Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Αυτόν ήθελε να βρει ο Τσίπρας στον Λευκό Οίκο – Η αλήθεια για την χθεσινή συνάντηση. Του Κίμωνα Χαραλάμπους. (ΒΙΝΤΕΟ)

Αυτόν ήθελε να βρει ο Τσίπρας στον Λευκό Οίκο – Η αλήθεια για την χθεσινή συνάντηση (ΒΙΝΤΕΟ)
«Έ, ρε γλέντια» έγραψε στο Facebook ο κ. Πολάκης κρατώντας από όσα άκουσε μόνο τις φράσεις του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ «Ελπίζω να σας έχουμε πολλά χρόνια ακόμη ...! Στηρίζουμε την μείωση χρέους». Η αλήθεια είναι πως η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ δεν είχε κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα...
όπως και η προηγούμενη επίσκεψη του επικεφαλής της ελλαδικής κυβέρνησης στην Ρωσία με τον Πούτιν, καθώς ο αρχηγός της αριστερής κυβέρνησης έψαχνε να βρει κάποιον άλλον.
Οι δύο πολιτικοί εκπέμπουν σε διαφορετικές συχνότητες και αυτό φάνηκε για όσους «βλέπουν» κατά την κοινή συνέντευξή τους στην Ουάσινγκτον.
Το μόνο χειροπιαστό αποτέλεσμα της επίσκεψης φαίνεται να είναι «μια συμφωνία υψηλότατου κόστους για την αναβάθμιση των ελληνικών αεροσκαφών F16» που θα κοστίσει στην ελληνική οικονομία 2,4 δις δολάρια και  θα προσφέρει θέσεις εργασίας όχι στην Ελλάδα αλλά στις Ηνωμένες Πολιτείες. Όλα αυτά αντί η Ελλάδα να κοιτάξει, επιτέλους μια φορά προς τα ρωσικά σουχόι!
Κατά την συνέντευξη τύπου, είδαμε έναν Αλέξη Τσίπρα να κάνει δηλώσεις εσωτερικής κατανάλωσης για… επερχόμενες επενδύσεις στην Ελλάδα, για «πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική» στα λόγια, για την Τουρκία και το Κυπριακό!
Από την άλλη έναν Ντόναλντ Τραμπ να μιλά ουσιαστικά και να στέλνει μήνυμα πως η διεθνιστική αριστερόστροφη πολιτική που ακολουθείται στην Ευρώπη και στην Ελλάδα είναι «νεκρή», όπως και το Obamacare, αφήνοντας να εννοηθεί πως μόνο χώρες που το αντιλαμβάνονται αυτό, είναι σε θέση να προοδεύσουν και να αναπτύξουν συμμαχία με την χώρα του.
«Το Obamacare είναι νεκρό», δήλωσε χαρακτηριστικά μπροστά στον Έλληνα πρωθυπουργό, ο οποίος επιδιώκει να εφαρμόσει ένα αντίστοιχο σύστημα ασφάλισης στην Ελλάδα (θυμηθείτε ΕΔΩ).
Ο ηγέτης των ΗΠΑ, προερχόμενος από τον ιδεολογικοπολιτικό χώρο της πραγματικής Δεξιάς, έδειχνε «γίγαντας» μπροστά στον Έλληνα πρωθυπουργό. Τόση… σημασία μάλιστα έδωσε στην παρουσία του πρωθυπουργού μας, που ξεκίνησε την κοινή τους ομιλία με μια είδηση για το χρηματιστήριο, αποτέλεσμα της σοβαρής πολιτικής που ακολουθείται πλέον στις ΗΠΑ.
Όταν μάλιστα ένας δημοσιογράφος ρώτησε τον Αλέξη Τσίπρα αν θυμάται τι έλεγε για τον Ντόναλντ Τραμπ πριν τις αμερικανικές εκλογές, τότε όλοι στην Κουμουνδούρου σίγουρα θα δάγκωσαν τα χείλια τους.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε δηλώσει πριν από τις αμερικανικές εκλογές, αναφερόμενος σε πιθανή νίκη του Ρεπουμπλικανού «Ελπίζω να μην μας βρει αυτό το κακό».
Αμέσως μετά την ερώτηση, ο Ντόναλντ Τραμπ πήρε τον λόγο αστειευόμενος λέγοντας «Μακάρι να το ήξερα αυτό πριν από την ομιλία μου», ενώ ο Ελληνας πρωθυπουργός γελούσε αμήχανα και μετά προσπάθησε να τα μπαλώσει με τρόπο πολιτικάντικο και αυτό το κατάλαβαν ακόμα και τα «χαζά αμερικανάκια».
Προφανώς ο Τραμπ γνώριζε τι είχε ειπωθεί από την πλευρά του κ.Τσίπρα και η απάντηση ήταν «πληρωμένη», όπως ενδεχόμενα και η... ερώτηση, η οποία έγινε πρώτη-πρώτη και μάλιστα από το δεξιόστροφο κανάλι Fox News.
Θα ήταν βέβαια ευκαιρία για την Ελλάδα, τώρα που σε ΗΠΑ και Ρωσία κυβερνούν δύο ηγέτες από την ίδια ιδεολογική παράταξη και μάλιστα σοβαρότατοι και ουσιαστικοί στις συμφωνίες τους, εφόσον και ο συνομιλητής τους συμπεριφέρεται αντιστοίχως, να ανοίξει διαύλους επικοινωνίας με Μόσχα και Ουάσινγκτον, ανασαίνοντας έστω και λίγο μέσα στο μαντρί που λέγεται «Ευρωπαϊκή Ένωση».
Ωστόσο, ο πρωθυπουργός της χώρας, απέναντι στον Ν.Τραμπ, έψαχνε να βρει τον «φίλο και σύντροφο» Ομπάμα, ο οποίος συνέβαλε, από την θέση του, αποφασιστικά στα μύρια όσα προβλήματα προκλήθηκαν στην χώρα μας, προκειμένου να την οδηγήσει στον γκρεμό μαζί με την δικιά του, συνεχίζοντας το έργο του προκατόχου του Μπους και την απόπειρα δολοφονίας του Κ. Καραμανλή, με τους Ρώσους να δημοσιεύουν στην κρατική τους τηλεόραση σχετικό ντοκιμαντέρ, όλως τυχαίως, λίγο πριν το ταξίδι Τσίπρα στην Αμερική.
Σαν να θέλουν να μας πουν πως ο τότε πρωθυπουργός προσπάθησε να αλλάξει κάτι στην εξωτερική πολιτική της Ελλάδας. Αυτός που πάει εκεί τώρα ψάχνει τον Ομπάμα και κανέναν άλλον!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive