Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Σας το υποσχέθηκα!! Ο επόμενος αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας και Πρωθυπουργός- Και το όνομα αυτού... Γράφει ο Alexis Mantheakis

Φωτογραφία του Alexis Mantheakis.
An analysis of the New Democracy leadership history and a prediction of who will be the next leader and probably Prime Minister of Greece. Υποσχέθηκα να σας πω την Δευτέρα, αλλά δεν πρόλαβα, εδώ λοιπόν η πρόβλεψη μου - ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΟΥ -....
ΑΔΩΝΙΣ ΣΠΙΡΙΔΩΝ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ. And the name is...Adonis Georgiades.
Το αποκαλύπτω εδώ για να μην σας υποχρεώσω, όσοι δεν θέλουν, να διαβάσουν την πολυσέλιδη ανάλυση μου για το πώς προβλέπω να γίνει αυτό και γιατί.
 Πρακτικές - Η Νέα Δημοκρατία παραδοσιακά αλλάζει αρχηγούς όταν χάνει τις εκλογές. Εκεί ποντάρουν όσοι έχουν βλέψεις για την αρχηγία. Σήμερα αρχηγός είναι, όπως ξέρουμε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά, ήδη οι πολιτικές επιλογές του σε πρόσωπα και σε άλλα φαίνεται να έχουν ετοιμάσει την επόμενη μέρα πολύ πιο γρήγορα από ότι πολλοί θα φανταζόταν.
Ας πάμε λίγα χρόνια πίσω. Η πολιτική οικογένεια Μητσοτάκη, θέλοντας να προωθήσει την διάδοχο της, την Ντόρα Μπακογιάννη, στην αρχηγεία, είχε πέσει στον τοίχο της εξίσου δυνατής οικογένειας Καραμανλή. Μόνο μετά από πτώση Καραμανλή με εκλογική ήττα θα άνοιγε ο δρόμος για την νέα (τότε) γενιά της οικογένειας από τα Χανιά. Εδώ πρέπει να ψάξουμε στο βαθύ κράτος και στα διπλωματικά σαλόνια για να ακούσουμε εξηγήσεις, που φυσικά δεν αποδεικνύονται, αλλά έχουν την αξία τους, ειδικά για τους συνομοσιολόγους και για τους κυνικούς.
Για να παραιτηθεί ο Κώστας Καραμανλής κι να ερχόταν η Ντόρα θα έπρεπε να χάσει την αυτοδυναμία της η ΝΔ, με μέρος των ψηφοφόρων της να πηγαίνουν, προσωρινά, σε νέο κομματικό σχηματισμό, ώστε, λέγανε κάποιοι, να αδειάσει η θέση του αρχηγού της ΝΔ και να αναλάβει η Ντόρα. Μετά, με κάποια ανταλλάγματα, υπουργεία και με θώκους στην κορυφή της ΝΔ, θα γινόταν μια αναίμακτη ενσωμάτωση του νέου κόμματος πάλι στην ΝΔ. Ούτε γάτα , ούτε ζημιά. Ευφυές σχέδιο.
Έτσι, με φιλική χρηματοδότηση και με μπροστάρι τον Γιώργο Καρατζαφέρη, τον πρώτο σε ψήφους στην ΝΔ βουλευτή-πουλέν του Μητσοτακικού, ένα λαϊκό και καπάτσο παιδί της πιάτσας, πρώην πωλητή σανό και γάλακτος, body builder, ιδιοκτήτη σχολής μανεκέν, διαφημιστή εσωρούχων και βιβλίων, και δημιουργό μικρού τηλεοπτικού συγκροτήματος στην παλιά του γειτονιά τις Τζιτζιφιές το σχέδιο μπήκε μπρος. Με το γνήσιο αυτό παιδί του εκκολαπτηρίου της οικογένειας Μητσοτάκη, δημιουργήθηκε, επιμένουν κάποιοι, ο Λαικος Ορθόδοξος Συναγερμός, ο ΛαΟΣ, ένα κόμμα με πατριωτικό προσανατολισμό, κοινωνικό πρόσωπο, αρχηγό με πιασάρικο λόγο και καλή χρήση της Ελληνικής γλώσσας, αν και δεν είχε φοιτήσει στα γκλαμουράτα σχολεία και τα κολλέγια του συστήματος. Διέθετε και καλή γνώση του marketing. Ο ΛαΟΣ σύντομα μάζεψε, περά από συνταξιούχους στρατιωτικούς και άλλους παραδοσιακά συντηρητικούς οπαδούς της δεξιάς, και στελέχη, επιτυχημένα άτομα προερχόμενα από διαφόρους χορούς, ακόμα και από το ΚΚΕ. Στον στενό κύκλο του αρχηγού ήταν ο κεντρώος έμπιστος του Καρατζαφέρη από την εποχή της θητείας του στην Ευρωβουλή, Κωστής Αιβαλιώτης, μετέπειτα εκπρόσωπος τύπου του ΛαΟΣ, και η τριανδρία - Άδωνις Γεωργιάδης, ο Κώστας Πλεύρης και ο Μάκης Βορίδης - που θεωρούντο η ακροδεξιά πτέρυγα του δεξιού αυτού κόμματος. (Οι εσωτερικοί τους αντίπαλοι στο στενό περιβάλλον του προέδρου την τριανδρία αυτή την ονόμασαν «Το Τρίο Φασίστα»).

Ο ΛαΟΣ μπήκε στην βουλή με μια ομάδα βουλευτών που ήταν πειθήνια όργανα του αρχηγού. Συμπαγής και πειθαρχημένη η ομάδα έκανε ότι του έλεγε ο αρχηγός. Ο λόγος του ήταν ευαγγέλιο, και με την δευτερη εκλογική αναμέτρηση ο ΛαΟΣ, παίρνοντας ψήφους από την ΝΔ και το ΠαΣοΚ εκτοξεύτηκε στο 9%, αφαιρώντας από την ΝΔ την πρώτη θέση. Η ΝΔ, πνιγμένη στα σκάνδαλα θα συντριβεί. Το Πασοκ του Γιώργου Παπανδρέου έγινε κυβέρνηση, και η ΝΔ του Καραμανλή, έπρεπε, σύμφωνα με την παράδοση, να βρει νέο αρχηγό, που λογικά θα ήταν η Ντόρα Μπακογιάννη.
ΑΛΛΑ, όπως λένε οι Άγγλοι «the best made plans of mice and men»... «και τα καλύτερα σχέδια των ανθρώπων πολλές φορές στραβώνουν»... Είχε επανεμφανιστεί το τελευταίο διάστημα ο ωραίος και άνετος αριστοκράτης απόφοιτος του Harvard, γόνος διάσημης οικογένειας και πρώην υπουργός της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, με μεγάλο ρεύμα στους δεξιούς οπαδούς της ΝΔ και με παγκόσμια προβολή ως υπουργός πολιτισμού όταν εγκαινίασε το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης. Ήταν και σε επαφή με τους Αμερικάνους, που δεν έβλαπτε. Ο Σαμαράς όμως ήταν η Νέμεσις της οικογένειας Μητσοτάκης και το μοιραίο πρόσωπο στην πορεία τους, έχοντας ρίξει την κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για το θέμα των Σκοπίων πριν χρόνια. Η επανεμφάνιση του τώρα ως υποψήφιου έκλεισε την πόρτα στην αρχηγία στην Ντόρα Μπακογιάννη. Ο Σαμαράς έγινε αρχηγός με πλατφόρμα την αντιμνημονιακή πολιτική και μάλιστα διέγραψε την Ντ. Μπακογιάννη από την ΝΔ όταν αυτή ψήφισε υπέρ το μνημονίου. (Σύντομα ο Σαμαράς θα έκανε και αυτός, όπως σχεδόν όλοι, στροφή 180 μοιρών να υποταχτεί στην Μερκελ και την Τρόικα).
Στον ΛαΟΣ ο Βορίδης, καλός δικηγόρος, βαρύς, αριστοκράτης, κολεγιόπαιδο, πρώην πρωτοπαλίκαρο στην νεολαία του δικτάτορα Παπαδοπούλου και της χουντικής ΕΠΕΝ, ήταν το αντίβαρο του Καρατζαφέρη, ο επόμενος αρχηγός του ΛαΟΣ για πολλούς, δίπλα του ο συμπαθητικός στον τρόπο του νέος δικηγόρος και πρώην αξιωματικός τον ειδικών δυνάμεων Θάνος Πλεύρης, γιός του εθνικοσοσιαλιστή συγγραφέα και πολιτικού Κωνσταντίνου Πλεύρη, που ήταν ανάθεμα για την αριστερά και τους Εβραίους γενικά εξαιτίας της αμφισβήτησης του του Ολοκαυτώματος, την αντίθεση του στο δημοκρατικό μοντέλο διακυβέρνησης, και ενός βιβλίου που έγραψε και που εκδόθηκε από τον οίκο του Άδωνι Γεωργιάδη, κάτι που έδωσε στον Γεωργιάδη την ταμπέλα του αντισημίτη που τον ακολούθησε για μεγάλο διάστημα.
Κατά την διάρκεια της πρωθυπουργίας Καραμανλή ο Καρατζαφέρης έκανε συνεχείς δηλώσεις στα ΜΜΕ εκλιπαρώντας τον Καραμανλή, που δεν ήθελε να ακούσει για ΛαΟΣ, που ονόμαζε κόμμα «Των Άκρων», να τον πάρει πίσω στην ΝΔ, μαζί με στελέχη του.
Το σχέδιο για την ανάληψη της αρχηγίας της ΝΔ από την Ντόρα είχε αποτύχει, και ο Καρατζαφέρη ήταν έξω, αλλά με προοπτική, λόγο της ραγδαίας εκλογικής ανόδου του ΛαΟΣ, σύντομα να διεκδικήσει την εξουσία και να γίνει κυβέρνηση, αλλά δυο πράγματα το παρέσυραν, και εν τέλει τέλειωσαν και αυτόν και το κόμμα που είχε φτιάξει.
Το ένα ήταν ότι δεν ήθελε να περιμένει να πάρει την εξουσία μετά από μια - δυο εκλογικές αναμετρήσεις, θεωρώντας, λανθασμένα, τον εαυτό του ηλικιακά πολύ μεγάλο, ζητώντας άμεσα να μπει σε κυβέρνηση συνεργασίας (το όνειρο σήμερα του Λεβέντη), με οποιοδήποτε τίμημα. Δεν άκουγε κανέναν. ‘Ηταν το Αφεντικό – «δικό μου το κόμμα, ότι θέλω το κάνω», δήλωνε, και ποτέ δεν έκανε τις συνηθισμένες καθημερινές συσκέψεις που συνηθίζουν οι αρχηγοί σε όλο τον δυτικό κόσμο, με το γραφείο τύπου και με άλλα όργανα να διαμορφώσει την καθημερινή πολιτική και αν ακούσει απόψεις και συμβουλές. Το γραφείο τύπου ήταν γραφείο σφραγίδα να βγάζει ανακοινώσεις που ερχόταν από την γραμματέα του προέδρου στον πέμπτο όροφο, κι να συλλέγει αποκόμματα του τύπου. Μιλούσε ο Καρατζαφέρης συνέχεια για Κυβέρνηση Προσωπικοτήτων. Βρέθηκε η ευκαιρία αυτή με την σύμπραξη του ΛαΟΣ με την κυβέρνηση Παπαδήμου, όπου έβαλε τον Γεωργιάδη και τον Βορίδη, το βαρύ πυροβολικό του ΛαΟΣ , σε θέσεις υπουργών, αλλά αφήνοντας τον εαυτό του έξω, περιμένοντας, από λάθος εκτίμηση, την μεγάλη θέση, αυτή του πρωθυπουργού που πίστευε ότι θα έπαιρνε μετά την επιστροφή του στην ΝΔ.
Το δεύτερο λάθος του Καρατζαφέρη ήταν να πιστέψει ότι ο Βορίδης και ο Γεωργιάδης θα του ήταν πιστοί και δεν θα κοίταζαν μεγαλύτερες πόρτες που ήταν κλειστές για αυτόν. Όταν ο Καρατζαφέρης έκανε την κωλοτούμπα να στηρίξει την μνημονική κυβέρνηση Παπαδήμου είδε τα ποσοστά του να πέφτουν ραγδαία και να τον εγκαταλείπουν οι ψηφοφόροι του ΛαΟΣ. Έφυγε από την κυβέρνηση συνεργασίας πιστεύοντας ότι θα το έβλεπαν οι ψηφοφόροι του ΛαΟΣ ως διαμαρτυρία, αλλά δεν έπεισε, και το κόμμα και ο ίδιος βρεθήκαν έκτος Βουλής στις επόμενες εκλογές, όχι όμως πριν ο Άδωνις και ο Βορίδης μεταπηδήσουν στην ΝΔ όπου είχε επικρατήσει ο Σαμαράς.
Η Μητσοτάκηδες είχαν υποστεί μια ήττα με τον Σαμαρά, αλλά θα επέστρεφαν όταν οι κωλοτουμπες του Σαμαρά έδιωξαν τους πιο φανατικούς του υποστηρικτές και άλλους που είχαν έρθει στην ΝΔ. Ο Σαμαράς, μνημονικός πια, καλωσόρισε το τρίο με το ακροδεξιό-πατριωτικό προφίλ από το ΛαΟΣ με κάθε επισημότητα, θέλοντας να εμβολίσει έτσι την Χρυσή Αυγή, σύμφωνα και με την απαίτηση ισχυρών Αμερικανικών κύκλων. Ο Γεωργιάδης, ο Βορίδης και ο Πλεύρης είχαν αποκηρύξει οπουδήποτε σχέση με άκρο-δεξιούς εθνικιστές και έδρασαν τώρα ως συλλέκτες των ψηφοφόρων του ΛαΟΣ, και κάποιον ίσως της ΧΑ.
Το Μηστοτακεικο δεν είχε απογοητευτεί. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, πάντα πρακτικός και έμπειρος, είχε ρεζέρβα τον Κυριάκο, κάτι που εξόργισε την αδελφή του όταν ο αδελφός της διεκδίκησε την προεδρεία της ΝΔ μετά την ήττα Σαμαρά στις εθνικές εκλογές, με το έξυπνο τέχνασμα της εφαρμογής της λαϊκής ψήφου για επιλογή αρχηγού, που είχε εφεύρει ο Σαμαράς για να νικήσει την Ντόρα.
Στην μάχη για την διαδοχή της ΝΔ ήταν ο Καραμανλικός Τσιτσικώστας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης , και ξαφνικά, αντί του Βορίδη, βούτηξε μέσα στην κούρσα ξαφνιάζοντας τους πάντες, ο Άδωνις, ο οποίος όταν ήταν υπουργός ναυτιλίας είχε δουλέψει σκληρά για να καλλιεργήσει την πάμπλουτη διεθνή κοινότητα των πλοιοκτητών, πηγή επιρροής και στήριξης τον φιλόδοξων σχεδίων του, και επίσης δεν έλειπε από κανένα τηλεοπτικό παράθυρο, αφήνοντας τον μέχρι τώρα αστέρα της δεξιάς Βορίδη στην σκιά του με την υποψηφιότητα του. Ο Κυριάκος, βλέποντας ότι ο Γεωργιάδης θα είχε ένα καλό ποσοστό που θα μπορούσε να γύρει την πλάστιγγα υπέρ του, τον προσέγγισε, με συμβουλή το πάτερα του. Παρείτσα, προσκλήσεις σε ταβερνάκια, άθληση μαζί, μια πολιορκία φιλίας από τον "γόνο" μέλος της αριστοκρατίας της πολιτικής που στόχευε να κολακέψει τον Γεωργιάδη, ένα αστικό παιδί, δουλευταράς, άλλο χωρίς τις κοινωνικές ρίζες και σπουδές του Κυριάκου σε διάσημα πανεπιστήμια όπως το Stanford και Harvard. Του Άδωνι η μόρφωση ήταν σε πανεπιστήμιο που το πολύ ήταν στην 450 θέση, και είχε μεγαλώσει χωρίς τις νταντάδες και γκουβερνάντες, τα σπίτια στο εξωτερικό, την άνεση σε γλώσσες, και προϋπηρεσία εργασιακή σε παγκόσμιους οργανισμούς και σε κορυφαίους θέσεις σε Ελληνικές τράπεζες. Ο Κυριάκος ήταν το Golden Boy, ο μελλοντικός πρωθυπουργός, με κληρονομικό πολιτικό δίκιο. Ο Κυριάκος χρησιμοποιούσε τον Άδωνι τώρα σαν λαγό. ‘Έξυπνη κίνηση πολιτικά. Ο ‘Αδωνις απέσπασε το 11% των ψήφων στην ΝΔ, και στήριξε τον Κυριάκο στον δεύτερο γύρο, αφαιρώντας την αρχηγία από τον Τζιτσικώστα.
Ο Κυριάκος ήταν πια αρχηγός της ΝΔ, αλλά δεν είχε καταλάβει ότι ο Άδωνις δεν ήταν ποτέ προσηλωμένος σε κανέναν όταν έβλεπε κάποια καλλίτερη προσφορά η ευκαιρία. Τον Καρατζαφέρη τον είχε εγκαταλείψει όταν άνοιξαν οι πόρτες της ΝΔ ξανά. Είχε πλησιάσει και αγκαλιάσει τον Σαμαρά, τον οποίον είχε προηγούμενος δημοσιά χλευάσει και κατηγορήσει σε εκείνο το σημαδιακό βίντεο όπου σε πάνελ έσκασε κυριολεκτικά σε γέλια όταν μιλούσε για την γελοιότητας της προοπτικής να συνεργαστεί με τον Σαμαρά. Απίστευτα φιλόδοξος ο Αδωνίς, είχε επίσης «περιποιηθεί» προηγουμένως και τον Κυριάκο, στολίζοντας τον ως γόνο άχρηστο που δεν είχε δουλέψει πότε του (κάτι που δεν ήταν αλήθεια, φυσικά) και βλέποντας το φλερτ του Κυριάκου που τον είχε ανάγκη, προσχώρησε στον Μητσοτάκη, που δεν είχε ίσως μετρήσει τον κίνδυνο να τον παραμερίσει ο νέος του υπαρχηγός, όταν τον έκανε αντιπρόεδρο της ΝΔ.
Και τώρα το συμπέρασμα - εκτίμηση ανθρώπων που έχουν επαφή με το σύστημα, και η δικιά μου, είναι ότι ο Άδωνις θα είναι ο επόμενος αρχηγός της ΝΔ, και πολύ πιθανόν και πρωθυπουργός, όσο απίθανο και να φαινόταν αυτό πριν λίγα χρόνια όταν κάποιοι τον παρουσίαζαν ως γραφικό και τηλεοπτικό μαϊντανό.
Και εδώ χρειάζονται κάποιες εξηγήσεις. Μπορεί ο καθένας να τις εκτιμήσει, να τις δεχτεί, η να πει ότι είναι θεωρίες χωρίς αντίκρισμα.
Η άνοδος της ακροδεξιάς στην Ευρώπη, κυρίως με τα ναζιστικά κινήματα και τον άνοδο εθνικιστικών δεξιών κομμάτων όπως της Λε Πάν στην Γάλλια, του Φαρατζ την UKIP στην Αγγλία, στην Ολλανδία, στην προεδρία της Αυστρίας, (και ειδικά εκεί) και της ΧΑ στην Ελλάδα, και οι αυξανόμενες πράξεις και ρητορική αντισημιτισμού είχαν θορυβήσει τις Εβραϊκές κοινότητες που είχαν φόβους για την ασφάλεια τους μετά και από τις εξαιρετικά τραυματικές εμπειρίες στην διάρκεια του Δευτέρου Παγκόσμιο πολέμου. Ίσως υπερβολικές σε σχέση με το σήμερα, αλλά η μνήμες δεν σβήνουν και έτσι λογικό ήταν να κινηθούν, αθόρυβα, να στηρίξουν πολιτικούς που θα ήταν εγγύηση για την ασφάλεια τους στις χώρες που ζουν. Στην Ελλάδα δεν ήταν οι θέσεις που λάμβαναν κάποιοι πολιτικοί για το Παλαιστινιακό το θέμα, αλλά ο φόβος της Χρυσής Αυγής και της ανόδου της. Χρειαζόταν πολιτικοί που θα ήταν ανάχωμα στην οργάνωση, όπως ο Σαμαράς μετά από το ταξίδι του στην Αμερική που έδωσε εντολή να χτυπηθεί η ΧΑ, αλλά τώρα είχε χάσει τις εκλογές και την θέση του αρχηγού στην ΝΔ. Ποιος από την δεξιά, που θα μπορούσε να κερδίσει μέρος τον ψηφοφόρων της ΧΑ για την ΝΔ, θα μπορούσε να το κάνει. Ακούστηκε λοιπόν ότι ο Άδωνις, που είχε καθαρό δεξιό προφίλ, αν αποκήρυττε κάθε επαφή με το παρελθόν που είχε βγάλει το αντισημιτικό βιβλίο του Κωνσταντίνου Πλεύρη, θα ήταν ο κατάλληλος. Είχε δείξει ότι ήταν εξαιρετικά φιλόδοξος και ότι δεν κολλούσε σε θέσεις και πρόσωπα όταν κάτι καλλίτερο του προσφερόταν. Με αυτόν στην αρχηγία της ΝΔ, με το δεξιό αντικομμουνιστικό προφίλ και ρητορική του, η ΧΑ θα έχανε μέρος στης δύναμης της, και ως πρωθυπουργός θα ήταν πιο συνεργάσιμος από τα παιδιά των ¨τζακιών¨ με την έπαρση τους από την οικογενειακή τους ιστορία, τον παραδοσιακό οικογενειακό έλεγχο των κομματικών μηχανισμών, την μακροχρόνια σχέση τους με την εξουσία και το άφθονο χρήμα που διέθεταν. Ο Άδωνις δεν είχε τίποτε από αυτά, καμάρωνε ακόμα για το χρήσω Ρολεξ που έδειχνε στον αριστερό του καρπό σε κάθε ευκαιρία στα πάνελ – νέος στο παιχνίδι του πλούτου και της εξουσίας, ένα καράβι δυνατό χωρίς άγκυρα να τον κρατά πίσω. Έτσι ακούστηκε ότι κάποιο δραστήριο άτομο της ισραηλίτικης κοινότητας που είχε στενές επαφές με την πρεσβεία τον πλησίασε, του είπε ότι θα είχε την στήριξη τους, με θεμιτά μέσα, αρκεί να έκανε δήλωση δημόσια της μεταμέλειας για το αντισημιτικό του παρελθόν με το βιβλίο του Πλεύρη, να πήγαινε στο νεκροταφείο το Εβραϊκό να αποδώσει φόρο τιμής, και να κάνει ακόμα μερικές δημοσιές δηλώσεις ότι δεν είχε σχέση με το παρελθών. Μάλιστα έγινε, σύμφωνα με αυτά που κυκλοφορούν, η πρόταση να λάβει μέρος στην μάχη για την αρχηγία τις ΝΔ και ότι με τον Κυριάκο αρχηγό και με την ευγνωμοσύνη του θα άνοιγαν ακόμα περισσότερες πολιτικές πόρτες, και πιθανόν και η πόρτα της πρωθυπουργίας που ο ίδιος πια θα ήταν σε θέση να διεκδικήσει ως αρχηγός της ΝΔ χωρίς να χρειάζεται άλλη βοήθεια. Ο ‘Άδωνις ξαφνιάστηκε λένε, αρχικά, αλλά του άρεσε και έκανε τις δηλώσεις μεταμέλειας για τον αντισημιτισμό του βιβλίου, φωτογραφήθηκε στο Εβραϊκό νεκροταφείο, συναντήθηκε με μέλη της κοινότητας και ανακοίνωσε τη απόφαση του να είναι υποψήφιος ,κάτι που έπεσε σαν βόμβα στην ΝΔ. Ο Άδωνις Γεωργιάδης υποψήφιος για την αρχηγία! Και όμως…
Το χαμένο πια όνειρο του Καρατζαφέρη, που δεν έπαψε να το σχολιάζει από το κανάλι του, βλέποντας ότι το δημιούργημα του τώρα τον είχε αφήσει να βλέπει μόνο την σκόνη του, θα το κατακτούσε ο Άδωνις. Πάει πια εκείνη η εποχή που ο Καρατζαφέρης, η πολιτική μαμή του ‘Αδωνι, έκανε την αστεία δήλωση, που έφερε χαμόγελα στα χείλη της πλουτοκρατίας στην Ελλάδα, ότι ήταν «ένας από τους πέντε πιο ισχυρούς άνδρες της Ελλαδας»!
Η απόφαση του Γεωργιάδη να δηλώσει υποψήφιος για την αρχηγία της ΝΔ, χωρίς την ελπίδα να κερδίσει τον Τζιτσικώστα και τον Κυριάκο, τον τοποθέτησε στην πρώτη γραμμή στελεχών του κόμματος, έκανε πέρα τον Βορίδη, και βρέθηκε, μετά την επικράτηση του Κυριάκου, ως το Νο2 του κόμματος, πάνω από Βαρβιτσιώτηδες, Καραμανλήδες, Κεφαλογιάννηδες, Αβραμόπουλους, Δένδιες και άλλα ηχηρά ονόματα του φιλελεύθερου χώρου.
Το ερώτημα είναι εάν θα σταματήσει εκεί ο Άδωνις; Όσοι τον ξέρουν θα πούνε όχι, ο Κυριάκος είναι άλλο ένα σκαλοπάτι στον φιλόδοξο δρόμο του Γεωργιάδη να φτάσει στην κορυφή. Και εκεί δεν χωράνε δύο. Μα θα μου πείτε, μπορεί να παλέψει τον Κυριάκο με όλα τα όπλα που έχει εκείνος; Απαντώ, Ναι. Ας τους συγκρίνουμε –
Ο Κυριάκος – έχει εξαιρετική μόρφωση, οικογενειακή ισχύ, άλλα είναι γενικά αποστασιοποιημένος, απρόσιτος, δεν κάνει χάρες σε ανθρώπους έξω από τον κύκλο του. Δεν σηκώνει το τηλέφωνο του ο ίδιος να ευχαριστήσει αυτούς που το βοήθησαν στα δύσκολα εάν είναι απλοί η περιστασιακοί πολίτες (σε αντίθεση με τον Σαμαρά, που ως υπουργός επικοινωνούσε με απείρους ανθρώπους, ειδικά με οργανώσεις και σωματεία, εδώ, και στο εξωτερικό), δεν δέχεται εύκολα να τον δουν, πχ. το περασμένο καλοκαίρι δεν δέχτηκε ομογενείς από την Αυστραλία, και ένα πρώην βραβευμένο από τον πατέρα του Κυριάκου για την προσφορά στον Ελληνισμό αρχηγό του AHEPA, οργανωτή παγκόσμιων συνεδρίων για Ελληνικά πολιτιστικά θέματα, που είχε, αυτός και άλλοι φιλέλληνες , γράψει επανειλημμένα και τηλεφωνήσει στο γραφείο του πριν έλθουν στην Ελλάδα για μια σύντομη συνάντηση με το Κυριάκο. Δεν έχει το πολιτικό ένστικτο του πατέρα του που όταν ήταν Πρωθυπουργός είχε δώσει εντολή στο Υπουργείο Τύπου «θα δεχτείτε πρόθημα και αμέσως και τον τελευταίο μικρό δημοσιογράφο από το τελευταίο επαρχιακό έντυπο η ραδιόφωνο, όποτε το ζητήσει». Δεν πάει σε εκδηλώσεις παλιών συμφοιτητών του, όπως αυτές του Stanford Club ( που δεν έχει πολλά μέλη - ψήφους). Υπάρχει και το αγκάθι της οικογένειας που είναι η προβληματική σχέση τους με το χρήμα. Αγετ Ηρακλης, Carltzestruzzi, καταγγελίες Αλαφούζου για 1,000,000 δολάρια και ληγμένα κουπόνια, υπόθεση Σιεμενς. Τώρα οι εχθροί το Κυριάκου έχουν ανοίξει την υπόθεση της γυναίκας του, Μαρέβας, με τις offshore και την συνεργασία της με τον Παραστάσου, υπόθεση που καλό δεν κάνει στον Κυριάκο στην εικόνα του, αν και δεν φαίνεται να έχει ο ίδιος σχέση με αυτά. Η υπόθεση με την Μαρέβα, και τους περιέργους συνέταιρους της, δεν είναι ότι καλλίτερο αυτή την στιγμή, και ας μην καταλήξει πουθενά. Άλλο που δεν ήθελαν οι πολιτικοί του αντίπαλοι, και αυτοί στο κόμμα για τους οποίους το όνομα Μητσοτάκη δεν είναι αρεστό. Οι Καραμανλικοί λέγεται ότι είναι ανάστατοι με τις πρόσφατες επιλογές του όπως αυτή να κατεβάσει την Σπυράκη στην Θεσσαλονίκη με σκοπό να γίνει η πρώτη βουλευτής της ΝΔ για να αποδυναμώσει την Καραμανλική βάση στην πόλη. Οι άλλες φημολογούμενες επιλογές του Κυριάκου να καλέσει υποψήφιους βουλευτές από την δεξαμενή του Trash TV, από εκπομπές reality, τραγουδιστές και να βάλει στις λίστες άλλα αμφιλεγόμενα πρόσωπα που μπορεί να κοστίσουν στην ΝΔ τις επόμενες εκλογές, έχει δημιουργήσει έντονη αμφισβήτηση και γκρίνια στους κύκλους τον «σοβαρών» βουλευτών της ΝΔ και ιστορικών στελεχών με αυτή την στροφή του προς στελέχη από την δεξαμενή της περιθωριακής τηλεόρασης και τα reality.
Ο Γεωργιάδης είναι διαφορετικός σχεδόν σε όλα. Είναι πάντα πρόθυμος να εξυπηρετήσει ψηφοφόρους και άλλο κόσμο, κάτι που του έχει φτιάξει μια φανατική δεξαμενή υποστηρικτών, απαντά ο ίδιος όποτε μπορεί στο τηλέφωνο, πάει παντού που τον καλούν, είναι σε προσωπικό επίπεδο εξαιρετικά ευγενικός, σε αντίθεση με τις επιθετικές του εμφανίσεις στα πάνελ της TV και στην Βουλή. Οι εχθροί του λένε ότι έχει το ελάττωμα της κάμερολαγνείας, και μια άσβεστη δίψα για προβολή, που ο ίδιος δεν αρνείται, και ότι στηρίζει παντού το PSI που κατέστρεψε τους συνταξιούχους που είχαν ομόλογα, και εξαφάνισε σε μία νύχτα τα μετρητά που είχαν τα πανεπιστήμια, τα νοσοκομεία και άλλοι φορείς του δημοσίου από τους λογαριασμούς τους στην Τράπεζα Ελλάδος, ενώ δεν ακούμπησε τα ομόλογα της ΕΚΤ και των ξένων. Υπέρ του είναι ότι δεν έχει εμπλακεί σε κανένα οικονομικό σκάνδαλο για να τον παλέψουν στο κόμμα η εκτός.
Με της πλάτες του εφοπλιστικού κόσμου, που ο ίδιος καλλιέργησε επιστάμενα, και που τον βλέπουν ως εγγύηση ότι το σχέδιο του Σόιμπλε να τους φορολογήσει θα ξεχαστεί – έχει ήδη ξεχαστεί - και των άλλων υποστηρικτών του, πάει για την πρωτιά. Με τους Καραμανλικούς που δεν συμπαθούν τον Μητσοτάκη, παλεύει να φτιάξει γέφυρες, όπως είδαμε με τις δημοσιές δηλώσεις του για το τι καλός και παρεξηγημένος άνθρωπος είναι ο Ρουσόπουλος. Η Ντόρα, που προωθεί τον γιο της τον Κώστα Μπακογιάννη στο κόμμα δεν θα δει με κακό μάτι τον Άδωνι αρχηγό γιατί εκτιμάται ότι σίγουρα ο Άδωνις θα δώσει θέσεις στο κόμμα, και όταν γίνει πρωθυπουργός, και υπουργείο, στον Κώστα Μπακογιάννη, για να έχει την στήριξη της Ντορικής πτέρυγας της οικογενείας Μητσοτάκη και του μηχανισμού που διαθέτει.
Με όλα αυτά, προβλέπω ότι ο Κυριάκος θα πέσει, ίσως πριν τις εκλογές, με τα προβλήματα που έχει, και λόγο του υπεροπτικού χαρακτήρα του, που έχει και η Ντόρα, και ο Άδωνις, το παιδί του Καρατζαφέρη που δεν κοίταξε πότε πίσω, και δεν υπολόγισε εμπόδια, θα είναι ο επόμενος αρχηγός της ΝΔ ,και πρωθυπουργός.
Μετά από αυτόν; μα ήδη φτιάχνεται διάδοχος μέσα στην ΝΔ - ο Κώστας Μπακογιάννης. Υπάρχει και η οικογένεια Καραμανλή που από τώρα ετοιμάζει τον γιο του Αχιλλέα Καραμανλή για μεγάλες θέσεις.Plus ca change!.
Μετά την θητεία Άδωνι η ΝΔ, εάν υπάρχει και τότε, θα επανέλθει στην παραδοσιακή μορφή της, με τις ιδιοκτήτριες οικογένειες πάλι στο τιμόνι. Και ο Άδωνις που θα τα έχει κατακτήσει όλα, δεν θα φέρει αντίρρηση.
Αυτά!
Και πριν με τρολλάρουν κάποιοι κακοπροαίρετοι να τους θυμίσω ότι είμαι παλιά καραβάνα στα θέματα των ΜΜΕ, και οι πολιτικές μου στιγμές είναι σε βάθος χρόνου – από τα 12 μου που ήμουν δίπλα στον Μακάριο στην (έτσι την λέμε εμείς που μεγαλώσαμε εκεί) Ναϊρόμπι μόλις ελευθερώθηκε από την εξορία στις Σεϋχέλλες, και ήμουν εκεί, στο πλευρό του όταν έκανε την πρώτη δημοσιά καταγγελία τις Βρετανικής αποικιοκρατίας. Προηγουμένως, όταν ήμουν οκτώ ετών και έκανε το τραπέζι σε εμένα και τους γονείς μου στην Αρχιεπισκοπή στην Λευκωσία, με ρώτησε με χιούμορ, ποια ήταν η σκέψη μου για την κατοχή της Κύπρου και την λύση που έβλεπα , του απάντησα «με όπλα και σφαίρες», κάτι που τον έκανε και γέλασε, άλλα μετά από λίγο καιρό άρχισε ο απελευθερωτικός αγώνας της ΕΟΚΑ. Δεν είχα πέσει έξω στην πρώτη μου πολιτική εκτίμηση.
Έχω βρεθεί δίπλα σε σημαντικούς ανθρώπους, και σε πολιτικούς εδώ και έξω. Ήμουν επίσης στην διεύθυνση γραφείου τύπου πολίτικου κόμματος (mea culpa), και γνωρίζω ότι τα γραφεία τύπου των κομμάτων έχουν τμήμα που ασχολείται με τα κοινωνικά δίκτυα, και τρολλαρουν ανώνυμα οποίον κάνει κριτική. Αυτούς θα τους μπλοκάρω εδώ, γιατί γράφουν κατά παραγγελία, με διάφορα ονόματα. Τους άλλους ευχαρίστως να τους διαβάσω. Διάλογος να γίνεται, και είμαι έτοιμος να σας διαβάσω και να ακούσω αντίθετες γνώμες. Για να επανέλθω -
ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΟΥ - ΑΔΩΝΙΣ ΣΠΙΡΙΔΩΝ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ !!!
Σημείωση – εάν ο Κυριάκος κάνει κυβέρνηση, πιθανόν συνεργασίας, και τον διαδεχτεί ο Άδωνις, μια πρόβλεψη της σύνθεσης αυτής της δεύτερης κυβέρνησης συνεργασιας θα είναι (μην ξαφνιαστείτε πριν σκεφτείτε ποιοι έχουν μπει στην Βουλή μέχρι τώρα, και ειδικά στην Ευρωβουλή που είναι η βιτρίνα μας στην Ευρώπη) –
Πρωθυπουργός, – Άδωνις Γεωργιάδης
Αντιπρόεδρος - Αλέξης Τσίπρας,
Αναπληρωματικοί - Κωστής Χατζηδάκης, Τζιτσικώστας,
Υπ. Ναυτιλίας – Πάνος Καμένος
Υπ. Δημοσίων έργων - Βασίλης Λεβέντης
Υπ. Δικαιοσύνης – Θάνος Πλεύρης
Υπ. Τύπου - Ζαν Κοεν, Υφυπουργός - Θεόδωρος Ρουσόπουλος
Υπ Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη
Υπ. Εμπορίου – Κωνσταντίνος Μίχαλος
Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων – Γιώργος Καρατζαφέρης, Υφυπουργός - Μπόγδανος
Υπουργοι Αιγαίου - Ψωμιαδης, Πολλάκης
Υπουργός Συγκοινωνιών – Σταθάκης,
Υπ. Οικονομικών - Τσακαλώτος
Υπ. Μακεδονίας Θράκης – Μαρία Σπυράκη
Υπ. Τύπου Μένιος Φουρθιώτης
Υπ. Άμυνας - Δημήτρης Αβραμόπουλος
Πρόεδρος Δημοκρατίας – Γιάννης Στουρνάρας
Υποψήφιος για την Δημαρχεία Αθηνών – Μάκης Βορίδης

6 σχόλια:

  1. Σοβαρες ερευνες του διασημου πτηνολογου-ορνιθολογου κ.psolokantroni,
    κατεληξαν οτι το χεσιμο του πτηνου ειναι ανεξιτηλον τα πτηνα χεζουν εκει που πρεπει!!!
    λεει και τα ζωδια ο παρ'ολιγον διγαμος πολυταλαντος κονφερανσιε μιμος ψευτομποντυμπιλντερ πωλητης σανου-γαλατος-πρωην προωθητης μανεκεν-μοντελων-και νυν πωλητης κολλαγονων-καλτσον-κυλοτας
    Youtube:Τι ελεγε ο κολοσσος Νεοκλης Σαρρης για τον Καρατζαφερη!!! οτι "ο κ.Καρατζαφερης αναδυκνειεται θλιβερος αχυρανθρωπος του Κωστα του Μητσοτακη!!!Ο ΛΑΟΣ ουσιαστικα αποτελει μια κατασκευη της οικογενειας Μητσοτακη...
    Youtube: Tο IQ του Καρατζαφερη-Καρατζαφιοζη
    Youtube: Makeleio TV Ο Χιος για τον Καρατζαφερη! Απιστευτο ξευτιλισμα Καρατζαφερη! Χιος:" Βαλε το καναλι στον κ@λο σου Καρατζαφερη! Αντε γ@μηθειτε με τον Καρατζαφερη! "
    Youtube:Makeleio TV Χιος καταγγελει:"ΚΟΛΑΦΟΣ ΓΙΑ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ! ΘΕΛΕΙ ΝΑ..." Ο Καρατζαφερης θελει να βουτηξει εδρα...
    "Ξαναρωταω:Ποιος εφαγε την επιταγη;.."
    www.makeleio.gr/p=222412
    Η φωτογραφια αυτη παντως ειναι του 2012 (πριν τα κολλαγονα...)
    esxatianasxesi.blogspost.gr/2016/02/2012.html
    Εκδοσεις Γεωργιαδη:Το βιβλιο παρουσιαστηκε στο θεατρο "Ακαδημος",του δρ.Δημοσθενη Αλεξιου:" Γ.Καρατζαφερης: Η Αδαμαστη Θεληση".
    προσεχως θα κυκλοφορησει και το εξαιρετικον...
    "Γ.Καρατζαφερης: Ο ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ!"
    Το εκλασε το εχεσε
    το χονδρο παλουκάρι
    μες’στα σκ@τα το εκανε
    και τοχει και καμαρι
    παντου λεει οπου επηγανε
    "νασου και το πτηνο"
    εκεινο ομως τον εχεσε
    τον γεμισε σκ@το

    Υ.Γ
    Θυμιζουμε οτι ο εβραιος Ζακ Κοεν ειναι τακτικος επισκεπτης των γραφειων του ΛΑΟΣ στην οδο Καλλιροης και στενος φιλος του Γιωργου Καρατζαφερη εδω και 20 χρονια απο την εποχη που και οι δυο ησαν διαφημισται...
    press-gr.com/2016/03/blog-post_6113.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βλακῶδες ἄρθρον γραμμένον ἀπὸ ἄσχετον καὶ βεβαίως ἐκτὸς πραγματικότητος.
    Πρωτίστως ὅμως κακόβουλον στηρίζων ἀλλοτρίας θέσεις. Καὶ τοῦτο διότι ἄν καὶ ἀπὸ τὸν τίτλον ὡς θέμα θὰ ἦτο ἡ ΝΔ καὶ ὁ "μελλοτικὸς ἀρχηγὸς" εἰς τὴ πραγματικότητα εἶναι ὁ ΛΑ.Ο.Σ. καὶ ὁ Καρατζαφέρης. Μὲ δύο λόγια πρόκειται περὶ μιᾶς ἠλιθιοτάτης ἀντικαρατζαφερικῆς προπαγάνδας!
    Δὲν θὰ συνεχίσω διότι δὲν ἔχει νόημα. Ὅ,τι γράφεται ἀνωτέρω δὲν εἶναι παρὰ "μασημένα κουκιά"!
    Θὰ σταθῶ συντόμως μόνον εἰς τοὺς Ἄδωνιν καὶ Βορίδην.
    Ὁ πρῶτος, Οὐδέποτε ἀνῆκε εἰς τὸν δεξιὸν χῶρον, πολλῶ δὲ μᾶλλον εἰς τὸν ἀκροδεξιὸν ἀλλὰ ἐξ οἰκογενειακῶν πεποιθήσεων εἰς τὸν κεντρῶον.
    Ὁ δεύτερος, ἐξ ἀρχῆς καὶ ἀπὸ τὰ φοιτητικά του χρόνια ἀμνῆκε εἰς τὸν Ἑλληνικὸν Ἐθνικισμόν. Ἑνιαῖο Ἐθνικιστικὸ Κίνημα (ΕΝΕΚ), Ἐθνικὴ Πολιτικὴ Ἔνωσις (ΕΠΕΝ), Ἑλληνικό Μέτωπο τοῦ ὁποίου ἦτο ἀρχηγὸς μέχρι την προσχώρησίν του εἰς τὸν ΛΑ.Ο.Σ.
    Ἀμφότεροι ἐπωλήθησαν εἰς τὴν Νέαν Τάξιν Πραγμάτων μὲ τὴν διαφορὰν ὅτι ὁ Ἄδωνις δὲν ἐπρόδωσε ἰδεολογίαν, διότι δὲν εἶχε, οὔτε συναγωνιστάς ὅπως ὁ Βορίδης ὅστις ἐπρόδωσε τὰ πάντα.
    Τέλος, ὁ Καρατζαφέρης ἤδη ἀπὸ τὸν Ἰούλιον τοῦ 2010 ἐγνώριζε τὰ πάντα ἐκτὸς τοῦ πότε καὶ πῶς θὰ "κτυποῦσαν". Περισσότερα ὅμως μόνον αὐτὸς νομιμοποιεῖται νὰ ἀποκαλύψῃ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 14/05/2013 ΤΑ ΝΕΑ- Ο Ακής ζητα να καταθεσουν Μεϊμαρακης Καρατζαφερης και Σπηλιωτοπουλος!!!
    Τον σημερινο προεδρο της Βουλης και αλλοτε Υπουργο Εθνικης Αμυνας Βαγγελη Μειμαρακη,τον προεδρο του Λ.Α.Ο.Σ Γιωργο Καρατζαφερη αλλα και τον πρωην ΥΕΘΑ Σπηλιο Σπηλιωτοπουλο ζητησε ο δικηγορος του Ακη να καταθεσουν ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΡΥΣΕΣ ΜΙΖΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΡΥΣΕΣ ΜΙΖΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΡΥΣΕΣ ΜΙΖΕΣ ΜΙΖΕΣ ΜΙΖΕΣ ΜΙΖΕΣ ΜΙΖΕΣ!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλλαξε βρε φιλε την μάρκα της καραμέλας σου...δεν την αηδίασες τοσο καιρό;;!!

      Διαγραφή
  4. «Αδωνις δεν γεννιέσαι ούτε γίνεσαι. Καταντάς !!!»

    Πώς ένα τέτοιο αρρωστημένο τελεπρεζόνι σαν τον Άδωνη, ξεκινώντας από κολλητός του Καρατζαπέρνη , ομοϊδεάτης των νέο-ναζί, επιτυχημένος και ευφυής πατριδοκάπηλος, μεταπήδησε εύκολα από την ταπεινή βαρκούλα της λαϊκής (και άκρας) δεξιάς στο πολυτελέστατο κρουαζιερόπλοιο της ΝΟΥ-γόνο-ΔΟΥΛΑΣ.

    Αυτό το έμεσμα που έβριζε την Ν.Δ το διόρισε το Δρακουλόπαιδο αντιπρόεδρο της Νου-γόνο-Δούλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ο νεστωρ των 840 μηνων το πινει το κωλαγονο live ωπα βγηκαμε...χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive