Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

Σουλεϊμάνογλου: Xαροπαλεύει ο θρυλικός αρσιβαρίστας - Η ζωή και η καριέρα του μεγάλου αθλητή. Τον στέλνουν στον τάφο τα αναβολικά. ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Σουλεϊμάνογλου: Xαροπαλεύει ο θρυλικός αρσιβαρίστας - Η ζωή και η καριέρα του μεγάλου αθλητή (Vids)
Μάχη για τη ζωή του δίνει ο θρυλικός αρσιβαρίστας, ο οποίος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο με ηπατική ανεπάρκεια. Ο 50χρονος σήμερα Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου,
Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου
 ο οποίος θεωρείται ένας από τους κορυφαίους αθλητές του αθλήματος όλων των εποχών, έχει εισαχθεί εδώ και τρεις εβδομάδες στο νοσοκομείο και πλέον βρίσκεται στη ζωή με μηχανική υποστήριξη στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας....

Naim Süleymanoğlu 1989 Paraguay stampΜάλιστα, ο Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου έχει άμεσα ανάγκη μεταμόσχευσης, μιας και η θεραπεία που είχε ακολουθήσει για την ηπατική ανεπάρκεια δεν απέδωσε και η ζωή του βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο. Ο Ναίμ Σουλεϊμάνογλου (Naim Süleymanoğlu, γεννημένος στις 23 Ιανουαρίου 1967) στο Πτιχάρ της Βουλγαρίας ως Ναούμ Σουλεμάνοβ (Naum Shalamanov) και είναι Τουρκικής καταγωγής.
Σε όλη του την καριέρα κέρδισε τρία ολυμπιακά πρωταθλήματα, επτά παγκόσμια πρωταθλήματα και έξι ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και βελτίωσε το παγκόσμιο ρεκόρ 46 φορές, όλα σαν αθλητής της Τουρκίας. 
Το πρώτο του ρεκόρ το έκανε σε ηλικία 16 ετών και λόγω του ύψους του (1.47 cm) αποκαλούνταν Ηρακλής τσέπης.  
pocket hercules
Έγινε μέλος της εθνικής ομάδας της Βουλγαρίας αλλά το 1984 δε συμμετείχε στους Ολυμπιακούς αγώνες λόγω του μποϋκοτάζ των κομμουνιστικών κρατών στο οποίο συμμετείχε και η Βουλγαρία. 
Το 1988 αποκτά την τουρκική υπηκοότητα και συμμετέχει από τότε εκπροσωπώντας την Τουρκία και κατακτώντας μετάλλια σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις.  
Έχει κατακτήσει τρία χρυσά Ολυμπιακά μετάλλια το 1988,1992 και 1996. 
Είναι ο μοναδικός προς το παρόν αθλητής άρσης βαρών που έχει καταφέρει να σηκώσει 2.5 φορες το βάρος του στην κίνηση του αρασέ και ένας εκ των 7 αθλητών που σήκωσαν 3 φορές το βάρος τους στήν κίνηση του εμπολέ-ζετέ. 
Capture 1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive