Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ. Πληροφορίες για «αυξημένη δραστηριότητα» των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων τα επόμενα 24ωρα.ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΞΕΝΩΝ ΠΡΕΣΒΕΥΤΩΝ. Σε αυξημένη επιφυλακή βρίσκονται οι μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού και της Ελληνικής Ακτοφυλακής τις τελευταίες ώρες, καθώς πληροφορίες που έχουν φτάσει στα ελληνικά Επιτελεία αναφέρουν ότι η Αγκυρα θα επιχειρήσει "κάτι το εντυπωσιακό"...
στο Αιγαίο τις επόμενες ώρες ή ημέρες, ειδικά στην περιοχή της Δωδεκανήσου ή σε ένα από τα 17 νησιά των οποίων αμφισβητεί την ελληνική κυριότητα.
 Ηδη υπήρξαν οι γνωστές δηλώσεις "ψυχολογικής προετοιμασίας" του βουλευτή και πρώην δήμαρχου της Αττάλειας, Μουσταφά Άκαϊντιν ο οποίος μιλώντας στην ηλεκτρονική εφημερίδα Aydinlik, είπε:
 
"Αποκαλύπτεται ότι συμβιβαστήκαμε αφήνοντας ήδη στην Ελλάδα 17 νησιά, κρυφά από τον τουρκικό λαό. Δεν υπάρχει καμία ξεκάθαρη σχετική ανακοίνωση από την κυβέρνηση και το ΥΠΕΞ μας για το πώς αυτά τα τουρκικά νησιά τα κατέλαβαν οι Ελληνες. Αυτό πρέπει να διορθωθεί".
 
Στα Επιτελεία, παρακολουθούν πολύ προσεκτικά τις τουρκικές κινήσεις και αναλύουν σειρά δορυφορικών φωτογραφιών από τον δορυφόρο HELIOS II  από βάσεις και σημεία συγκέντρωσης των τουρκικών δυνάμεων...
 
---------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Λίγο μετά την πραγματοποίηση βολών από το παράκτιο περιπολικό KUŞADASI (P1215) σε απόσταση δύο μιλίων από το Φαρμακονήσι που προκάλεσε έκτακτη σύσκεψη των τεσσάρων Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων και ενημέρωση του ίδιου του πρωθυπουργού Α.Τσίπρα, από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, Π.Καμμένο, η κατάσταση κάθε άλλο παρά εκτονώθηκε.
 
Η κλιμάκωση που επιχειρείται από τουρκικής πλευράς αποφασίστηκε να απαντηθεί με ανάλογο τρόπο, ενώ έντονη είναι και η διπλωματική κινητικότητα: Εχουν ενημερωθεί λεπτομερώς οι πρεσβευτές των ΗΠΑ και της Ρωσίας και των σημαντικών χωρών της ΕΕ και τονίζεται ότι "Η Ελλάδα δεν θα ανεχθεί την ελάχιστη αμφισβήτηση στην πράξη της εθνικής της κυριαρχίας". 
 
Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών ενημερώθηκε με σχετικό τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα και δεν θα πρέπει να αποκλείεται κάποιας μορφής παρέμβασης της αμερικανικής διπλωματίας, αν και η Τουρκία πλέον, ούτε επηρεάζεται, ούτε μπορεί να συγκρατηθεί από τις ΗΠΑ.
 
Οι εκτιμήσεις της ελληνικής στρατιωτικής ηγεσίας είναι ότι "Η Αγκυρα δεν μπορεί να κάνει τίποτα το ουσιαστικό. Οι ένοπλες δυνάμεις της είναι πληγωμένες βαριά από τα τελευταία γεγονότα. Η χώρα είναι εγκλωβισμένη σε τέσσερις πολέμους. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα επιχειρήσει κάποια κίνηση εντυπωσιασμού. Αν το πράξουν θα τους κτυπήσουμε με ότι διαθέτουμε. Να είναι σίγουροι για αυτό".
 
Πάντως δύο ελληνικά υποβρύχια (ίσως και τρία) είναι σε περιπολία μάχης αυτή την στιγμή έξω από τουρκικούς ναυστάθμους "για καλό και για κακό". Στην φωτό το (S121) "Πιπίνος" σε ανάδυση κάπου στο νότιο Αιγαίο...
 
Υπενθυμίζεται ότι στις 15 Φεβρουαρίου και ώρα 13:18 πραγματοποιήθηκε εικονικός βομβαρδισμός του φυλακίου στο Φαρμακονήσι από ζεύγος οπλισμένων αεροσκαφών F-16 της Αεροπορίας, λίγο πριν την επίσκεψη του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστρατήγου Αλκιβιάδη Στεφανής στο φυλάκιο.
 
Ακολούθησε στις 16 Φεβρουαρίου η έκδοση τουρκικής Αγγελίας προς Ναυτιλομένους (NAVTEX), με την οποία δεσμεύτηκε περιοχή ανατολικά του Φαρμακονήσιου, για την εκτέλεση άσκησης με πραγματικά πυρά, περιλαμβάνοντας, ωστόσο, τμήμα ελληνικών χωρικών υδάτων.
 
Ακολούθησε η έκδοση NAVTEX της ελληνικής πλευράς για κατάργηση της τουρκικής, λόγω της συμπερίληψης τμήματος ελληνικών χωρικών υδάτων στην άσκηση, η οποία ωστόσο αγνοήθηκε. 
 
Από τις 07.40 έως τις 07.55 χθες, περιπολικό σκάφος του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού,
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση 30 Εθνοφυλάκων της 96 ΑΔΤΕ στην Παναγία Οινουσσών, η οποία βρίσκεται σταθερά στο στόχαστρο της Τουρκίας από τον περασμένος Απρίλιο, με πλέον πρόσφατο συμβάν εκείνο της 8ης Φεβρουαρίου, όταν τρία πλοία της Τουρκικής Ακτοφυλακής απάγκιασαν για δέκα ώρες σε κοντινή απόσταση από τη νήσο, παρακολουθούμενα από σκάφη του Λιμενικού Σώματος.
 
Η κατάσταση παρακολουθείται πολύ στενά από την στρατιωτική ηγεσία η οποία και πάλι έχει θέσει σε ετοιμότητα ανάληψης άμεσης δράσης της Δύναμη "Δ".

Ιδού και ένα βίντεο από την εκπαίδευση με πυρά των Ελλήνων Εθνοφυλάκων στην νήσο Παναγιά των Οινουσσών στην οποία θέλησαν να απαντήσουν οι Τούρκοι, κάνοντας βολές εντός των ΕΧΥ.
Κι ένα πολύ πρόσφατο βίντεο από τουρκικής πλευράς με μείζοντα αποβατική ενέργεια, εντασσόμενο προφανώς σε μια συνεπή πολιτική ψυχολογικού πολέμου. Μήπως θα έπρεπε και από ελληνικής πλευράς να απελευθερωθεί βίντεο με εκτόξευση βλημάτων cruise SCALP-EG για να υπάρξει μια "ψυχολογικη ισορροπία";

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive