Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

"ΤΙΣ ΠΤΑΙΕΙ;" ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΛΑΜΟΓΙΑ. ΚΑΙ η "ΤΥΡΑΣ" επιμένει... Βουλγαρικά

Η ΤΥΡΑΣ επιμένει... Βουλγαρικά
Την ώρα που δίνεται υποτίθεται μάχη για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα, οι ελληνικές εταιρίες η μια μετά την άλλη είτε μεταφέρουν την έδρα τους στο εξωτερικό είτε πραγματοποιούν σημαντικές επενδύσεις εκτός Ελλάδας....
Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα της Coca Cola HBC και της Βιοχάλκο που άλλαξαν έδρα ενώ την ίδια στιγμή σωρεία επιχειρήσεων μεταναστεύουν ή κάνουν νέες επενδύσεις σε γειτονικές χώρες όπως η Βουλγαρία και η Ρουμανία. Οι επενδύσεις στις γειτονικές χώρες είναι προφανές ότι γίνονται λόγω του πολύ ευνοϊκού φορογικού καθεστώτος, του χαμηλού κόστους και της υπερβολικής "ευελιξίας" της αγοράς εργασίας. Στην κατηγορία των εταιριών που επιμένουν να επενδύουν στις γειτονικές χώρες ανήκει και η ΤΥΡΑΣ που ελέγχει στην Ελλάδα τις γαλακτοβιομηχανίες Όλυμπος και Ροδόπη.
Ειδικότερα ο ελληνικός όμιλος γαλακτοβιομηχανίας θα επενδύσει την ερχόμενη διετία μέσω της θυγατρικής της στη Βουλγαρία Tyrbul το ποσό των 15 εκατομμυρίων Ευρώ προκειμένου να δημιουργήσει νέα γραμμή παραγωγής μαλακών τυριών στο εργοστάσιο που διαθέτει στο Sliven και να αυξήσει την παραγωγική της δυνατότητα στο συγκεκριμένο εργοστάσιο κατά 50%.
Ειδικότερα η εταιρία θα διαθέσει 3 εκ Ευρώ σε νέα κτίρια, 7 εκ ευρώ για την αυτοματοποίηση των διαδικασιών παραγωγής και περί τα 5 εκ Ευρώ για αγορά νέου εξοπλισμού από τη Γερμανία.
Σήμερα το Βουλγάρικο εργοστάσιο παραγωγής σκληρά τυριά διαφόρων τύπων και παράγει την πρώτη ύλη για κίτρινα τυριά. Η Tyrbul αγοράζει γάλα από 70 Βουλγάρικες φάρμες και επεξεργάζεται 120 τόνους γάλακτος ημερησίως. Από το 2004 μέχρι σήμερα έχει επενδύσει περισσότερα από 20 εκ Ευρώ στη μονάδα στο Sliven ενώ το 80% της παραγωγής της εξάγεται σε χώρες της ΕΕ μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Την τελευταία διετία μάλιστα άρχισε τις εξαγωγές και στις ΗΠΑ.
Το 2013 η Tyrbul είχε τζίρο περί τα 29 εκ Ευρώ και κέρδη 25.000 Ευρώ περίπου. Από το τζίρο αυτό τα 19,5 εκ Ευρώ περίπου έγιναν από αγορές που πραγματοποίησε η επίσης θυγατρική της ΤΥΡΑΣ γαλακτοβιομηχανία Όλυμπος.
ΝΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive