Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Νέο χτύπημα από το εξωτερικό: Γερμανική εφημερίδα αποκαλεί «δικτάτορα» τον Β. Μαρινάκη



Τα κακώς κείμενα του ελληνικού ποδοσφαίρου με αφορμή την πρόσφατη διακοπή του πρωταθλήματος μετά την επίθεση που δέχθηκε ο Χριστόφορος Ζωγράφος, σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα Tageszeitung υπό τον τίτλο «Ο δικτάτορας». Αναφερόμενη στις δραματικές εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων και στις έρευνες που διεξάγονται, η εφημερίδα παρατηρεί: «Το γεγονός ότι ακούγεται και το όνομα του Ευάγγελου Μαρινάκη δεν φαίνεται να εκπλήσσει κανέναν στην Ελλάδα....
Με τον αμφιλεγόμενο έλληνα εφοπλιστή, ιδιοκτήτη και πρόεδρο του Ολυμπιακού που έχει κατακτήσει 41 φορές το πρωτάθλημα, η δικαιοσύνη ασχολείται εδώ και καιρό. Η ελληνική εισαγγελία επιρρίπτει στον Μαρινάκη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, δωροδοκία, εκβιασμό και απόπειρα ανθρωποκτονίας. Στη βάση μιας έκθεσης της UEFA με αντικείμενο τη διαφθορά και αλλοιώσεις αποτελεσμάτων στην Super League, οι ελληνικές αρχές διεξάγουν ήδη από τον Ιούνιο του 2011 έρευνες σε βάρος του Μαρινάκη και 68 ακόμη υπόπτων. Η εισαγγελία εικάζει ότι χρησιμοποιεί ένα μαφιόζικο δίκτυο αστυνομικών, δικαστών, πολιτικών και άλλων παραγόντων, προκειμένου να διασφαλίσει την κυριαρχία του Ολυμπιακού στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτό δεν ακούγεται και τόσο παράξενο. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης συγκρίνει την ποδοσφαιρική πρωτοκαθεδρία του εσαεί πρωταθλητή Ολυμπιακού με μια δικτατορία. Ο παράγοντας της ΑΕΚ όμως έχει παρόλα αυτά μια μικρή ελπίδα: 'Δεν υπάρχει δικτατορία σε αυτό τον πλανήτη που να μην έχει πέσει. Και αυτή θα πέσει, ανεξάρτητα από το πόσο ισχυρή είναι', είπε την περασμένη εβδομάδα. Επί δεκαετίες ο Ολυμπιακός κατάφερε να οικοδομήσει στην Super League μια τρόπον τινά ακλόνητη μονοπωλιακή θέση. Για την παραδοσιακή ομάδα του Πειραιά η κατάκτηση του εθνικού πρωταθλήματος έχει εξελιχθεί σε ζήτημα επιβίωσης».
Όπως εξηγεί προς την εφημερίδα ο δημοσιογράφος Κώστας Καλφόπουλος, με αυτό τον τρόπο και την απευθείας πρόκριση στο Champions League που του εξασφαλίζει 16 εκατομμύρια, χρηματοδοτείται όλη η ομάδα. Το πρωτάθλημα, όπως λέει, δεν αποφέρει πλέον κέρδη ενώ ο αριθμός των θεατών επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές. Παράλληλα, όπως σημειώνεται, με μια έξυπνη πολιτική μετεγγραφών ο Ολυμπιακός καταφέρει να περιορίσει τις απώλειες που καταγράφονται σε εθνικό επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive