Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Σχεδιάζει «δεξιά παρένθεση» η συμμορία του Μαξίμου;

Μια μεγάλη απορία γεννιέται σε όλους με την ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που περιλαμβάνει και το φορολογικό, θα ψηφιστεί τελικά μετά το Πάσχα, πιθανότατα και μετά του Θωμά. Ασφαλώς στον ΣΥΡΙΖΑ δεν ακολουθούν δημοκρατικές διαδικασίες και θέλουν να μην το περάσουν με επείγουσες διαδικασίες. Στο κράτος του Κιμ Γιονγκ Αλέξη δεν υπάρχουν τέτοιες ευαισθησίες, το έχει αποδείξει άλλωστε. Η απορία λοιπόν είναι γιατί το νομοσχέδιο δεν το ψηφίζει μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα;...
Θα μπορούσε να το κάνει μάλιστα την Μεγάλη Πέμπτη, υπάρχει προηγούμενο από μια κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου.
Την ώρα που οι μισοί Έλληνες θα πηγαίνουν διακοπές και οι άλλοι μισοί θα ετοιμάζουν το αρνάκι για τη Λαμπρή, άνετα θα μπορούσε η κυβέρνηση να πάει το νομοσχέδιο στη Βουλή και με την πλειοψηφία που διαθέτει να το περάσει το μνημονιάκι και μαζί και τη δέσμευση για επιπλέον μέτρα ή τέταρτο μνημόνιο όπως έχει χαρακτηριστεί. Είναι μια απορία που ίσως κρύβει κάτι περισσότερο.
Μια απάντηση είναι ότι στο Μαξίμου φοβούνται αντιδράσεις βουλευτών και θέλουν να τους κάνουν πρώτα μασάζ και μετά να το ψηφίσουν. Άλλωστε, αν το κάνουν αυτό τώρα πώς θα πάνε στις περιφέρειές τους χωρίς να φάνε ξύλο; Είναι η εύκολη, η λογικοφανής απάντηση, όμως, ήδη έχει αρχίσει και διαμορφώνεται και μια άλλη που λέει ότι σκοπίμως το νομοσχέδιο πάει για μετά το Πάσχα ώστε να μην… ψηφιστεί.
Είναι η στρατηγική της «δεξιάς παρένθεσης» που χαράσσουν οι φωστήρες του Μαξίμου και οι επικοινωνιολόγοι που βλέπουν ότι αυτή η κυβέρνηση δεν τραβάει με τίποτε. Ειδικά με το «βαρίδι» τον Καμμένο δεν μπορούν να περιμένουν πολλά.
Το σενάριο αυτό, λοιπόν, είναι να πάει το νομοσχέδιο μέχρι το και πέντε, να φτάσει δηλαδή η χώρα στο γκρεμό, να αρχίσουν να στεγνώνουν τα ταμεία, να απειλούν οι δανειστές και να μην προχωρά τίποτε. Άλλωστε, οι ξένοι έχουν πει ότι αν δεν ψηφίσει η βουλή δόση δεν δίνεται ούτε με σφαίρες.
Η λογική της «ασφυξίας» θα δικαιολογείται από τα παπαγαλάκια του ΣΥΡΙΖΑ ως «σκληρή διαπραγμάτευση», ως δημοκρατική διαδικασία, ως αντίδραση των βουλευτών της αριστεράς που δεν μπορούν να ανεχθούν τέτοιες απειλές από την τρόικα. Έτσι η κυβέρνηση θα έρθει μέσα στον Μάιο και θα πει ότι δεν μπορεί να περάσει το διπλό μνημόνιο οπότε δεν έχει άλλη λύση από την προσφυγή στο λαό. Το ένα σενάριο λέει ότι θα ζητήσει δημοψήφισμα, μια ακόμη γελοιότητα δηλαδή, η ΝΔ και όσοι σοβαροί άνθρωποι έχουν μείνει θα το μπλοκάρουν διά της αποχής και αυτό θα ακυρωθεί λόγω έλλειψης «χαχόλων» που θα πάνε να ψηφίσουν. Η κυβέρνηση θα «αναγκαστεί» να παραιτηθεί και θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές που θα τις χάσει άνετα. Προσδοκά μια αξιοπρεπή ήττα παίζοντας το χαρτί του «αντιμνημονιακού» ο Τσίπρας και θα πάει σε μια προεκλογική περίοδο όπου αφενός θα καταγγέλλει τη ΝΔ ότι συντάσσεται με τους δανειστές, αφετέρου λόγω λίστας θα βάλει τους βουλευτές – Ταλιμπάν που ο ίδιος θέλει για να κρατήσει τον ΣΥΡΙΖΑ ενωμένο.
Η παγίδευση του Μητσοτάκη θα έχει έλθει καθώς με το πιστόλι στον κρόταφο και με τα ταμεία του κράτους άδεια η ΝΔ θα κάνει κυβέρνηση που θα πρέπει να περάσει όχι μόνο το διπλό μνημόνιο του Τσίπρα που συμφωνήθηκε στο Άμστερνταμ αλλά και επιπλέον μέτρα - τιμωρία.
Η υπόθεση θα μοιάζει με το καλοκαίρι του 2015 μόνο που ο Τσίπρας δε θα θέλει να μείνει στην εξουσία αλλά να φύγει αλώβητος από μνημόνια και πιέσεις των δανειστών. Ποντάρει έτσι στη δυσαρέσκεια του κόσμου από το φθινόπωρο όταν η κυβέρνηση Μητσοτάκη (μαζί πιθανότατα με άλλους) θα έχει περάσει σκληρά μέτρα με περικοπές, απολύσεις, κλείσιμο δημόσιων φορέων, σύγκρουση με τα συνδικαλιστικά τζάκια κ.λπ.
Βεβαίως επειδή το κόλπο είναι γνωστό, ο Τσίπρας θα ηγείται των διαδηλώσεων κατά των… μνημονίων που δεν ψήφισε και θα περιμένει πότε η ΝΔ θα καταρρεύσει. Διότι, όπως ξέρουμε καλά, μόνο τα «αριστερά μέτρα» γίνονται αποδεκτά από τον κόσμο, τα «δεξιά μέτρα» είναι κακά και πέφτει το ανάθεμα.
Είναι η λογική της «δεξιάς παρένθεσης» που θα βόλευε πολύ κόσμο. Την τρόικα ώστε να έχει την Ελλάδα σε μόνιμη ομηρεία. Το Μητσοτακέικο που θα κάνει επιτέλους πρωθυπουργό τον Κυριάκο, την αριστερά που θα επανέλθει όπως ο Ανδρέας το 1993 καβάλα στ’ άλογο και βεβαίως τους επιχειρηματίες της διαπλοκής που θα κάνουν τα κουμάντα τους εν μέσω αναταραχής.
Οι μεγάλοι χαμένοι θα είναι η Νέα Δημοκρατία που θα φάει το… ξύλο της αρκούδας και φυσικά η Ελλάδα που θα υποστεί μια ακόμη ταπεινωτική περίοδο με μνημόνια, εξευτελισμούς, πολιτικές αναταράξεις. Και μην ξεχνάμε όλους εκείνους τους αυτόκλητους σωτήρες δεξιά της δεξιάς και αριστερά της αριστεράς που θα ενισχύσουν τον ακραίο λόγο τους.
Κι όλο αυτό το σκηνικό μπορεί άνετα να οδηγήσει την Ελλάδα οριστικά εκτός ΕΕ με ένα Grexit που θα το επωμιστεί η Νέα Δημοκρατία, το κατεξοχήν ευρωπαϊκό κόμμα το οποίο δεν θα φταίει βεβαίως για τον ένα χρόνο απόλυτης αριστερής καταστροφής.
Μην απορήσετε λοιπόν αν όλες οι κινήσεις οδηγήσουν εκεί. Για παράδειγμα το επόμενο διάστημα θα «ξαναχτυπήσουν» οι «53» του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Τσακαλώτο. Θα κάνουν ότι είναι αντίθετοι με την κυβέρνηση, θα αντιδρούν, θα δημιουργούν θέμα και καθυστερήσεις στην ψήφιση του νομοσχεδίου. Και μέχρι να έρθει η ώρα των τελικών αποφάσεων η κυβέρνηση θα έχει πάρει τα αποθεματικά όλων των ταμείων για να αντέξει όσο χρειάζεται η οικονομία ώστε να πάει σε εκλογές η χώρα.
Παλιό το κολπάκι του Τσίπρα και καλό. Να δούμε ποιοι θα τσιμπήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive