Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

Αντιμέτωπα με το φάσμα της χρεοκοπίας τα Σκόπια- Φόβοι για αποσταθεροποίηση της χώρας

Αντιμέτωπα με το φάσμα της χρεοκοπίας τα Σκόπια- Φόβοι για αποσταθεροποίηση της χώρας

Την ίδια ώρα που συνεχίζονται οι προκλήσεις εναντίον της Ελλάδας  Δεν έχουν περάσει ούτε 4 μήνες από την εκλογή της νέας κυβέρνησης Ζάεφ και η κατάσταση στα Σκόπια παραμένει εξαιρετικά ασταθής. Από ότι φαίνεται, η διαμάχη Αλβανών και Σλάβων για την διακυβέρνηση στη χώρα...
που παραλίγο να εξελιχθεί σε ανοιχτό πόλεμο κατά τη διάρκεια των εκλογών είναι μόνο η "κορυφή του παγόβουνου", καθώς τα Σκόπια αντιμετωπίζουν εδώ και τουλάχιστον έναν χρόνο σοβαρά οικονομικά προβλήματα.  Όπως αναφέρουν εκτιμήσεις οικονομολόγων, το ΑΕΠ της γειτονικής χώρας κατά το β’ τρίμηνο του τρέχοντος έτους μειώθηκε κατά 1,8% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο κάτι που έχει σημάνει συναγερμό στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης Ζάεφ. Οι συστάσεις των ειδικών προς την κυβέρνηση είναι να σταματήσει αμέσως τα λαϊκίστικα μέτρα πού εφαρμόζει και να αναλάβει την εκπόνηση αναπτυξιακού σχεδίου. Το Υπουργείο Οικονομικών, όμως, αρκείται στην εκτίμηση, ότι η μείωση οφείλεται στη στασιμότητα της κατασκευής των αυτοκινητοδρόμων, την οποία αποδίδει σε λάθη σχεδιασμού.  Η οικονομική κατάσταση της χώρας είχε αποτελέσει σημαντικό θέμα προς συζήτηση ήδη πριν τις εκλογές, με τον -τότε- ηγέτη της αντιπολίτευσης και νυν πρωθυπουργό να κατηγορεί τον Γκρουέφσκι ότι η ανάπτυξη "φαραωνικών" έργων όπως η κατασκευή αγαλμάτων του Μ. Αλεξάνδρου και άλλων σημαντικών προσωπικοτήτων της μακεδονικής δυναστείας επιβαρύνει σοβαρά τον ήδη αιμορραγούντα κρατικό προϋπολογισμό. Παρά τις διακηρύξεις του Ζάεφ για επαναπροσδιορισμό των οικονομικών προτεραιοτήτων και την αύξηση των θέσεων εργασίας μέσω δημοσίων έργων, το υπουργείο Οικονομικών φαίνεται να εθελοτυφλεί, ενώ ήδη έχουν αρχίσει οι κατηγορίες από πλευράς αντιπολίτευσης για έλλειψη σοβαρού σχεδίου οικονομικής ανάπτυξης.  Παρά τη σκληρή πραγματικότητα, όμως, η σκοπιανή κυβέρνηση εμμένη στην καπήλευση της ελληνικής ιστορίας, ενώ εμφανίζεται ανυποχώρητη προσδοκώντας ότι η είσοδός της σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε. θα της δώσει την απαραίτητη ώθηση για ανάπτυξη της οικονομίας της.

1 σχόλιο:

  1. κλείστους τα σύνορα και σταμάτα κάθε ελληνική επιχειρηματική δραστηριότητα στο κρατίδιο,την ιστορία μας δεν την πουλάμε,και θα τους κυνηγήσουμε μέχρι να πεθάνει ο highlander.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive