουν… Σχετικώς τώρα για την νίκη της δημοκρατίας, απορώ ποιος λόγος πέφτει στον κομμουνιστή πρόεδρο της Βουλής! Μου έδωσε όμως την δυνατότητα με την απάντησή μου στα όσα είπε να ξεκαθαρίσω ότι δεν πρέπει να συνδέουν την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ με τα γεγονότα της κατοχής 1941-1944 και ότι για εμάς επάνω από την οποιαδήποτε ιδεολογία είναι η Πατρίδα, αφού η Ιδεολογία μας είναι η ΠΑΤΡΙΔΑ!
Σε αντίθεση με τους διεθνιστές είτε μαρξιστές, είτε φιλελεύθερους, που πάνω από την ΠΑΤΡΙΔΑ και το ΕΘΝΟΣ τοποθετούν άλλες “αξίες”…
Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος
Γενικός Γραμματέας Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή
Υ.Γ.: Όταν συνελήφθην παράνομα και αντισυνταγματικά τον Σεπτέμβριο του 2013 οι αρχές κατέσχεσαν υλικό από άρθρα μου αρκετών χιλιάδων σελίδων, το οποίο υπήρχε στον ηλεκτρονικό μου υπολογιστή. Επίσης έχω γράψει στην εφημερίδα αυτή καθώς και στο περιοδικό “ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ” περισσότερα από 3.000 άρθρα, έχω επίσης συγγράψει περισσότερα από δεκαπέντε βιβλία. Σε όλη την έρευνα που έγινε δεν βρήκαν ούτε μία έστω λέξη, ούτε μία έστω φράση, στην οποία να ομιλώ υπέρ της γερμανικής εισβολής και της κατοχής της Πατρίδος μας. Ας αφήσουν, λοιπόν, την προπαγάνδα οι μπολσεβίκοι και οι φιλελεύθεροι και να μη μιλάνε για πατριωτισμό στους Εθνικιστές αυτοί που δεν πιστεύουν στο Έθνος!

1 σχόλιο:

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive