Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

Χαμός στο πολιτικό σκηνικό από τις 27.000 προσλήψεις στο Δημόσιο με «σφραγίδα» ΣΥΡΙΖΑ

Χαμός στο πολιτικό σκηνικό από τις 27.000 προσλήψεις στο Δημόσιο με «σφραγίδα» ΣΥΡΙΖΑ

Έντονες αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Η αποκάλυψη έφερε στο φως την σοβιετική τύπου πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, με τις χιλιάδες προσλήψεις στο Δημόσιο που αποτελούν αριθμό-ρεκόρ! Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πάνω από 2.000 κομματικά στελέχη παίρνουν μισθό περισσότερο από 2.500 ευρώ μηνιαίως, ενώ... οι φόροι που καλείται να πληρώσει ο ελληνικός λαός και που αγγίζουν το ύψος των 700 εκατομμυρίων ευρώ από καύσιμα, καφέ, τσιγάρα και ποτά θα αποτελέσουν μέσο πληρωμής 27.700 δημόσιων υπαλλήλων καθώς και 1.756 συμβασιούχων που επίσης θα μονιμοποιηθούν!

Μάλιστα τον κατακόρυφο αριθμό εργαζομένων στο Δημόσιο αποκαλύπτει και η πρόσφατη έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ για την απασχόληση, καθώς στο Β τρίμηνο του 2016 σε σχέση με αυτό του 2015, οι δημόσιοι υπάλληλοι αυξήθηκαν από 304.900 σε 332.600!

Φαίνεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ και η πρώτη φορά Αριστερά που επιβάλλει ξεχνά ότι καταδίκαζε τέτοιου είδους φαινόμενα όταν βρισκόταν στη θέση της αντιπολίτευσης.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το παράδειγμα του  νυν υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή δεν έχει προηγούμενο, καθώς διόρισε την γυναίκα του και τέσσερα ανίψια του από τις πρώτες κιόλας μέρες στο υπουργείο, αλλά διόρισε και με απόσπαση την αγαπημένη του ανιψιά, κόρη του αδερφού του Ανδρέα, η οποία αποσπάστηκε στο γραφείο του σε προσωρινή αμειβόμενη θέση η οποία μάλιστα συστάθηκε κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων ενώ μάλιστα την υπογραφή για την μετακίνηση της ανιψιάς του κ. Κουρουμπλή την είχε βάλει ο ίδιος ο υπουργός.
Η Ελένη Κουρουμπλή είναι κόρη του Ανδρέα Κουρουμπλή και αγαπημένη ανιψιά του υπουργού και θεωρείται άνθρωπος εμπιστοσύνης. Αν και διοικητικά ανήκει στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού τα τελευταία χρόνια είναι αποσπασμένη στο βουλευτικό γραφείο του θείου της.
Στις 5 Νοεμβρίου του 2016, δηλαδή την επόμενη του ανασχηματισμού, η Ελένη Κουρουμπλή, αποσπάστηκε στο γραφείο του νέου υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε προσωρινή αμειβόμενη θέση η οποία μάλιστα συστάθηκε κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων ενώ μάλιστα την υπογραφή για την μετακίνηση της ανιψιάς του κ. Κουρουμπλή την είχε βάλει ο ίδιος ο υπουργός.

Πετρόλα-Λουμινίτσα Κωτσοπούλου: Στις 6 Μαρτίου 2015 η ανιψιά του τότε υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή από το σόι της συζύγου του Ελένης Κωτσοπούλου προσλαμβάνεται σε θέση ειδικού συνεργάτη στο γραφείο του γενικού γραμματέα Υγείας Σπυρίδωνα Κοκκινάκη με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας 6 μηνών.
Στις 19 Νοεμβρίου δημοσιεύεται ΦΕΚ σύμφωνα με τι οποίο αυξάνονται κατά πέντε μήνες οι θέσεις των ειδικών συμβούλων και κατά πέντε οι μετακλητοί διοικητικοί υπάλληλοι στο γραφείο του υπουργού Εσωτερικών, προκαλώντας επιπλέον δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 265.000 ευρώ ετησίως. Νέος υπουργός Εσωτερικών έχει αναλάβει ο κ. Κουρουμπλής.
Την ίδια ημέρα η ανιψιά διορίζεται στο πολιτικό του γραφείο σε θέση μετακλητής διοικητικής υπαλλήλου ( αν και αρχικά εσφαλμένα, αναγράφεται ως ειδική συνεργάτιδα), όμως το ΦΕΚ δημοσιεύεται στις 30 Δεκεμβρίου., σαν να επρόκειτο για πρωτοχρονιάτικο δώρο. Το ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι ότι στις 10 Μαρτίου του 2016 η ανιψιά από μετακλητή υπάλληλος μετατρέπεται σε ειδική σύμβουλος του υπουργού θείου της με άλλο μισθολογικό κλιμάκιο.
Ο μισθός της από το 1.092 ευρώ εκτοξεύεται στα 1.800 ευρώ. Με ΦΕΚ που δημοσιεύεται στις 4 Νοεμβρίου 2016 την ημέρα δηλαδή του ανασχηματισμού της κυβέρνησης , λύνεται η σύμβαση εργασίας της ανιψιάς, όπως και όλων των μετακλητών των υπουργών, που είτε πήγαν σπίτι τους είτε άλλαξαν υπουργείο.
Ο κ.Κουρουμπλής μετακινήθηκε στο υπουργείο ναυτιλίας. Προς το παρόν παραμένει άγνωστο ν η ανιψιά ακολούθησε τον θείο της στο νέο του πόστο, καθώς δεν έχει δημοσιευθεί ακόμη ΦΕΚ με τις νέες τοποθετήσεις των μετακλητών υπαλλήλων και ειδικών συμβούλων.
Παναγιώτα Φασούλα: Σε ηλικία 20 ετών η απόφοιτος λυκείου Παναγιώτα Φασούλα διορίστηκε στις 20 Ιουλίου 2015, μετακλητή στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή. Στις 28 Αυγούστου του ίδιου έτους, λύθηκε η σύμβαση της όπως συνέβη με τους μετακλητούς λόγω των επερχόμενων εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου. Με την επανεκλογή του ΣΥΡΙΖΑ και την τοποθέτηση του κ. Κουρουμπλή στην ηγεσία του υπουργείο εσωτερικών, η 20χρόνη ακολούθησε τον θείο της στο νέο του πόστο. Στις 23 Σεπτεμβρίου διορίστηκε μετακλητή στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Εσωτερικών.
Στις 22 Ιανουαρίου 20216 έληξε η υπηρεσία της, καθώς παραιτήθηκε, όταν τα ΜΜΕ ασχολήθηκαν με το συγκεκριμένο ρουσφέτι. Ωστόσο σύμφωνα με άλλες πηγές αυτή δεν ήταν η τελευταία φορά που εθεάθη στο γραφείο του θείου της.

Λευτέρης Κουρουμπλής: Ιούνιος του 2015. Την περίοδο που η Ελλάδα στέναζε από τα capital control, ο κ.Κουρουμπλής, υπουργός υγείας τότε είχε άγχος να βρει δουλειά σε ένα ακόμα ανίψι του. Και φυσικά τα κατάφερε. Ο ανιψιός του Λευτέρης, διορίστηκε επικουρικός γιατρός για την κάλυψη επιτακτικών αναγκών στο ΓΝΑ «Ελπίς» σε σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου. Ο υπουργός είχε προκήρυξη θέση επίκουρου οδοντιάτρου στο νοσοκομείο που δεν ήταν σε καμία περίπτωση αναγκαία, ενώ αντίθετα για κλινικές με μεγάλες ελλείψεις γιατρών όπως η χειρουργική, όπου υπηρετούσαν δύο μόνιμοι, ένας επίκουρος και ένας με απόσπαση, δεν προκηρύχθηκε θέση. Ο Υπουργός αποφάσισε να προκηρύξει την θέση φωτογραφικά με την διαδικασία των ειδικών διατάξεων και με τον τρόπο αυτό κατέλαβε τη θέση ο ανιψιός του.
Δημήτρης Κουρουμπλής: Τέλος ακόμη ένα ανίψι του κ .Κουρουμπλή εργάζεται σε πολικό γραφείο, όχι όμως ε αυτό του θείου του. Υπάλληλος στα ΕΛΤΑ ο Δημήτρης είναι σύμφωνα με πληροφορίες του Πρώτου Θέματος, αποσπασμένος σε πολιτικό γραφείο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Βαρεμένου, στο Αγρίνιο.
Η σύζυγος Ελένη
Στο πλευρό του κ. Κουρουμπλή όχι μόνο στην ζωή αλλά και στην πολιτική βρίσκεται συνεχώς και η σύζυγος του Ελένη Κωτσοπούλου, αν και η κανονική της θέση είναι μόνιμη υπάλληλος στο Ινστιτούτο Βιολογίας του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος». Στις 15 Ιουνίου 2015 αποσπάστηκε στο γραφείο του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υγείας Σπυρίδωνα Κοκκινάκη σε θέση διοικητικής υπαλλήλου ( ο κ .Κουρουμπλής ήταν υπουργός υγείας) ενώ όταν ο σύζυγος της πήγε στο υπουργείο εσωτερικών αποσπάστηκε στο γραφείο του γενικού γραμματέα Συντονισμού Διαχείριση Αποβλήτων του υπουργείο Εσωτερικών. Στα αξιοσημείωτα είναι και ο νέος διορισμός του Χρήστου Φωτιάδη στο γραφείο του σημερινού υπουργού Ναυτιλίας. Ο κ. Φωτιάδης ο οποίος εμφανιζόταν σε δημοσιεύματα ως σύντροφος της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνιας Σβίγγου, ήταν διορισμένος στο υπουργείο Ναυτιλίας και επί του προκατόχου του κ. Κουρουμπλή, Θοδωρή Δρίστα.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης, όπως η ΝΔ, το Ποτάμι και ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης καταδίκασαν το θέμα και επιτέθηκαν στο Μαξίμου αλλά και στην  αρμόδια υπουργό Όλγα Γεροβασίλη, η οποία παρέπεμψε στη Βουλή για τις απαντήσεις καθώς έτσι ορίζει ο κοινοβουλευτικός κανονισμός.
Η ΝΔ απάντησε: «Οι ανώνυμοι κονδυλοφόροι του Μεγάρου Μαξίμου καλά θα κάνουν να αφήσουν τις θεωρίες συνωμοσίας που προκαλούν μόνο γέλιο… Οφείλουν να απαντήσουν με σοβαρότητα -όση και αν τους έχει απομείνει- στην ελληνική κοινωνία για το δυσβάσταχτο κόστος που προκαλούν με τις ρουσφετολογικές πρακτικές τους στο Δημόσιο.
Περιμένουμε, λοιπόν, από την Κυβέρνηση και τη λαλίλαστη Yπουργό κυρία Γεροβασίλη, που θα μείνει στην ιστορία για τη "γκρίζα" δήλωσή της το βράδυ που το ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο του αποτυχημένου "Yπουργού καναλάρχη" κ. Παππά, να μας απαντήσει: Πώς εξηγεί ότι, ενώ ισχύει ο κανόνας "1 προς 5" για τις προσλήψεις στο Δημόσιο, αυτό έχει διογκωθεί μέσα σε ένα χρόνο κατά 8.000, περίπου, υπαλλήλους, κοστίζοντας στους πολίτες επιπλέον 150.000.000 ευρώ;
Σχετικά με το επιχείρημα για σχέσεις και «γραμμές» δημοσιογράφων και εφημερίδων με τη ΝΔ, αυτή είναι η αντίληψη της κυβέρνησης για τη δημοσιογραφία και εν τέλει για τη Δημοκρατία.
Αν  δεν το κάνει σήμερα η κυρία Γεροβασίλη, θα αναγκαστεί να το πράξει πολύ σύντομα στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης της επίκαιρης επερώτησης που έχουν καταθέσει 12 βουλευτές του Κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Την περιμένουμε…».
Σε δεύτερη ανακοίνωσή της επισημαίνει: «Η αδυναμία της κυρίας Γεροβασίλη να δώσει απαντήσεις στη Νέα Δημοκρατία είναι κάτι περισσότερο από εμφανής.
Τώρα που δεν έχουν τίποτα να απαντήσουν σχετικά με την αλόγιστη διόγκωση του Κράτους τη στιγμή που υπερφορολογούν και γονατίζουν τους Έλληνες, θυμούνται και επικαλούνται την κοινοβουλευτική διαδικασία. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που έχουν ευτελίσει τη λειτουργία του Κοινοβουλίου.
Η κυβέρνηση νομοθετεί σχεδόν αποκλειστικά  με διαδικασίες κατεπειγόντως και φέρνει ολόκληρα νομοσχέδια σε κυρώσεις συμβάσεων για να μη συζητηθούν στις επιτροπές της Βουλής.
Μια Κυβέρνηση που έχει κάνει πρακτική της τις εκπρόθεσμες ρουσφετολογικού τύπου τροπολογίες. Μια Κυβέρνηση που νομοθετεί στα τυφλά χωρίς το Γενικό Λογιστήριο να είναι σε θέση να υπολογίσει το δημοσιονομικό κόστος που προκαλεί στην οικονομία, εκτροχιάζοντας τον κρατικό προϋπολογισμό. Μια Κυβέρνηση δηλαδή, που αποτελεί τον ορισμό της κακής νομοθέτησης, παραδίδει μαθήματα κοινοβουλευτισμού.
Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο.Η αμηχανία της κυρίας Γεροβασίλη είναι ξεκάθαρη.
 
Οι Έλληνες πολίτες αγωνιούν και περιμένουν απαντήσεις και όχι επιθέσεις σε όποιον τολμάει να κάνει δημόσια κριτική στα πεπραγμένα της πιο ανίκανης και επικίνδυνης Κυβέρνησης που γνώρισε ο τόπος».
Αιχμηρή ήταν και η τοποθέτηση του Ποταμιού το οποίο σε ανακοίνωσή του τονίζει: «Τα τρολ που εργάζονται στα κυβερνητικά γραφεία, για να καλύψουν τον θόρυβο που έχει ξεσπάσει στην κοινωνία για τις κομματικές προσλήψεις των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, επιτίθενται με κάθε τρόπο, σε δημοσιογράφους, εφημερίδες και σάιτ που αποκαλύπτουν κάποιες από τις ρουσφετολογικές τους επιλογές. 
Το «σχέδιο» είναι απλό. «Βρίζουμε - ξεσκίζουμε όποιον τολμά να μας κάνει κριτική και σε λίγο δεν θα τολμά κανείς να πει κουβέντα». Είναι η παλιά συνταγή επιτυχίας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Που αυτή τη φορά ενισχύεται με άφθονο κρατικό χρήμα προς πειθήνιους υπαλλήλους που δραστηριοποιούνται στο διαδίκτυο αλλά και σε συστημικά ΜΜΕ.
 
Η κοινωνία όμως θέλει απαντήσεις και όχι λασπομαχίες. Να απαντήσουν, λοιπόν, στα επίσημα ελληνικά και ευρωπαϊκά στατιστικά στοιχεία που μαρτυρούν το όργιο των προσλήψεων, τις οποίες εγκαίρως, και στη Βουλή, έχει αποκαλύψει το Ποτάμι. 
Προσλήψεις που παραπέμπουν στις ένδοξες μέρες του παλαιοκομματισμού της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Να απολογηθούν για το αν θεωρούν λογικό ένας υπουργός να βολεύει στο άψε σβήσε 5 συγγενείς του στο δημόσιο… Και μετά να κάνουμε και την κουβέντα για το ρόλο δημοσιογράφων, εντύπων και εκδοτών (αν και ούτε αυτή η συζήτηση θα τους συμφέρει)».
Τέλος, ο Χάρης Θεοχάρης μέσω του Twitter στο οποίο αναφέρει: «Το Μαξίμου επιτέθηκε και πάλι στον δημοσιογράφο που έβγαλε το θέμα με τις προσλήψεις. Τα στοιχεία αδιάψευστα και η απάντηση "θα" δοθεί. Ο αυταρχισμός της κυβέρνησης είναι πολύ πιο επικίνδυνος και από την απληστία, την ανικανότητα ή την ιδεοληψία της. Ας μην ανησυχούν όμως. Όλος ο κόσμος ξέρει πως οι βουλευτές είναι "δεμένοι" και ψηφίζουν τα πάντα γιατί θα χάσουν από 5 μισθούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive