Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ. «Κόκκινος συναγερμός».Μεγάλες καταστροφές λόγω των χιονοπτώσεων στη Νότια Βουλγαρία

«Κόκκινος συναγερμός» κηρύχθηκε σε 3 νομούς της Νότιας Βουλγαρίας – στο Σμόλιαν, το Κάρτζαλι και το Χάσκοβο, λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων και χιονοπτώσεων....

Το Σμόλιαν κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, επειδή το ποτάμι Τσέρνα ξεχείλισε, και πλημμύρισε βιομηχανικά κτίρια, καταστήματα και ισόγεια κατοικιών. Ευτυχώς δεν χρειάζεται εκκένωση των κτηρίων. Λόγω της υπερχείλισης του ποταμού διακόπηκε ο δρόμος Τσοκμάνοβο-Σμιλιάν-Κόσνιτσα-Μογίλιτσα. 14 εθελοντές εργάστηκαν για την κατασκευή των αναχωμάτων κατά τη διάρκεια της νύχτας.
"Οι ομάδες της Πυροσβεστικής υπηρεσίας στο Σμόλιαν δούλεψαν όλη τη νύχτα. Τώρα δε βρέχει, αλλά χιονίζει, η στάθμη του ποταμού έχει πέσει λίγο και δεν υπάρχει κίνδυνος υπερχείλισης", δήλωσε ο διευθυντής της υπηρεσίας Συμεών Τσαρβουλάνοφ.
Και άλλα ποτάμια στο νόμο ξεχείλισαν. Σε ορισμένους οικισμούς διακόπηκε το ρεύμα λόγω βλάβης στο ηλεκτρικό δίκτυο.
Χειρότερη είναι η κατάσταση στη λεκάνη του ποταμού Άρδα, όπου ενεργοποιήθηκαν  κατολισθήσεις.
Οι ισχυρές χιονοπτώσεις συνεχίζονται και σήμερα.
«Πορτοκαλί συναγερμός» κηρύχθηκε λόγω των χιονοπτώσεων σε 13 νομούς της Βόρειας, της Κεντρικής και της Νότιας Βουλγαρίας. Ο συναγερμός ισχύει για το Πάζαρτζικ, το Πλόβντιβ, τη Στάρα Ζαγκόρα, το Σλίβεν, το Γιάμπολ, το Λόβετς, το Πλέβεν, το Γκάμπροβο, το Βελίκο Τάρνοβο, το Ρούσε, το Ταργκόβιστε, το Ράζγκραντ, το Σούμεν. Σε αυτούς τους νομούς συνεχίζονται οι χιονοπτώσεις, οι αναμενόμενες ποσότητες είναι 40-60 λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο.
«Κίτρινος συναγερμός» κηρύχθηκε σε 10 νομούς της Δυτικής και της Βορειοανατολικής Βουλγαρίας λόγω των χιονοπτώσεων και των βροχοπτώσεων. Ο συναγερμός ισχύει για το Μπλαγκόεβγκραντ, το Κιουστεντίλ, το Πέρνικ, τη Σόφια, το Βίντιν, τη Μοντάνα, τη Βράτσα, τη Σιλίστρα, το Ντόμπριτς.  Στο Ντόμπριτς πνέουν και ισχυροί άνεμοι. Οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν, οι αναμενόμενες ποσότητες είναι 20-30 λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο.
Στις παραθαλάσσιες περιοχές της Μαύρης Θάλασσας επίσης κηρύχτηκε "κίτρινος συναγερμός" λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων και ανεμοθυελλών. Στους νομούς Βάρνα και Μπουργκάς οι αναμενόμενες ποσότητες της βροχής είναι 20-30 λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο.
Με το πέρασμα του μεσογειακού κυκλώνα από την Ελλάδα και το Αιγαίο Πέλαγος προς τη Θάλασσα του Μαρμαρά, η κατάσταση θα επιδεινωθεί περαιτέρω. Οι χιονοπτώσεις και οι βροχοπτώσεις θα ενταθούν, ανακοίνωσαν από το Εθνικό Ινστιτούτο Μετεωρολογίας και Υδρολογίας.
Η χιονοκάλυψη θα αυξηθεί. Τη νύχτα θα πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι, ιδιαίτερα ισχυροί μέχρι θυελλώδεις στην Ανατολική Βουλγαρία. Στις περιοχές της Ντόμπρουτζα, του Ντελίορμαν και στα ορεινά περάσματα θα υπάρχουν χιονοθύελλες και θα σχηματιστούν χιονοστιβάδες. Οι θερμοκρασίες θα πέσουν. Κατά τις 14:00 θα είναι μεταξύ μείον 5° και 0° Κελσίου, στα νοτιοανατολικά έως 3°, στη Σόφια γύρω από το μείον 5°. Το βράδυ στη νοτιοδυτική Βουλγαρία οι βροχές θα σταματήσουν.
Στις ορεινές περιοχές θα σημειωθούν νεφώσεις. Θα πνέουν μέτριοι έως ισχυροί βορειοανατολικοί και νοτιοδυτικοί άνεμοι. Η μέγιστη θερμοκρασία σε υψόμετρο 1200 μ. θα είναι περίπου μείον 4°, στα 2000 μ. - περίπου μείον 8°.
Στις παραθαλάσσιες περιοχές θα σημειωθούν νεφώσεις. Οι θερμοκρασίες θα φτάσουν μέχρι 6° - 12° Κελσίου.
 http://www.grreporter.info/gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive