Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

Εικόνες αποκάλυψης στην Σαμοθράκη

Το να πει κανείς ότι η Σαμοθράκη σήμερα ζει ημέρες Αποκάλυψης ίσως σε κάποιους να φανεί ακραίο και παρατραβηγμένο από τα μαλλιά, σύμφωνα όμως με αυτά που είδα και με αυτά που μου περιέγραψαν κάτοικοι και πυροσβέστες, δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα....


Δυστυχώς δεν έχω φωτογραφίες να σας παραθέσω (έχουν αναρτηθεί πολλές σε sites, blogs και μέσα κοινωνικής δικτύωσης), θα σας παραθέσω όσα είδα στην Καμαριώτισσα από το σπίτι μέχρι το μαγαζί και όσα τραγικά μου περιέγραψαν για την Χώρα.

Στην Καμαριώτισσα, οι δρόμοι γεμάτοι λάσπες, κλαδιά, φύλλα, η κατηφόρα του "ΑΙΟΛΟΣ" η μισή έχει σκεπαστεί από χώμα και πέτρες από τις κατολισθήσεις του παρακείμενου λοφίσκου. Σπίτια, καταστήματα και υπόγεια έχουν γεμίσει νερό που αντλείται με την βοήθεια των ακούραστων πυροσβεστών. Νοικοκυριά και εμπορεύματα επιχειρήσεων καταστράφηκαν.
Πάμε στα πιο άσχημα, στην Χώρα η κατάσταση από όσα λένε όσοι έχουν πάει είναι δραματική. Το δημαρχείο είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση, το μισό έχει σκεπαστεί από φερτά υλικά και τα νερά με την ορμή που είχαν έσπαζαν τζάμια. Σπίτια και καταστήματα σκεπάστηκαν επίσης από χώματα, λάσπες και πέτρες μιας και η Χώρα είναι ολόκληρη ένα ύψωμα. Στο Κ. Υ. με δυσκολία απεγκλωβίστηκαν τα ασθενοφόρα για να είναι έτοιμα σε περίπτωση που ου μη γένοιτο χρειαστούν.
Πυροσβέστες μου περιέγραψαν σε μια μικρή και γρήγορη συζήτηση που είχαμε την ώρα που οι αντλία άδειαζε γειτονικό υπόγειο, τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζουν στο κτίριο του Π.Κ., το οποίο για εμένα είναι σε λάθος μέρος. Τα οχήματα τα περισσότερα παλιά και ασυντήρητα.
Τελικά όλο το νησί χτυπήθηκε από την σφοδρότατη νεροποντή, Αλώνια, Λάκκωμα, Παλιάπολη, Καρυώτες και δε συμαζεύεται. Κατοικίες, επιχειρήσεις, οχήματα, στάβλοι και δεν συζητάμε για το οδικό δίκτυο που κόπηκε σε πάρα πολλά σημεία.  
irineossamothraki.blogspot.bg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive