Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

ΙΣΧΥΣ ΔΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΕΩΣ (ΕΠΙΚΡΑΤΕΕΙΝ Η ΑΠΟΛΛΥΣΘΑΙ) ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΛΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ! ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΟΥΗΛ ΑΓΓΕΛΟΣ

H παγκοσμια μαθηματικη σταθερα, μετρον αριστον, μηδεν αγαν, θα ισχυει παντου και παντοτε, οχι μονον για τον πλανητη γη, αλλα για ολοκληρο το συμπαν,για αυτους τους λογους δεν γινεται ολοι οι ανθρωποι να είναι εξυπνοι, ομορφοι, δικαιοι κλπ.  Στην περιοχη των Αγιων τοπων και ευρυτερα από τα αρχαια χρονια ζουσαν Ελληνικοι πληθυσμοι, επισης ζουσαν εξελληνισμενοι ανθρωποι. Οι Ελληνες των περιοχων αυτων εδωσαν τον πολιτισμο στους υπολοιπους κατοικους της περιοχης. Με τον ερχομο του Μεγα Αλεξανδρου και των  κατακτησεων του,η επιρροή του Ελληνικου πολιτισμου, στην περιοχη, δυναμωσε παρα πολύ. Μαζικα εκεινη την εποχη αρχιζουν οι εβραιοι να διαβαζουν με παθος τους αρχαιους Ελληνες φιλοσοφους, να μαθαινουν την Ελληνικη γλωσσα,να μαθαινουν τα Ελληνικα ηθη τα Ελληνικα εθιμα. Αυτό βεβαια ενοχλουσε το κοματι του εβραικου λαου που δεν ηθελε την αρχαια Ελληνικη παιδεια....
Το ιδιο συνεβη με ολους τους αλλους λαους    ανα τους αιωνες,με ολους τους υπολοιπους λαους που γνωριζαν την αρχαια Ελληνικη παιδεια,παντοτε υπηρχαν φανατικοι φιλοι των αρχαιων Ελλήνων,και των Ελλήνων της εποχης που ζουσαν,και παντοτε υπηρχαν φανατικοι εχθροι του αρχαιου Ελληνικου πολιτισμου. Ένα μερος των φανατικών εχθρων του αρχαιου  Ελληνικου πολιτισμου   διαβαζαν και οι ιδιοι τους αρχαιους φιλοσοφους για να αποκτησουν γνωσεις και καποια καλη κοινωνικη θεση.Εντούτοις βλεπωντας το μεγαλειο των αρχαιων Ελληνων,σε σχεση με την ανυπαρξια των δικων τους προγονων σε θεματα  παιδειας και πολιτισμου,με αποτέλεσμα αυτή η συγκριση να τους κανει φανατικούς εχθρούς του αρχαιου Ελληνικου πολιτισμου,εχθρούς των Ελλήνων,και ας θαυμαζαν από μεσα τους κρυφα ολο αυτό το παγκοσμιο Ελληνικο πολιτιστικο μεγαλειο.  Η κατασταση αρχιζει όμως να γινεται επικινδυνη για τους εβραιους, εκεινη της εποχές,καθως αρχιζουν να εξελληνίζονται μαζικα,Ο Κίνδυνος εξελληνισμου των εβραιων είναι κατι παραπανω από ορατος.Ακομη η εμφανιση του Θεανθρωπου Ιησου Χριστου,ηρθε να επιδεινωσει ακομη περισσοτερο τα πραγματα,για αυτό εάν δεν το σταυρωναν τοσο συντομα,φαινοταν ότι ειχε ερθει πλεον  το τελος του εβραικου εθνους, στην μορφη που υπηρχε μεχρι τοτε.Διαβαστε σχετικα της αμέτρητες συνεντεύξεις,αρθρα,απαντησεις του Σεραφειμ Πειραιως,ότι ένα κοματι του Εβραικου  λαου από μονοθειστες της παλαιας διαθηκης και πιστοι των προφητών,εγκατελειψαν τον Θεο και εγιναν σατανιστες. Bαση λοιπον της παγκόσμιας μαθηματικης σταθερας,μετρον αριστον, μησεν αγαν,σε κάθε εποχη υπαρχουν και καλοι εβραιοι,εστω και λιγοι, εάν προτιμάτε.Εκεινες της εποχές,ενα παρακλαδι αυτης της τασεως φαινεται ότι ηταν οι Εσσαιοι,οι οποιοι ειχαν πολύ διαφορετικο τροπο ζωης από τους υπολοιπους εβραιους.οι Εσσαιοι περιφρονουσαν τα χρηματα,περιφρονουσαν τον πλουτο.Εργαζοταν για να αποκτησουν τα απολυτος απαραίτητα,για το φαγητο τους.Οι Εσσαιοι θεωρουσαν το εμποριο κλεψια,για αυτό δεν εκαναν εποριο μεταξυ των μελων της κοινοτητας τους. Επισης θεωρουσαν  ότι το εμποριο παραβιαζε μια από τις δεκα εντολες. Ο οποιος γινοταν δεκτος στην κοινοτητα των Εσσαιων μοιραζε την περιουσια του στην κοινοτητα.Οι Εσσαιοι απέφευγαν την σεξουαλικη διαφθορα,εκαναν κατά φυση ερωρα,ενω καποιοι εξ αυτων δεν παντρευοταν ποτε,δηλαδη ηταν σαν ασκητες.Καθημερινα οι Εσσαιοι διαβαζαν αρχαιους Ελληνες φιλοσοφους,ενω εχεδον κάθε ημερα εκαναν μπανιο.Μελος των Εσσαιων μπορουσε να γινει καποιος μετα από τριετή δοκιμασια.Χωριζοταν σε τέσσερις κοινωνικα ταξεις,οχι με βαση τον πλουτο αλλα την πνευματικη ανωτεροτητα.Λεγεται ότι οι Εσσαιοι πηγαν στην ερημο ξεκινώντας την ασκητικη ζωη,οταν εγινε δεκτη η λατρεια του δια στην Ιερουσαλημ   από τους Σελευκιδες,δυο αιωνες πριν τον Ιησου Χριστο.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive