rottating banner

Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2017

ΥΠΑΡΧΟΥΝ & ΦΥΣΙΚΟΙ & ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ.ΘΑ ΚΑΘΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ: Ε, ΚΥΡΑ ΤΑΣΙΑ; 5 ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΗ ΜΟΡΙΑ & ΤΩΡΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ

Μετά από πέντε θανάτους μεταναστών, η Μόρια αλλάζει
ΡΕΜΑΛΙΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΔΙΣ;; Μετά από πέντε θανάτους λαθρομεταναστών, η Μόρια αλλάζει. Εργάτες όλη μέρα σήμερα μαζεύουν τις σκηνές και τους τόνους των σκουπιδιών. Η φαβέλα του καταυλισμού των λαθρομεταναστών στη Μόρια της Λέσβου αποτελεί παρελθόν. Λίγες ώρες μετά τον πέμπτο νεκρό...
(εκτός από τους τρεις πρόσφατους θανάτους πιθανά από δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα, είχαν προηγηθεί και οι θάνατοι της γιαγιάς με το εγγόνι της που κάηκαν ζωντανοί μέσα στη σκηνή) και η εικόνα φαίνεται πως αλλάζει.
Το σύνολο των σκηνών στη βόρεια και δυτική πλευρά του καταυλισμού -τον επονομαζόμενο στη γλώσσα του καταυλισμού «Γολγοθά»- δεν υπάρχει. Εργάτες όλη μέρα σήμερα μαζεύουν τις σκηνές και τους τόνους των σκουπιδιών που σκέπαζαν τα πάντα, σύμφωνα με ανταπόκριση του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.
Στο πλέον βορειοδυτικό τμήμα ολοκληρώνεται η κατασκευή ενός νέου σύγχρονου τμήματος του καταυλισμού από δανέζικα «life shelters» (καταφύγια), κατασκευές δηλαδή θερμαινόμενες που στήθηκαν σε ένα τμήμα που λόγω της ιδιομορφίας του εδάφους πιστεύονταν πως δεν μπορούσε να αξιοποιηθεί για άλλο λόγο εκτός από στήσιμο σκηνών. Πρόκειται για τον χώρο που έγινε παγκόσμια γνωστός πριν ένα μήνα με τις εικόνες των σκηνών που βρισκόταν θαμμένες στο χιόνι τις μέρες των γιορτών των Χριστουγέννων. Το τμήμα αυτό του καταυλισμού στήθηκε σε χρόνο ρεκόρ, σε πέντε όλες κι όλες μέρες από την οργάνωση International Rescue Committee (IRC) και θα στεγάσει άνδρες λαθρομετανάστες που ταξιδεύουν μόνοι τους και ζούσαν στις σκηνές.
ΧΙΟΝΙΑ-ΛΕΣΒΟΣ-ΜΟΡΙΑ-ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Ακολουθεί το τμήμα στο δυτικό κατηφορικό άκρο του καταυλισμού. Εδώ, μας λέει η διευθύντρια της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής Ανθή Καραγγελή που από χθες το απόγευμα είναι στη Μυτιλήνη, «θα χτιστούν άμεσα τα απαραίτητα αναλήμματα και θα τοποθετηθούν διώροφοι οικίσκοι». Σε τέσσερις βδομάδες από σήμερα, στα τέλη Φεβρουαρίου ο καταυλισμός της Μόριας θα είναι αυτός που έπρεπε να είναι» σημειώνει η κ. Καραγγελή.
Από χθες το απόγευμα και στο πλαίσιο της επιχείρησης αποσυμφόρησης του καταυλισμού της Μόριας, κατάσταση που είχε οδηγήσει στα τραγικά αποτελέσματα που έγιναν γνωστά, μεταφέρθηκαν άλλοι 50 μετανάστες κυρίως Αφρικανοί στο αρματαγωγό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού «Λέσβος» στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Εκατό άτομα κυρίως μέλη οικογενειών μεταφέρθηκαν στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ που λειτουργεί ο Δήμος Λέσβου, ενώ 420 άτομα διαμένουν πλέον σε ξενοδοχεία και επιχειρήσεις ενοικιαζόμενων δωματίων.
Στη θέση των τελευταίων, που διέμεναν σε κοντέινερ μέσα στον καταυλισμό μεταφέρθηκαν και στεγάστηκαν άνδρες που όλο αυτό το διάστημα διέμεναν σε σκηνές.
«Σκοπός μας είναι, στο τέλος της εβδομάδας στη Μόρια να μην υπάρχει ούτε ένας μετανάστης άνδρας από τους 250 περίπου που υπάρχουν σήμερα, να μη στεγάζεται σε ατομική σκηνή», σημείωσε, μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η κ. Καραγγελή. «Και αυτό θα γίνει οπωσδήποτε», τόνισε.
Στο μεταξύ ακόμα και αυτός ο ελάχιστος πλέον αριθμός των σκηνιτών είναι να μειωθεί σταδιακά ως το τέλος της εβδομάδας, με τη λειτουργία σε ελαιώνα, δίπλα στον καταυλισμό της Μόριας, που είχε ενοικιασθεί από τον δανέζικο Ερυθρό Σταυρό και δεν είχε αξιοποιηθεί, θερμαινόμενων σκηνών. Έργο που και αυτό ξεκίνησε από σήμερα.

1 σχόλιο:

  1. Ο λαθρο στρατος εκαψε με τα ίδια του τα χέρια τους καταυλισμούς δυο φορες και μαλιστα καμαρωνε!!!!!.Καιρος το κράτος μας να σεβαστεί το Ανώτατο δικαστήριο και να διωξει τον βάρβαρο που ηρθε παρανομως στα εδαφη μας
    Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2015

    ΜΝΗΜΕΙΩΔΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ: ΒΑΖΕΙ STOP ΣΤΗΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΡΑΤΥΠΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ!
    http://indobserver.blogspot.gr/2015/09/stop.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Follow by Email

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive