Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

ΤΩΡΑ. Νέος πρωθυπουργός της Ρουμανίας, ο Σορίν Γκριντεάνου

Νέος πρωθυπουργός της Ρουμανίας, ο Σορίν Γκριντεάνου
Ο πρόεδρος της Ρουμανίας Κλάους Γιοχάνις, όρισε σήμερα τον Σορίν Γκριντεάνου, του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (PSD) νέο πρωθυπουργό, ανακοίνωσε η προεδρία, δίνοντας έτσι τέλος σε μία περίοδο πολιτικής αβεβαιότητας...
που επικρατούσε στη χώρα, έπειτα από την νίκη της Αριστεράς στις βουλευτικές εκλογές της 11ης Δεκεμβρίου.  Ο κεντροδεξιός πρόεδρος υπέγραψε διάταγμα για τον διορισμό του 43χρονου μαθηματικού, πρώην αντιδημάρχου της πόλης Τιμισοάρα στη δυτική Ρουμανία και πρώην υπουργού Επικοινωνιών, ο οποίος αναμένεται να εξασφαλίσει την ψήφο εμπιστοσύνης της βουλής ακόμη και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.  Το κόμμα του κέρδισε άνετα στις πρόσφατες εκλογές και μαζί με τον κυβερνητικό του εταίρο, την κεντροδεξιά Συμμαχία Φιλελευθέρων και Δημοκρατών ALDE, ένα μικρό κόμμα του οποίου ηγείται ο πρώην πρωθυπουργός Καλίν Ταριτσεάνου, πιστός σύμμαχος των Σοσιαλδημοκρατών, διαθέτει 250 από τις 465 έδρες στα δύο Σώματα της βουλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive