rottating banner

Κυριακή, 7 Μαΐου 2017

Γελάνε & τα τσιμέντα στα Τρίκαλα. Ο χοιροβοσκός Πολάκης μπήκε στο νοσοκομείο απ τη πίσω πόρτα σαν λαγός κι έφυγε σαν .. κουνέλι. ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Οι διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί του Σαββάτου στο Νοσοκομείο Τρικάλων, δεν επέτρεψαν στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη να μπει από την κύρια είσοδο. Ο κύριος Πολάκης βρισκόταν στα Τρίκαλα στο πλαίσιο περιοδείας του, καθώς ήταν ο ομιλητής κεντρικής πολιτικής εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μόλις έφτασε στο νοσοκομείο...
τον περίμεναν διαδηλωτές, εργαζόμενοι στο χώρο της Υγείας και εκπρόσωποι συλλογικοτήτων και φορέων, για να του εκφράσουν τα αιτήματά τους.
Ο αναπληρωτής υπουργός, αφού μπήκε τελικά από την πίσω πόρτα, επιθεώρησε το Νοσοκομείο Τρικάλων και έμεινε ικανοποιημένος από τη λειτουργία του ενώ αναφέρθηκε στην κάλυψη κενών θέσεων και την εύρυθμη λειτουργία νέων και παλαιότερων κλινικών.
«Μέχρι σήμερα έχουν αναλάβει υπηρεσία πάνω από 7.500 άνθρωποι στο χώρο της δημόσιας υγείας της χώρας μας και είναι στη διαδρομή να έρθουν άλλες περίπου 11.000, είτε με ολοκληρωμένες προκηρύξεις, με προκηρυγμένες θέσεις ή με θέσεις που θα προκηρυχθούν», υπογράμμισε ο κύριος Πολάκης στην ομιλία του.
Ο κ. Πολάκης τόνισε επίσης πως «τέτοια ένεση στο ΕΣΥ έχει να υπάρξει από τη δεκαετία του ΄80», για να προσθέσει:
«Νομίζω ότι περνάμε σε μια άλλη μέρα. Ψηφίζεται μαζί με το νόμο για τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας που κλείνει και πλέον μπαίνουμε σε ήρεμα νερά για τα επόμενα δύο χρόνια, ψηφίζεται μαζί και το νομοσχέδιο για τις προμήθειες στο χώρο της υγείας το οποίο πρακτικά θα είναι ένα πολύ μεγάλο χτύπημα στην διαπλοκή, στην παραοικονομία και στο μαύρο χρήμα που υπήρξε στο χώρο και προχωρούμε με ταχείς ρυθμούς πλέον την έναρξη λειτουργίας των τοπικών μονάδων υγείας της χώρας, οι οποίες θα είναι , 260 δομές σε 65 πόλεις της χώρας».
«Επισκέφθηκα τη ΜΕΘ. Τέτοιες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, μόνο σε πολύ μεγάλες πόλεις βλέπεις και να χειρίζονται τα περιστατικά που χειρίζονται εδώ οι γιατροί σας. Επισκέφθηκα το χώρο όπου γίνονται και δύο αγγειοπλαστικές. Πιστεύω ότι έχουμε ενισχύσει το νοσοκομείο της περιοχής σας με περίπου 1,5 εκατ. ευρώ, παραπάνω σε σχέση με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, από πλευράς κρατικού προϋπολογισμού. Επίσης, με περίπου 2,5 εκατ. ευρώ για πρώτη φορά από τον ΕΟΠΥΥ και με μια συνολική χρηματοδότηση, εξόφληση πρακτικά των παλαιών ληξιπρόθεσμων που είχαν συσσωρευθεί από τα προηγούμενα χρόνια. Επίσης, έγινε και μια σοβαρή ένεση προσωπικού», συμπλήρωσε.
Ακόμα ο κ. Πολάκης αναφερόμενος σε προβλήματα που τού επισημάνθηκαν είπε πως κάποια προβλήματα με τον ακτινολόγο και τον παιδίατρο στο Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας, «με μια καλή συνεργασία θα λυθούν».
Επίσης, διευκρίνισε, πως θα υπογραφεί η μελέτη σκοπιμότητας που εκτελεί η Περιφέρεια για την ξενοδοχειακή αναβάθμιση και τις επισκευές του Κέντρου Υγείας Καλαμπάκας.
Γενικά, τόνισε ο ίδιος, πιστεύω πως μετά από ενάμισι χρόνο είμαστε σε μια φάση εξισορρόπησης πια του συστήματος, δεν έχουμε την κατάσταση διάλυσης και αποστελέχωσης που είχαμε, υπάρχει μια σαφέστατη αύξηση των δαπανών για τον χώρο της υγείας.
Τον υπουργό συνόδευαν οι βουλευτές Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος, Παναγιώτα Δριτσέλη και Χρήστος Σιμορέλης και τοπικά στελέχη, ενώ έδωσαν το παρών για μια σύντομη συνάντηση μαζί του και ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας Θεσσαλίας Βασίλης Αναγνωστόπουλος και ο περιφερειακός σύμβουλος και πρώην υποδιοικητής του Νοσοκομείου Ντίνος Μπάρδας.
Διαδήλωση στην κεντρική είσοδο από φορείς και συνταξιούχους
Στο μεταξύ, από νωρίς το πρωί, εκπρόσωποι συνταξιοδοτικών σωματείων, συλλόγων, φορέων, διαφόρων συλλογικοτήτων είχαν συγκεντρωθεί στην κύρια είσοδο του νοσοκομείου Τρικάλων φωνάζοντας συνθήματα και μοιράζοντας ενημερωτικό υλικό.
Με ανακοίνωσή τους αναφέρουν:
«Τα Συνταξιουχικά Σωματεία του νομού Τρικάλων: Ι.Κ.Α.- Ο.Α.Ε.Ε.- Τ.Σ.Α.- ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΕΜΠΟΡΩΝ Ο.Α.Ε.Ε., οργανώσαμε σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Γ. Νοσοκομείο Τρικάλων, προς τον Υφυπουργό Υγείας κ. Πολάκη, για να εκθέσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν με ελλείψεις προσωπικού, εξοπλισμού, υποχρηματοδότησης, εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της δημόσιας υγείας, που τα βιώνουν όλο και πιο έντονα οι Συνταξιούχοι μαζί με εργατικές και λαϊκές οικογένειες
Δείτε στο video τις δηλώσεις του κυρίου Πολάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Follow by Email

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive