Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

ΣΟΚ. Έρχονται ΝΕΑ ΣΚΛΗΡΑ μέτρα -ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΧΟΝΤΟΥΣΑΝ Ε;!!- σε ΦΠΑ και αλλαγές στο μισθολόγιο για να "χαϊδέψουν" τους τοκογλύφους

Νέα πρόταση για εισπρακτικά μέτρα θα θέσει επί τάπητος, σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα η κυβέρνηση, στη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου παρουσία του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά και των Ευάγγελου Βενιζέλου και Γκίκα Χαρδούβελη, μετά τη συμφωνία στο χθεσινό EuroWorkingGroup, η οποία έδωσε μία τελευταία ευκαιρία στην Ελλάδα για συμφωνία.  Πληροφορίες αναφέρουν ότι  για να κλείσει το δημοσιονομικό κενό των 2,5 δισ. ευρώ που βλέπει η τρόικα για το 2015, στο τραπέζι της κυβέρνησης βρίσκονται οδυνηρές παρεμβάσεις μεταξύ άλλων στο ΦΠΑ με κατάργηση μειωμένων (6,5%) ή και άλλων συντελεστών και  άμεση αλλαγή μισθολογίου....
Τα μέτρα αυτά επιχειρείται να γίνουν ανάχωμα σε παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό χωρίς αυτό να θεωρείται δεδομένο.
Στόχος της κυβέρνησης είναι τα μέτρα που θα συμφωνηθούν να γίνουν αποδεκτά από την Τρόικα ώστε να επιστρέψει στην Αθήνα και να ολοκληρώσει την αξιολόγηση. Διαφορετικά, αν μέσα στις επόμενες ημέρες δεν υπάρξει λύση, τίθεται επί τάπητος το σχέδιο «Β» για την παράταση του μνημονίου. Επόμενο ορόσημο είναι το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου.
Αρμόδια στελέχη κάνουν λόγο για λίγες ελπίδες και  πολύ λεπτές ισορροπίες, καθώς η επιστροφή των δανειστών στο τραπέζι του διαλόγου  και η  συμφωνία με μικρή «τεχνική» παράταση του μνημονίου στην οποία αναφέρθηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, προϋποθέτει πακέτο μέτρων που θα πρέπει να περάσει φέτος από τη Βουλή.
Διαφορετικά, δηλαδή  αν έρθει το 2015, επι τάπητος τίθεται σύμφωνα με τα ίδια στελέχη το  σενάριο μεγάλης παράτασης του μνημονίου που επίσης επιχειρείται επικοινωνιακά να ονομαστεί «τεχνική».
Σενάρια για αύξηση του υπερμειωμένου συντελεστή ΦΠΑ 6,5% βρίσκονται, σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι της κυβέρνησης. Ωστόσο, το σενάριο που προς το παρόν βρίσκεται πιο ψηλά από τα υπόλοιπα είναι αυτό της αύξησης μόνο του συντελεστή ΦΠΑ 6,5% για τις διανυκτερεύσεις των ξενοδοχείων.
Αυτή η λύση φαίνεται προς το παρόν να γίνεται δεκτή από το ΠΑΣΟΚ.
Σε κάθε περίπτωση μια αύξηση του μειωμένου συντελεστή για όλα τα προϊόντα που υπάγονται σε αυτόν προκαλεί έντονο προβληματισμό στην κυβέρνηση καθώς θα πρέπει να αυξηθεί και ο συντελεστής των φαρμάκων, απόφαση εξαιρετικά ευαίσθητη πολιτικά και κοινωνικά.
Τα σενάρια που κυκλοφορούν για τον ΦΠΑ κάνουν λόγο για αύξηση του υπερμειωμένου συντελεστή 6,5% σε 8% έως 10% για τον τουρισμό, προκειμένου να βρεθεί το "ζεστό χρήμα" που αναζητά η τρόικα για την κάλυψη μέρους του δημοσιονομικού κενού.
Σημειώνεται ότι στον υπερμειωμένο συντελεστή 6,5% υπάγονται σήμερα:
-τα φάρμακα
-οι διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία
-οι θεατρικές παραστάσεις
-τα βιβλία
-οι εφημερίδες και τα περιοδικά.
Πηγές της τρόικας ξεκαθαρίζουν ότι «η τρέχουσα αξιολόγηση πρέπει να τελειώσει πριν  ληφθούν οι αποφάσεις για το επόμενο βήμα, που θα πρέπει να είναι η πιστοληπτική γραμμή ECCL. Οι θεσμοί της ΕΕ απαιτούν ότι θα πρέπει να κλείσει η αξιολόγηση»  πρώτα και υπό αυτό το πρίσμα «θεωρούν ότι η συνάντηση στο Παρίσι χρήσιμη».
Αναφέρουν όμως ότι περιμένουν «ακόμη ισχυρές δεσμεύσεις από την κυβέρνηση για μία σειρά ζητημάτων, όπως είναι το δημοσιονομικό κενό του 2015 μία αξιόπιστη μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό και στο καθεστώς ΦΠΑ, στις αγορές προϊόντων, καθώς και αλλαγές στο νόμο για τις ρυθμίσεις δόσεων οφειλών προς την εφορία και στα ταμεία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive