Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Με την κρατική ανοχή. Οργιάζει το παραεμπόριο σε κεντρικά σημεία της Αθήνας Το «shopping therapy» των μεταναστών! Δεν φαντάζομαι να μην κόβουν αποδείξεις ε; Ταμειακές έχουν; ΦΩΤΟ

Οργιάζει το παραεμπόριο σε κεντρικά σημεία της Αθήνας. Στις σύγχρονες... φαβέλες στην καρδιά της πρωτεύουσας δεν ανθεί μόνο η διακίνηση ναρκωτικών αλλά και το παραεμπόριο. Στα άδυτα της κρυφής Αθήνας, λίγα μέτρα από την κανονική αγορά της Βαρβακείου, λειτουργεί και μία άλλη που έχουν στήσει νόμιμοι και μη μετανάστες και στην οποία κάποιος μπορεί να βρει από ρούχα με μόλις ένα ευρώ και άγνωστης προέλευσης ντομάτες με λίγα λεπτά το κιλό, μέχρι φτηνά τσιγάρα, κινητά και κάρτες κινητής τηλεφωνίας!...
Η επιτόπια έρευνα της «Espresso» στην... παράλληλη αγορά που λειτουργεί δίπλα και πίσω από το δημαρχείο της Αθήνας αποκάλυψε μια εικόνα, η οποία δεν θυμίζει σε τίποτε το περιλάλητο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Το οδοιπορικό ξεκινά λίγο μετά τις 7 το βράδυ στη συμβολή των οδών Αθηνάς και Σοφοκλέους, και καταγράφει την ανεξέλεγκτη κατάσταση που επικρατεί με το παραεμπόριο σε δεκάδες μαγαζιά τα οποία -σύμφωνα με πληροφορίες- στην πλειονότητά τους έχουν κανονικές άδειες.

Τα περισσότερα πουλάνε ρούχα, ενώ υπάρχουν αρκετά όπου μπορεί κάποιος να δοκιμάσει ασυνήθιστες για την Ελλάδα παραδοσιακές γεύσεις από το Πακιστάν, το Αφγανιστάν, τη Συρία και το Ιράκ. Δίπλα σε ένα μικρό εστιατόριο βρίσκεται ένα πακιστανικό κουρείο. Αυτοκίνητα και νταλίκες σταματούν όπου βρουν -ακόμη και παράνομα- και ξεφορτώνουν κούτες με την πραμάτεια στα καταστήματα ρούχων, ενώ οι πωλητές του δρόμου προμηθεύονται τα προϊόντα τους μέσα από μαύρες σακούλες. Τα οχήματα, που μεταφέρουν τα συνήθως παράνομα προϊόντα σε συσκευασίες χωρίς ενδείξεις, έχουν ακόμη και βουλγαρικές πινακίδες, όπως αποκαλύπτουν οι φωτογραφίες-ντοκουμέντα της «Espresso»!
Μπανάνες και μήλα
Κάτω από ένα υπόστεγο δύο αλλοδαποί έχουν στρώσει δύο χαλιά, στα οποία εκθέτουν παπούτσια, κάλτσες και εσώρουχα. Κάθονται μπροστά στα χαλιά, έτοιμοι να παράσχουν οποιαδήποτε πληροφορία και να κλείσουν την αγοραπωλησία. Πιο δίπλα, μία Σύρια πουλάει μπανάνες και μήλα. Οι τιμές είναι εξευτελιστικές, καθώς τα περισσότερα από τα προϊόντα που πωλούνται δεν κοστίζουν περισσότερο από ένα ή δύο ευρώ. Ανάμεσα στους αυτοσχέδιους πάγκους κυκλοφορούν μικρά παιδιά, που παίζουν μακριά από τα βλέμματα των γονιών τους.

Λίγα μέτρα πιο κάτω, στη συμβολή των οδών Σοφοκλέους και Σωκράτους, δεκάδες Πακιστανοί είναι μαζεμένοι σε πηγαδάκια και συζητούν φωναχτά, ενώ ακριβώς πίσω τους γίνονται νταλαβέρια με μετανάστες που πουλάνε κάρτες κινητής τηλεφωνίας, οι οποίες έχουν δηλωθεί σε... ανύπαρκτα ονόματα ή και στα δικά τους. Είναι οι περιβόητοι αριθμοί «φαντάσματα», που χρησιμοποιούνται κατά κόρον από εμπόρους ναρκωτικών, διακινητές μεταναστών, ληστές, δολοφόνους αλλά και πάσης φύσεως εγκληματίες, οι οποίοι φροντίζουν να μην αποκαλύπτεται η πραγματική ταυτότητά τους σε μα πιθανή παρακολούθηση από τις Αρχές.


Στρίβοντας στην οδό Σωκράτους, αρχίζει το λαθρεμπόριο τσιγάρων. Τα βλέμματα των λαθρεμπόρων είναι καρφωμένα πάνω σε οποιονδήποτε δεν τους γεμίζει το μάτι ή δεν είναι γνωστό και οικείο πρόσωπο, από αυτά που συχνάζουν στις πιάτσες της παρανομίας δίπλα στην Ομόνοια.
Χιλιάδες πακέτα
Οι λαθρέμποροι κρύβουν πίσω από κάδους απορριμμάτων τις κούτες με χιλιάδες πακέτα τσιγάρων, τα οποία φυσικά είναι λαθραία. Οι ενδιαφερόμενοι γνωρίζουν τι ακριβώς ψάχνουν, καθώς με μια απλή ερώτηση του τύπου «έχεις τσιγάρα;» αρχίζουν οι... προσφορές: «Ενάμισι ευρώ, φίλε, πάρε...» λέει στην πελατεία του ένας μετανάστης, που φαίνεται γερά μπασμένος στα σκοτεινά στενά της Αθήνας και βρίσκεται καθημερινά στο «μαύρο» μεροκάματο.


Στην οδό Μενάνδρου η κατάσταση παραμένει αναλλοίωτη εδώ και πολλά χρόνια. Το παραεμπόριο αποτελεί μια φυσιολογική καθημερινότητα και αρχίζει κυρίως τις απογευματινές ώρες, ενώ ολοκληρώνεται συνήθως κατά τις 9 το βράδυ, λίγο μετά το κλείσιμο των καταστημάτων. Ενα μικρό βαν βγάζει αλάρμ, διακόπτοντας προσωρινά την κυκλοφορία των οχημάτων. Από μέσα βγαίνει ένας αλλοδαπός και ανοίγει την πίσω πόρτα, ξεφορτώνοντας κούτες με άγνωστο περιεχόμενο. Δύο άνδρες από ένα κατάστημα με ρούχα βοηθούν στη μεταφορά των προϊόντων.


Και ενώ σκοτεινιάζει, το οδοιπορικό στον αθέατο κόσμο συνεχίζεται στην οδό Ευριπίδου, όπου κάνουν πιάτσα γυναίκες και άνδρες, μεταξύ των οποίων είναι και πρόσφυγες από τη Συρία. Οι περισσότεροι είναι χρήστες ναρκωτικών και χρειάζονται λίγα χρήματα για να εξασφαλίσουν την επόμενη δόση τους. Λίγα μέτρα πιο κάτω οι «νεκροζώντανοι» της Αθήνας παραπαίουν μέσα στον σκοτεινό λήθαργο που τους προκαλεί το τρύπημα με ενέσεις ηρωίνης ή το κάπνισμα του «σίσα».

Αφρικανοί διακινούν σε ομάδες τα ναρκωτικά που υπόσχονται «παράδεισο» στους χρήστες, ενώ κάποιοι από αυτούς φυλάνε τσίλιες, σε περίπτωση που εμφανιστεί η Αστυνομία, ένα ενδεχόμενο που φαντάζει σχεδόν... απίθανο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive