Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ; ΤΑ ΑΣΗΜΙΚΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΖΗΤΑ Ο ΣΟΪΜΠΛΕ: «Αξιολόγηση μετά την ολοκλήρωση του νέου ΤΑΙΠΕΔ» – Ξένος ο πρόεδρος του Ταμείου

Clipboard
Πρόσωπο που θα επιλέξουν οι τοκογλύφοι δανειστές σαδιστές θα αναλάβει τα ηνία του νεου Ταμείου Αξιοποίησης της Δημοσιας Περιουσίας το οποίο θα απορροφήσει το ΤΑΙΠΕΔ. Στο συρτάρι Τσακαλώτου...
-σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Αγορά» με τίτλο «Ξένος πρόεδρος στο νέο Ταμείο» – υπάρχει έτοιμο το προσχέδιο του νομοσχεδίου που θα έρθει στη Βουλή, στο οποίο προβλέπεται 5μελές εποπτικό – διοικητικό Συμβούλιο. Τα τρία από τα μέλη του, θα επιλεγούν από την ελληνική κυβέρνηση και τα υπόλοιπα δύο από τους δανειστές που θα έχουν και το δικαίωμα να ορίσουν πρόεδρο. Στο νέο Ταμείο που θα ενταχθούν τα φιλέτα του κράτους, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΟΛΘ, Τράπεζες, ΔΕΚΟ και κρατικά ακίνητα, θα ελέγχεται απευθείας από το Λουξεμβούργο που είναι η έδρα του ESM.
Εντολή Σόϊμπλε
Το νέο Ταμείο, αποτελεί μεγάλο «αγκάθι» στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, ενώ την ίδια στιγμή ο Σόιμπλε ασκώντας νέες πιέσεις προς την ελληνική κυβέρνηση συνδέει τη δημιουργία του νέου Ταμείου με την αξιολόγηση.
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg ο γερμανός υπουργός Οικονομικών μετά τη συνεδρίαση του ECOFIN, δήλωσε πως η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει της υποχρεώσεις που προβλέπει το Μνημόνιο, σημειώνοντας επίσης ότι το ταμείο αποκρατικοποιήσεων θα πρέπει να ολοκληρωθεί πριν λήξει η αξιολόγηση. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού παραμένει το κύριο σημείο τριβής στις συνομιλίες με την Ελλάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive