Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΞΕΚΑΝΟΥΝ! Εγκληματική πολιτική πράξη του Σύριζα η διακοπή του αντιφυματικού εμβολιασμού στα παιδιά της Α’ δημοτικού - ΕΓΓΡΑΦΑ - ΒΙΝΤΕΟ

Δρυμεία επίθεση εξαπέλυσε ο Βουλευτης Γιάννης Αϊβατίδης στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όσον αφορά την τραγική εικόνα που παρουσιάζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, λόγω της υποχρηματοδότησης, της υποστελέχωσης, του ελλιπούς ιατροτεχνικού εξοπλισμού και των ελλείψεων σε φάρμακα.
Ο Βουλευτής Κερκύρας έθιξε την ύποπτη δράση των ΜΚΟ στο χώρο της Υγείας, ενώ χαρακτήρισε ως εγκληματική την καθυστέρηση εμβολιασμών στα σχολεία της χώρας, λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος της λαθρομετανάστευσης και τα σχέδια της ανθελληνικής κυβέρνησης με σκοπό την εισδοχή παιδιών παρανόμων μεταναστών στα δημόσια σχολεία....

Ο βουλευτής Γιάννης Αϊβατίδης έκλεισε την ομιλία του τονίζοντας ακόμη μια φορά την αντισυνταγματική στάση του υπουργού Υγείας, ο οποίος δεν απαντά - ως οφείλει- στις ερωτήσεις του τρίτου πολιτικού κόμματος της χώρας.
Ακολουιεί ολόκληρη η ομιλία του συναγωνιστή Γιάννη Αϊβατίδη:
"Κύριοι Υπουργοί, κυρίες και κύριοι Βουλευτές, μελέτησα ενδελεχώς το κείμενο της επίκαιρης επερώτησης που κατέθεσε η Δημοκρατική Συμπαράταξη. Μπορώ να πω ότι υπάρχουν πάρα πολλές και εύστοχες παρατηρήσεις και τα ερωτήματα στα οποία καταλήγει είναι εύλογα και θα πρέπει ο Υπουργός να δώσει ρητές απαντήσεις.
Έχω, όμως, δύο ενστάσεις. Πρώτον, το εθνικό σύστημα υγείας, άμα τη ιδρύσει του, ενεφάνισε παθογένειες. Η δε αναφορά στο έγγραφο της επερωτήσεως περί αλώσεως του κράτους από τη νυν συγκυβέρνηση και ειδικά από τον ΣΥΡΙΖΑ, νομίζω ότι είναι ατυχής, υπό την έννοια ότι εκφέρεται από το κόμμα του ΠΑΣΟΚ. Διότι το ΕΣΥ χρησιμοποιήθηκε, φρονώ, από το ΠΑΣΟΚ για να αλώσει εκείνες τις δεκαετίες το κράτος.
Ένα άλλο δεύτερο σημείο το οποίο είναι μεμπτό, καθώς αποτελεί αποσιώπηση της αλήθειας, και οφείλω να το καταθέσω είναι το εξής. Δεν υπάρχει ούτε μία λέξη στο κείμενο για το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης. Είναι γνωστό ότι για το έτος 2015 το 0,17% του ακαθάριστου εθνικού προϊόντος αναλώθηκε στο θέμα της μετανάστευσης. Το μεγαλύτερο ποσοστό αυτού αφορούσε την υγειονομική περίθαλψη των παράνομων μεταναστών.
Να θυμίσω ότι το φαινόμενο αυτό υπήρχε ήδη από το έτος 2000. Αν ανατρέξει κανείς στο πρώτο τρίμηνο του έτους 2000, επί Κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ, υπήρχε ένα έλλειμα της τάξης των 341 εκατομμυρίων δραχμών -περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ- που αφορούσε σε δαπάνες οι οποίες δεν τακτοποιήθηκαν από παράνομους μετανάστες της εποχής εκείνης, που ήταν, κυρίως, Αλβανοί, Βούλγαροι και Ρουμάνοι.
Οι παθογένειες του εθνικού συστήματος υγείας, πράγματι, κατά την τελευταία χρονική περίοδο, έχουν οξυνθεί: Υποχρηματοδότηση των νοσοκομείων, υποστελέχωση των νοσοκομείων και ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό προσωπικό, ελλείψεις ιατροτεχνικού εξοπλισμού που, δυστυχώς -και αυτό απάδει του αριστερού προσήμου που διατείνεται ότι η Κυβέρνηση έχει- ευνοεί επιχειρηματικά συμφέροντα στον τομέα της υγείας.
Επιπλέον, φαινόμενα υπερεργασίας και εξουθενωτικών ωραρίων που αφορούν ιατρικό, νοσηλευτικό, αλλά και παραϊατρικό προσωπικό, φαινόμενα διοικητικής δυσλειτουργίας, με κενές θέσεις διοικητών, αλλά και αυταρχικές συμπεριφορές από κάποιους εξ αυτών. Έχει καταγγελθεί, οφείλω να πω, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κερκύρας για το θέμα αυτό. Διακόσιες περίπου κλίνες εντατικής θεραπείας είναι μη λειτουργικές, λόγω ελλείψεως προσωπικού.
Υπάρχουν ελλείψεις σε ογκολογικά φάρμακα, σε φάρμακα για χημειοθεραπείες. Υπάρχουν πολύ μεγάλες λίστες αναμονής για ακτινοθεραπείες σε καρκινοπαθείς. Υπάρχει η οικονομική αδιαφάνεια που αφορά στο ΚΕΕΛΠΝΟ, αλλά και στις αμαρτωλές ΜΚΟ, πολλές εκ των οποίων έχουν συριζαϊκό πρόσημο. Είναι τα χρέη του ΕΟΠΥΥ τα οποία αφορούν μέλη του Συνδέσμου Ιδιωτικών Διαγνωστικών Κέντρων, μέλη του Συνδέσμου Ιδιωτικών Κλινικών, μέλη του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων.
Επίσης, θα ήθελα να τονίσω ότι υπάρχουν και κάποια λάθη στη διάρθρωση των ΠΕΣΥ. Αποτελεί πάγιο αίτημα των νοσοκομειακών γιατρών της Κέρκυρας -θα αναφερθώ στην εκλογική μου περιφέρεια- να εγκαθιδρυθεί εκ νέου το ΠΕΣΥ Ιονίων Νήσων και όσον αφορά στο ΕΚΑΒ, να υπάρξει ΕΚΑΒ με έδρα την Κέρκυρα.
Θα αναφερθώ στο σημείο αυτό στις εισαγόμενες ασθένειες. Πολλάκις έχω αναφερθεί σε αυτές. Όμως, είναι πάρα πολύ κρίσιμο ένα σημείο, διότι η Κυβέρνηση επέλεξε να διακόψει τον αντιφυματικό εμβολιασμό για τα παιδιά της α΄ δημοτικού. Υπάρχει το σχετικό έγγραφο, το οποίο έχει κοινοποιηθεί στις ιατρικούς συλλόγους. Θα το καταθέσω, έχει ημερομηνία 16-9-2016.
Αυτό είναι πράγματι εγκληματικό. Θα πρέπει να ανακληθεί αυτή η Οδηγία και αυτό, γιατί; Το έτος 2015 εισήλθαν παρανόμως στην Ελλάδα περίπου εκατόν ενενήντα πέντε χιλιάδες άτομα από το Αφγανιστάν. Το Αφγανιστάν έχει δεκατέσσερις χιλιάδες θανάτους κάθε χρόνο από φυματίωση και τριανταμία χιλιάδες περίπου νέα κρούσματα. Εισήλθαν, επίσης, είκοσι μία χιλιάδες άτομα από το Πακιστάν, όπου το Πακιστάν έχει σαράντα οκτώ χιλιάδες θανάτους ανά έτος από φυματίωση.
Φρονώ, λοιπόν, ότι το να σταματήσει αυτός ο αντιφυματικός εμβολιασμός μέσα στην κρίση, με τη φτωχοποίηση και το ρεύμα της μετανάστευσης, είναι εγκληματικό. Διότι εσείς θα σταματήσετε να είστε Υπουργοί, αλλά μπορεί η Ελλάδα να αντιμετωπίσει μια επιδημία φυματίωσης.
Τέλος, θα κλείσω την εισήγησή μου αυτή με ένα θέμα το οποίο απασχολεί -και θα πρέπει να απασχολεί και το Προεδρείο της Βουλής- την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής. Είναι ότι οι κύριοι Υπουργοί δεν απαντούν στις ερωτήσεις για θέματα υγείας που τίθενται από τους Βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Παρατηρούμε, δηλαδή, μια σύγκλιση ενός μεταλλαγμένου αριστερισμού με έναν ψευδοπατριωτισμό, που είχε εμφανίσει επί υπουργίας του ο κ. Νικόλαος Δένδιας.
Φρονώ ότι με τη συμπεριφορά σας αυτή ταυτίζεστε με αυτόν τον φιλελεύθερο ψευδοπατριωτισμό του κ. Δένδια και θα πρέπει να γνωρίζετε ότι, ως Βουλευτές της Χρυσής Αυγής, θα μετέλθουμε παν νόμιμον μέσον, προκειμένου να αναγκαστείτε να συρθείτε να απαντάτε στις ερωτήσεις των Βουλευτών της Χρυσής Αυγής, γιατί ουσιαστικά βοηθάτε την υγεία του λαού."



Ιδού τα σχετικά έγγραφα:




πηγή:xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive