Τρίτη 3 Μαΐου 2016

Οικογένεια Καραμανλή: μία ακόμα πρόκληση στην κοινωνία που ζούμε… ΦΩΤΟ

ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΟΛΟΙ ΤΙΣ ΘΥΜΑΣΤΕ ΠΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΛΟΥΣΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΝΑΙ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΟΥΓΚΕΡ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ. ΟΜΩΣ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ... ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΩΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΕΔΡΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΜΑ. ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ;


ΕΣΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΕΙΝΑΣ ΕΣΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ ΑΥΤΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΕ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΚΟΜΗ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ???

Φωτεινή Καραμανλή, η εφοπλίστρια κόρη του Αχιλλέα µετράει 18 χρόνια στη ναυτιλία [εικόνες]

Φωτεινή Καραμανλή, η εφοπλίστρια κόρη του Αχιλλέα µετράει 18 χρόνια στη ναυτιλία

Τη Φωτεινή Καραµανλή δεν την κέρδισε η πολιτική, παρότι είναι η κόρη του Αχιλλέα Καραµανλή, αλλά η θάλασσα. Ισως λόγω της µητέρας της, Νίκης ∆ιαµαντή, η οποία κατάγεται από τη γνωστή ναυτική οικογένεια ∆ιαµαντή, µε εµπειρία τουλάχιστον 70 χρόνων στη ναυτιλία.

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της στη Νοµική Σχολή του Πανεπιστηµίου Αθηνών και στη συνέχεια στο Πανεπιστήµιο του Κέιµπριτζ, εργάστηκε για µεγάλο χρονικό διάστηµα ως δικηγόρος στους Norton Rose, στο Λονδίνο και στην Αθήνα. Το 1989 όµως έκανε µια µεγάλη στροφή, για να περάσει από τα νοµικά στα ενδότερα της ναυτιλιακής βιοµηχανίας και έτσι µετακόµισε στο Τµήµα Αγοραπωλησιών Πλοίων του αγγλικού ναυλοµεσιτικού οίκου Galbraiths, στο Λονδίνο, από όπου αποχώρησε το 1999, για να φτιάξει πλέον δική της εταιρεία µε έδρα την Ελλάδα.
Ετσι, έπεσε στα βαθιά νερά του εφοπλισµού, σε έναν κατεξοχήν ανδροκρατούµενο χώρο, και διέγραψε µια πορεία που την έφτασε µέχρι τα διεθνή χρηµατιστήρια.

Η Φωτεινή Καραμανλή είναι διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας, η οποία δραστηριοποιείται στη μεταφορά ξηρού φορτίου. Με τη 12χρονη πλέον εμπειρία της στη ναυτιλιακή βιομηχανία έχει καταφέρει να βάλει τη Hellenic Carriers για τα καλά στο παιχνίδι των κερδοφόρων ναυτιλιακών εταιρειών. Ετσι, σήμερα η εταιρεία διαθέτει τέσσερα πλοία, εκ των οποίων τα τρία είναι τύπου Panamax και το ένα τύπου Handymax. Μάλιστα, είχε ήδη συμφωνήσει την αγορά ενός Supramax, το οποίο περιήλθε στην ιδιοκτησία της το αργότερο μέχρι τον Απρίλιο του 2008. Συμπεριλαμβανομένου αυτού του αποκτήματός της, η Hellenic Carriers θα ελέγχει ένα στόλο με χωρητικότητα 298,761dwt και μέσο όρο ηλικίας τα 12,9 έτη. Μεγάλοι ναυλωτές, όπως οι Baumarine, Bunge, Armada, Norden, SwissMarine κ.ά., περιμένουν στη σειρά για να ναυλώσουν ένα από τα πλοία.

Η εταιρεία που διευθύνει, άλλωστε, η ξαδέρφη του Κώστα Καραμανλή δεν είναι μια οποιαδήποτε επιχείρηση. Η μερισματική της πολιτική προβλέπει τη διανομή του 50% των καθαρών κερδών ετησίως, ενώ απώτερος σκοπός της είναι να χτυπήσει την πόρτα του χρηματιστηρίου του Λονδίνου, προκειμένου να αντλήσει 60 εκατομμύρια δολάρια, από τα οποία 31 εκατομμύρια θα διατεθούν για την αγορά του Supramax.

Η δύσκολη περίοδος του διαζυγίου και ο νέος έρωτας

Η πανέμορφη Φωτεινή Καραμανλή κερδίζει επάξια τον τίτλο της εντυπωσιακής και ταυτόχρονα επιτυχημένης γυναίκας. Αν και παλιότερα πέρασε μια δύσκολη περίοδο σε ό,τι αφορά τα προσωπικά της, κατάφερε και ξεπέρασε το πρώτο της διαζύγιο από τον δικηγόρο Βασίλη Κοροξενίδη με έναν έρωτα άνευ προηγουμένου. Ο πρώην σύμβουλος του Κώστα Καραμανλή, Αλέξανδρος Χριστοδούλου (γιος του Τίμου Χριστοδούλου, προέδρου των ΕΛ.ΠΕ.), ήρθε στη ζωή της Φωτεινής για να την αλλάξει μια για πάντα. Μαζί του έχει ξαναφτιάξει τη ζωή της και μάλιστα είναι εκείνος που τη βοηθάει στην επαγγελματική της σταδιοδρομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive