Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

ΝΥΧΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ ΣΕ ΛΕΣΒΟ - ΧΙΟ ΜΕΤΑΞΥ ΚΑΤΟΙΚΩΝ - ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ. ΠΟΛΛΕΣ ΖΗΜΙΕΣ


Επεισόδια ξέσπασαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας, στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης λαθρομεταναστών  στη Μόρια της Λέσβου, κυρίως στον χώρο φιλοξενίας των περίπου 350 ασυνόδευτων ανηλίκων λαθροπροσφύγων. Σύμφωνα με πληροφορίες...
από αστυνομικές πηγές, τα επεισόδια ξεκίνησαν στις 12 τα μεσάνυχτα και συνεχίστηκαν μέχρι τις πρωινές ώρες.  Προκλήθηκαν υλικές ζημιές στις εγκαταστάσεις της Υπάτης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους λαθροπρόσφυγες, και σε χώρο όπου στεγάζεται μια μη κυβερνητική οργάνωση, αλλά και σε οικίσκους διαμονής.
Για την αντιμετώπιση της κατάστασης υπήρξε παρέμβαση ισχυρής αστυνομικής δύναμης, παρουσία εισαγγελέα.
Χθες επεισόδια υπήρξαν στο χωριό Χαλκειός της Χίου, που γειτνιάζει με τον καταυλισμό λαθρομεταναστών της ΒΙΑΛ, μεταξύ ομάδας λαθροπροσφύγων και λαθρομεταναστών και δύο κατοίκων της περιοχής
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει ο Σταθμός Αιγαίου της ΕΡΤ, είχε προηγηθεί σοβαρότατο επεισόδιο, όταν οι δύο κάτοικοι (πατέρας και γιος) φέρεται να προσπάθησαν να εμποδίσουν πρόσφυγες να κλέψουν διάφορα είδη από το θερμοκήπιό τους, που απέχει περί τα 200 μέτρα από το καταυλισμό της ΒΙΑΛ. Στις φωνές έτρεξαν και άλλοι πρόσφυγες, κοντά στην αγροτική καλλιέργεια όπου σημειώθηκε το συμβάν.
Ευτυχώς, όμως, η επέμβαση της αστυνομίας απέτρεψε τα εκτεταμένα επεισόδια.
Οι ίδιες πληροφορίες, που αποδίδονται σε αστυνομικές πηγές, κάνουν λόγο για προσαγωγή 10 λαθροπροσφύγων, που εξετάζονται ο καθένας ξεχωριστά για την ανάμιξή τους στα επεισόδια.
Επίσης, προσήχθησαν οι δύο κάτοικοι του Χαλκειούς, ηλικίας 45 και 73 ετών, με τον πατέρα να διακομίζεται στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.
Κατασχέθηκαν, παράλληλα, πέντε πλαστικές σακούλες με διάφορα λαχανικά, καθώς επίσης και μια κυνηγετική καραμπίνα.
Επίσημη ενημέρωση αναμένεται σήμερα από την Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση.

1 σχόλιο:

  1. Κακώς αντέδρασαν. Έπρεπε να τους αφήσουν να τους κατακλέψουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive