Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Οσα παίρνει ο άνεμος στην προχθεσινή παράσταση στη Βουλή. Ουίσκι, μίνι και...νάνι! Από τη Βίβιαν Μπενέκου

Τύφλα να έχουν τα πάρτι, που λέει κι ο λαός, μπροστά στις Ολομέλειες της Βουλής. Ουίσκι, βότκες, πατατάκια μπλέκονται γλυκά με μίνι φορέματα, δερμάτινα παντελόνια και διαγωνισμούς ομορφιάς για τις βουλευτίνες, ατελείωτα μηνύματα στα κινητά, κουτσομπολιά στο εντευκτήριο και κόντρες για τον καλύτερο πολιτικό αρχηγό στο βήμα....

Εάν σε αυτά προσθέσουμε και τα απίστευτα που συμβαίνουν στα έδρανα, με τους υπουργούς να κοιμούνται αδιαφορώντας για τα φωτογραφικά φλας, τους βουλευτές να μασάνε τσίχλες ή να χάνονται με τα τάμπλετ στο ίντερνετ, τους διαξιφισμούς και τις βρισιές να εκτοξεύονται πανταχόθεν, τότε οι Ολομέλειες... «είναι όλα τα λεφτά»!

Αλίμονο στις τσίχλες που βρέθηκαν στα στόματα των βουλευτών τη νύχτα της Ολομέλειας. Δεινοπάθησαν.
Εξι από τους 300 μηρύκαζαν ακατάπαυστα στη διάρκεια των ομιλιών των αρχηγών. Τόσο που νομίζαμε ότι θα τους φύγουν τα σαγόνια!
Ο Σπύρος Λυκούδης, η Κατερίνα Μάρκου και ο Ιάσονας Φωτήλας του Ποταμιού, ο Θέμης Μουμουλίδης, η Σία Αναγνωστόπουλου (της οποίας, παρεμπιπτόντως, φούντωσαν ξανά σε υπερβολικό βαθμό τα μαλλιά) και η Αναστασία Γκαρά, όλοι ΣΥΡΙΖΑ φυσικά, μασούσαν τσίχλες μπας και τους φύγουν τα νεύρα.
Τόση trident ποτέ άλλοτε!
Οι αρχηγοί αναμασούσαν τα λόγια τους και οι εν λόγω βουλευτές τις... καημένες τις τσίχλες.
Στη μέλλουσα κυρία Σακελλαρίδη, Ράνια Τζίμα, η οποία είναι έγκυος αν και δεν έχει καθόλου κοιλίτσα, εύχονταν «με το καλό» οι βουλευτές στο εντευκτήριο.
Μάλιστα στον διάδρομο αμέσως μετά και την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη την είδε ο Αλέκος Φλαμπουράρης, την αγκάλιασε και της είπε: «Τι κάνει ο Γαβριήλ; Πες του να με πάρει τηλέφωνο»!

Γιαγιά έγινε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία.
 Αν και δεν της φαίνεται, η Αννέτα, η οποία παντρεύτηκε πολύ μικρή, έχει γιο τριαντάρη, τον οποίο μεγάλωσε μάλιστα μόνη της, και εγγονό έξι μηνών.
 Με χαρά στα παρασκήνια της τρομερής Ολομέλειας έδειχνε στους συναδέλφους της φωτογραφία του όμορφου μπόμπιρα.

Το χασμουρητό και ο ύπνος του Νίκου Φίλη
Τον... πήρε λίγο τον υπνάκο ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, ενδεχομένως μετά το κατσικάκι που πιθανόν να έφαγε, ενώ ο Πάνος Καμμένος και ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης
Δημήτρης Παπαγγελόπουλος κάποια στιγμή άρχισαν να χασμουριούνται!
Στα θεωρεία ο Διαμαντίδης
Προετοιμάζεται για βουλευτής ο αρχηγός του Παναθηναϊκού Δημήτρης Διαμαντίδης και παρακολουθεί σεμινάρια Ολομέλειας;
Πώς αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός ότι βρέθηκε μυστικά στα θεωρεία της Βουλής παρακολουθώντας την πολύωρη συνεδρίαση παρέα με τον φυσικοθεραπευτή της ομάδας Νίκο Μαστρογιαννόπουλο;
«Ωχ, Παναγιά μου και Χριστέ μου» είχε αναφωνήσει παλιότερα βλέποντας την τότε βουλευτή Χίου Μαρία Σόδη με το έξαλλο ντύσιμό της ο Γιάννης Τραγάκης της Ν.Δ.
Ο βουλευτής που, ως φαίνεται, έχει τα μάτια του τετρακόσια όταν βλέπει ωραίες γυναίκες, με το που πέρασε η Ολγα Κεφαλογιάννη μπροστά του με μίνι φόρεμα είχε το ύφος του Διονύση Παπαγιαννόπουλου, όταν προέτρεπε σε ελληνική ταινία τον Λάμπρο Κωνσταντάρα με το θρυλικό «χούφτωσ' τη, χούφτωσ' τη»!
Τεχνολογία στο φουλ για τις τρεις ευειδείς βουλευτίνες της Δεξιάς. Από δύο κινητά η καθεμία και από ένα έως δύο τάμπλετ. Ο λόγος για τη Σοφία Βούλτεψη, την Αννα Καραμανλή και τη Φωτεινή Αραμπατζή, οι οποίες στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης... έπαιζαν μαζί τους.

Με γυαλιά (και χωρίς) 
     
Με τα ωραία της γυαλιά ηλίου παρακολουθούσε τους πολιτικούς αρχηγούς η βουλευτής Δράμας του ΠΑΣΟΚ Χαρά Κεφαλίδου.
Τη θάμπωναν τα λόγια τους, αλλά όχι όλα.
Συχνά πυκνά έβγαζε τα ηλίου και τους έβλεπε και σκέτους!
Ουίσκι και ξηροκάρπια
Τι πιο ωραίο, να είναι βαθύ βράδυ, να γίνεται χαμός στο εντευκτήριο, οι πολιτικές αναλύσεις να δίνουν και να παίρνουν, και οι σερβιτόροι να μην προλαβαίνουν να σερβίρουν τα ουισκάκια!
Εδώ ο βουλευτής Δράμας Δημήτρης Κυριαζίδης με φίλο του συζητούν τις εξελίξεις παρέα με ουίσκι και ξηρούς καρπούς.
Η χαρούμενη Ντόρα (για τον Κυριάκο)
Η Ντόρα Μπακογιάννη δεν συνηθίζει επισκέψεις στο εντευκτήριο. Αυτή τη φορά όμως, χαρούμενη που ο Κυριάκος τα πήγε πολύ καλά στην ομιλία του, κάθισε με βουλευτές και πίνοντας συζήτησε μαζί τους.
Στην παρέα της βρέθηκαν ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, η βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου και πολλοί άλλοι, που διαδέχονταν ο ένας τον άλλον.
Ηταν γλυκιά, πολύ φιλική με όλους κι απαλλαγμένη από το αυστηρό ύφος της, που αρκετές φορές υπερισχύει όλων των άλλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive