Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

ΗΠΑ. Πως τα Θεοφάνεια στο Palm Beach της Φλόριδας γιορτάστηκαν τ' Αϊ Γιαννιού! ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ

This is...America, και  των Φώτων έπεσε Παρασκευή, όπου μόνο στην Ελλάδα μια εργάσιμη ημέρα μετατρέπεται σε Αργία λόγω θρησκευτικής γιορτής. Αυτό όμως δεν εμπόδισε τους ορθόδοξους ομογενείς (ναι υπάρχουν πολλοί και παραμένουν) να... "improvise-adjust" και να τιμήσουν  τον Αγιασμό των υδάτων. Απλά μετέφεραν  την δοξολογία το Σάββατο προς τέρψη -ειδικά- των Γιάννηδων.
Πολλές ενορίες που οι ναοί  τους δεν συνορεύουν με θάλασσα  επέλεξαν (όπως κάθε χρόνο) την Αγία Αικατερίνη  στο West Palm Beach (of S. Florida) να συλλειτουργήσουν με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Αλέξιο.

















Και επειδή ο Ι.Ναός της Αγίας Αικατερίνης -που παρεπιμπτόντως  βρίσκεται μερικά λεπτά από το Mar-la-go to πολυτελές θέρετρο του νέου Αμερικάνου προέδρο Trump- θα ήταν αδύνατο να φιλοξενήσει όλους τους πιστούς που θα συνέρρεαν , μετέφεραν την λειτουργία στο τεράστιο χωρο του Cultural center που χρησημοποιούν  για τις εκδηλώσεις τους.
Η υπέροχη χωρωδία έκανε την γιορτινή  ατμόσφαιρα ιδιαίτερα κατανυκτική , και με τά το πέρας της λειτουργίας  το χριστεπώνυμο πλήρωμα οδηγήθηκε  στην εξέδρα- όπου νεαροί -ες έχαν ακροβολισθεί αναμένοντας τον "πεταγμα" του Σταυρού από τα χέρια του Δεσπότη.
Οι φωτογραφίες λένε από μόνες τους την ιστορία.
Και του Χρόνου (για κάποιους τυχερούς στην πατρίδα)...
P.S.





















Και όσοι βρεθείτε στην Φλόριδα τον επόμενο μήνα θυμηθείτε ότι η 17,18, και 19 Φεβρουρίου γίνεται ετήσιο Φεστιβαλ 

Περισσότερεσ info   www.greekfestwpb.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive