Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

​ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΔΡΑΝΟΥΝ; Της Μαίρης Καρά

Εφτά χρόνια νεοταξικής Κατοχής δεν κατάφεραν να μας… ταρακουνήσουν! Συνηθίσαμε τόσο πολύ να επιβιώνουμε σαν υπόδουλοι, κάτω απ' την απειλή του "δεν μας τα πήραν όλα ακόμα, ευτυχώς μας πετάνε και κανένα ξεροκόμματο"… δηλαδή τι άλλο πρέπει να μας πάρουν, για να συνειδητοποιήσουμε πως είμαστε στον πάτο και μας τελειώνει η στάση της ΑΔΡΑΝΕΙΑΣ; Αυτό το ερώτημα είναι το κύριο θέμα ατέρμονων συζητήσεων των νεόφτωχων Ελλήνων. Οι εύκολες απαντήσεις πολλές, από αυτούς που εκτοξεύουν την οργή τους προς κάθε κατεύθυνση....
΄Η απ' αυτούς που συνηθίζουν να ρίχνουν τα λάθη στους άλλους και ποτέ να μην είναι οι ίδιοι οι "άλλοι". "Φταίει ο λαός που κοιμάται ακόμα" λένε όλοι, παραβλέποντας πως κι αυτοί και όλοι λαός είμαστε. Γι' αυτό όσοι το κατανόησαν αυτό, πήραν τις ευθύνες τους κι έπεσαν σε κατάθλιψη απ' τις ΕΝΟΧΕΣ!
Ο λαός λοιπόν ευθύνεται που οι πολιτικάντηδες υποτάχτηκαν τόσο ανέντιμα και προδοτικά με τους διεθνείς τοκογλύφους και εκτελούν τόσο πρόθυμα κάθε διαταγή τους; Ο λαός φταίει που τους επέλεξε για αντιπροσώπους του στην Βουλή και τους ανέχεται να τον παραπλανούν με τόσα γελοία ψέματα; Ο λαός φταίει που η οικονομική ελίτ συνεχίζει την προσφιλή της μέθοδο του εύκολου και απαράδεκτου πλουτισμού; Ο λαός φταίει για την κραυγαλέα σιωπή των ταγών και των ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΩΝ;
Ποιοι φταίνε λοιπόν; Οι Έλληνες; Ποιοί Έλληνες; Ποιους Έλληνες εννοούμε; Αυτούς που σαν ενωμένο ΕΘΝΟΣ κατοικεί στα πάτρια ελληνικά κι ανεξάρτητα εδάφη; Η αυτούς που τους ενώνει απλώς μια κοινή αντίληψη των δεδομένων ή και μια τυχαία συνύπαρξη αλλοδαπών κι αλλόδοξων πολιτών; Αυτός είναι ο προβληματισμός, αν εννοούμε Έλληνες πολίτες μόνο σαν κατοίκους ενός κοινού γεωγραφικού τόπου. Τότε αυτόματα οδηγούμαστε στην απλοϊκή ερώτηση: γιατί δεν ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ;
Ίσως γιατί ανάμεσά τους έχουν διαφανεί μεγάλες κοινωνικές διαφορές. Ίσως γιατί η έλλειψη κοινού ιστορικού παρελθόντος, δεν τους προτρέπει να αναπτύξουν κοινές δράσεις Αντίστασης. Ίσως γιατί κάποιοι να ενδιαφέρονται να αποκατασταθούν μόνο οικονομικά. Ίσως κάποιοι άλλοι (ουκ ολίγοι) μπορεί να ψάχνουν ευκαιρίες για κέρδη μέσα στην πλαστή οικονομική ΚΡΙΣΗ.
Άλλοι μπορεί να οραματίζονται Ανατροπές κι Επαναστάσεις απέναντι στο άδικο αντιλαϊκό σύστημα. Μια άλλη μερίδα μπορεί να είναι παντελώς αδιάφορη για τα Εθνικά θέματα και να ενδιαφέρεται μόνο το τομάρι της και την επιβίωσή της. Κάποιοι άλλοι μπορεί να φαντάζονται πως είναι απόγονοι του Λεωνίδα ή κάποιοι άλλοι απόγονοι των ηγεμόνων του Βυζαντίου. ΄Η άλλοι να θεωρούν πως ο πατριωτισμός είναι πολυτέλεια, μπρος στην τόση μιζέρια που τους επιβάλλουν τα ανθελληνικά ΜΝΗΜΟΝΙΑ.
 Μια χώρα μπορεί να κατοικείται από πολίτες ποτισμένους με πολιτικές ιδεολογίες και θρησκευτικές αντιλήψεις, που βολεύουν το σύστημα. ΄Η από άτομα που άγονται και φέρονται μόνο από οικονομικά συμφέροντα και προσωπικές φιλοδοξίες. Για να αντιδράσει όμως συνολικά ένας λαός απέναντι σε έναν κοινό εχθρό - που επιδιώκει να κατακτήσει την πατρίδα του - πρέπει να παραβλέψει τα προσωπικά συμφέροντα των μονάδων και να θέσει προτεραιότητά του την ευημερία του ΣΥΝΟΛΟΥ.
  Εξυπακούεται πως για να λειτουργεί πατριωτικά και να δράσει ανάλογα ένας λαός, πρέπει να διαθέτει απόθεμα κοινών βιωμάτων, που είναι ΙΕΡΕΣ ΑΞΙΕΣ, τις οποίες δεν επιτρέπει να παραβιάζει ή να επιβουλεύεται κανένας επίδοξος κατακτητής. Κι ένας λαός που εμπράκτως αγαπάει  και σέβεται την πατρίδα και την Ιστορία του, νιώθει χρέος του να διαφυλάττει τις Εθνικές και Λαογραφικές παραδόσεις σαν Εθνική Ταυτότητα. Κι αυτή η στάση του είναι το αποτέλεσμα σωστής ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Ποιας Παιδείας όμως που κι αυτή βάλλεται παντοιοτρόπως με φασιστικές αποφάσεις μιας κατ' όνομα Ελληνικής Βουλής;  Ποιας ελληνικής κυβέρνησης αφού σχεδόν όλα τα μέλη της έχουν υποταχτεί στους διεθνιστές τραπεζίτες; Ποιας ελληνικής κοινωνίας παραδόσεις αφού την διέφθειραν με τα εισαγόμενα είδωλα της ξενόφερτης καλλιτεχνοσαβούρας; Ποιας ελληνικής κουλτούρας αφού κυριάρχησε στις πληρωμένες διαφημίσεις των φτηνοκάναλων η σαβουροπαγωγή των ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ;    
Όμως αυτά τα εισαγόμενα "εργαλεία" διαφθοράς της κοινωνίας κι εξαγοράς συνειδήσεων τα συνειδητοποίησαν οι σημερινοίΕΛΛΗΝΕΣ; ΄Η τα δέχτηκαν ελαφρά τη καρδία χάριν εύκολης ψυχαγωγίας; Κι αν η συμβιβασμένη πλειοψηφία τα "κατάπιε" αμάσητα… τι έκανε η μειοψηφία της πνευματικής κοινότητας θεωρητικού περιεχομένου ΑΝΩΤΕΡΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ;
Στέκεται στο ύψος της συμβιβασμένη βέβαια αλλά και όχι στο ύψος των περιστάσεων που την καλεί η Ελλάδα. Την Ελλάδα μόνο ο ταλαίπωρος λαός την επικαλείται με περηφάνια, βλέποντας την πνευματική ένδεια κι αδιαφορία των… ταγών. Ανυπεράσπιστος υποτάσσεται στο παρανοϊκό σύστημα, βιώνοντας αδιαμαρτύρητα τις αρνητικές συνέπειές του. Και οι μέρες και τα χρόνια περνούν άδοξα και οι μόνες που δεν περνούν είναι οι ψυχοπάθειες σ' όλες τις δομές του ΚΡΑΤΟΥΣ.
Η έννοια της Ελλάδας είναι κάτι αφηρημένο; Όχι. Είναι (ή ήταν;) ένα Κράτος με καθορισμένα σύνορα και συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Είναι μια ευλογημένη και πλούσια χώρα με παρθένους ακόμα θησαυρούς, την οποία επιβουλεύονται οι πρώην βάρβαροι λαοί του πλανήτη, οι εξημερωμένοι απ' το ελληνικό ΠΝΕΥΜΑ! Σήμερα με το όνομα Ελλάδα που φέρνουμε στην επιφάνεια των προσδοκιών μας, ελπίζουμε πως το δοξασμένο παρελθόν της θα συμβάλει στην ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΑΣ.
Μπορεί όμως το όνομα να είναι βαρύ, μα οι κάτοικοι έγιναν πειραματόζωα του παγκόσμιου συστήματος παραγωγής ηθικής διαφθοράς και οικονομικής εξαθλίωσης. Με οργανωμένη επιρροή στις καταναλωτικές μας συνήθειες, μας δημιούργησαν ΑΝΑΓΚΕΣγια καλοπέραση με τις γυαλιστερές διαφημίσεις των συσκευών αποβλάκωσης και μας τις προτείνουν σαν ΑΞΙΕΣ. Αυτές που οδηγούν με σχεδιασμένη ακρίβεια στην παρακμή των ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ και την εξαφάνιση της ανθρώπινης ΦΥΛΗΣ.
Ο αφελής Έλληνας καταναλωτής των πολυεθνικών, ο θαυμαστής των τηλεοπτικών ριάλιτυ, ο ασυνείδητος κι εύκολα παρασυρμένος πελάτης της κάθε φτηνής προσφοράς νέας τεχνολογίας, του ακριβού αυτοκινήτου, ο υποταγμένος στις επιταγές της κάθε τυχαίας μόδας, ο διψασμένος για χρήμα κι άνετη ζωή, ο εύκολος μιμητής-αντιγραφέας συμπεριφορών ξεδιάντροπων τηλεπερσόνων… σε τίποτα δεν διαφέρει πλέον απ' τον εθισμένο ευρωπαίο ή αμερικανό ΥΠΕΡΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ.  
Συνήθισε να υπακούει με την ίδια ευκολία στις σειρήνες της «κοσμοπολίτικης ζωής», αδιαφορώντας για τις συνέπειες, τόσο στην προσωπική του ζωή όσο και της πατρίδας του. Αυτός ο καλοπερασάκιας Έλληνας ακόμα δεν έχει συνειδητοποιήσει, πως έπεσε θύμα διεστραμμένων εγκεφάλων των επικυρίαρχων, που σχεδίασαν τον αφανισμό του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ!
ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΑΔΡΑΝΗΣ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive