Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Μαύρος εφιάλτης στο Σαρωνικό: Ανεξέλεγκτα εξαπλώνεται η πετρελαιοκηλίδα – Έφτασε έως την παραλία της Γλυφάδας και της Βούλας (ΒΙΝΤΕΟ)

Μέχρι την παραλία Βούλας έφτασε η πετρελαιοκηλίδα την οποία προκάλεσε το δεξαμενόπλοιο που βυθίστηκε στη νησίδα Αταλάντη του Σαρωνικού. Μάχη με τον χρόνο δίνουν οι αρχές, για να περιορίσουν τη ρύπανση, σε όλη την ακτογραμμή του Πειραιά και στις ακτές  του Καλαμακίου, του Αγίου Κοσμά, αλλά και της Γλυφάδας....Μώραλης στον realfm: Μαύρισε και η Γλυφάδα


Μιλώντας στον realfm ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, αποκάλυψε οτι μετά από επικοινωνία με τον Δήμαρχο Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου, η κατάσταση χειροτερεύει. «Φοβάμαι ότι θα έχουμε χειρότερα. Η πετρελαιοκηλίδα θα φύγει και προς το Καβούρι», είπε ο δήμαρχος Πειραιά.


Δείτε το ρεπορτάζ από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1



Παπανικολάου: «Εφτασε στη Γλυφάδα μας και το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό»

Την είδηση επιβεβαίωσε και ο δήμαρχος Γλυφάδας αναρτώντας στο facebook κείμενο και φωτογραφίες με την πετρελαιοκηλίδα στις ακτές της Γλυφάδας.

Δείτε την ανάρτηση:



Μαύρος εφιάλτης στο Σαρωνικό

Τα σκάφη του λιμενικού έχουν εντοπίσει διάσπαρτες εστίες της ιριδίζουσας επιφάνειας στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Καλαμακίου και του Αγίου Κοσμά. 

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του realfm 97,8 με τον Νίκο Στραβελάκη, ο δημοσιογράφος της Realnews Αλέξανδρος Κόντης είπε ότι περίπου 400 τόνοι μαζούτ και ντήζελ έχουν διαρρεύσει στη θάλασσα, ενώ στο φορτίο του δεξαμενόπλοιου υπάρχουν ακόμη 2.000 τόνοι.

Η κατεύθυνση της κηλίδας είναι νότια-νοτιοανατολική, δηλαδή από την ζώνη του Πειραιά μέχρι και σχεδόν το Ελληνικό και το «όπλο» που έχουν οι Αρχές για να σταματήσουν την οικολογική καταστροφή είναι το ειδικό σκάφος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο χρησιμοποιείται για πρώτη φορά από τη χώρα μας.

Το συγκεκριμένο σκάφος διαθέτει ραντάρ και αισθητήρες και μπορεί να εντοπίζει τόσο τις πετρελαιοκηλίδες, όσο και την πιθανή πορεία τους και φυσικά να τις αντιμετωπίσουν. 

Κουρουμπλής στον realfm: Δεν μου είπε κανείς ότι θα φτάσει στον Πειραιά

Κανείς δεν με είχε ενημερώσει ότι υπάρχει άλλη διαρροή από το δεξαμενόπλοιο, δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στο κεντρικό μαγκαζίνο του realfm 97.8 με τον Νίκο Στραβελάκη.

Παράλληλα, ο υπουργός Ναυτιλίας διαβεβαίωσε οτι δεν υπήρξε καμία αργοπορία στην αντιμετώπιση της κατάστασης και εξέφρασε την ελπίδα ότι δεν υπάρχει κίνδυνος περαιτέρω διαρροής, καθώς τα πετρελαιοειδή που δημιούργησαν την ρύπανση ήταν αυτά που διέφυγαν κατά την ώρα της βύθισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive