Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Βρε σείς, ΑΥΤΟΙ θα γίνουν Κυβέρνηση; Στέλεχος ΣΥΡΙΖΑ: Φιλοπόλεμη η Λευκωσία...Όχι στον Ελληνικό ιμπεριαλισμό



Τρομερά πράγματα συνεχίζουν να συμβαίνουν στο ΣΥΡΙΖΑ με την πανσπερμία απόψεων που υπάρχει ακόμη και σε κορυφαία ζητήματα όπως τα εθνικά θέματα. Ενώ η επίσημη ηγεσία και οι πέριξ του Αλέξη Τσίπρα δείχνουν να χαμηλώνουν τους τόνους και να κινούνται με υπεύθυνη στάση στα θέματα που έχουν προκύψει με την Κυπριακή ΑΟΖ και τις Τουρκικές προκλήσεις, την ίδια στιγμή συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιοι βουλευτές εκφράζουν εντελώς αντίθετες απόψεις , που προκαλούν κατάπληξη αν όχι αγανάκτηση. Έτσι στον επίσημο ιστότοπο...
του "Κόκκινου Δικτύου" του ΣΥΡΙΖΑ , rproject.gr, όλη την εβδομάδα βομβαρδίζουν με άρθρα εναντίον της συμφωνίας Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου για τη χάραξη ΑΟΖ, και καλούν το ΣΥΡΙΖΑ να μην αναγορεύσει τη "μονομερώς καθορισμένη ΑΟΖ σε κυριαρχικό δικαίωμα" (!!!).
Χαρακτηριστικά σε άρθρο που υπογράφει ο Πέτρος Τσάγκαρης με τίτλο "Ειρήνη στο Αιγαίο, καμιά σταγόνα αίμα για τα πετρέλαια" και υπότιτλο" Πολεμοχαρής συμφωνία Σαμαρά- Αναστασιάδη με τον τύραννο της Αιγύπτου" διαβάζουμε τα εξής 
"Με τη συνάντηση του Καΐρου, η ελληνική κυβέρνηση εξήγειλε τη συμμετοχή της στο πολεμοχαρές σχέδιο για τη δημιουργία μιας συνεχούς ΑΟΖ στην Α. Μεσόγειο την οποία θα ελέγχουν το Ισραήλ, η Κύπρος και η Ελλάδα, αποκλείοντας την Τουρκία ουσιαστικά σε μια στενή παραλιακή ζώνη"και "Ενίσχυσε τη συμμαχία Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου σε βάρος της Τουρκίας, προσθέτοντας και άλλες δυσκολίες στις πολλαπλές που αντιμετωπίζει η Άγκυρα αυτόν τον καιρό, καθώς βλέπει να υποβαθμίζεται ο ρόλος της στη Μ. Ανατολή.
Από μόνη της αυτή η πολιτική είναι αποσταθεροποιητική, δηλ. σε απλά ελληνικά είναι παιχνίδια πολέμου" ενώ δεν παραλείπει να μιλήσει για αδιάλλακτη ΚΑΙ ΦΙΛΟΠΟΛΕΜΗ στάση που κρατάει η Λευκωσία" ΄Δείτε όλη την ανάρτηση του κυρίου Τσάγκαρη ΕΔΩ
Σε άλλο άρθρο του υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Κοσμά (δείτε εδώ) και εκ των ιδρυτών της συνιστώσας "Κόκκινο" διαβάζουμε ότι "Η ανακήρυξη της κυπριακής ΑΟΖ συνιστά «καραμπινάτη» μονομερή ενέργεια" και εκτοξεύει ευθείες βολές κατά της προεδρικής πλειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τους, μάλιστα για σιωνισμό και ιμπεριαλισμο (!!!!!!!!!!!!!!)
Γράφει το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ " Όποιος πιστεύει ότι όλα αυτά έχουν κάποια σχέση με κάποιο «πατριωτικό ιδεώδες» ή με κάποιο «κυριαρχικό δικαίωμα» (όπως και αν εννοείται αυτό), ελέγχεται για ασυγχώρητη αφέλεια. Κι όμως, ένας «νέος πατριωτισμός» -και μιλώ τώρα για τον πατριωτικό βραχίονα της προεδρικής πλειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ- μας προτείνει να κάνουμε πολιτική στα ταραγμένα ύδατα της νοτιοανατολικής Μεσογείου με βάση το πολιτικό πρόταγμα «υπεράσπιση του ''κυριαρχικού δικαιώματος'' της Κύπρου στην ΑΟΖ». και κλείνει "Αυτού του τύπου ο «νέος πατριωτισμός», λοιπόν, μυρίζει επίσης και πολύ σιωνισμό και ιμπεριαλισμό" Όλο το άρθρο δείτε το ΕΔΩ
Επίσης προβλέπει ότι οι χειρισμοί θα καταλήξουν σε νέα μικρασιατική καταστροφή ενώ τονίζει ότι "η εθνική μας αφήγηση κατέφευγε σε ιστορικές ακροβασίες ανασύροντας ιστορικά αυθαίρετες τεκμηριώσεις, αλλά δεν θυμόταν τις σφαγές των τουρκοκυπρίων τη δεκαετία του '60 από τους εθνικιστές και φασίστες του Γρίβα - σε αυτές έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο και ο μετέπειτα στρατηλάτης του «Όχι» Τάσσος Παπαδόπουλος."

Υπάρχουν κι άλλα ανάλογα άρθρα στο εν λόγω site που όπως είπαμε εκφράζει επίσημα το "Κόκκινο Δίκτυο" του ΣΥΡΙΖΑ που προέκυψε από την σύμπραξη των συνιστωσών "Κόκκινο",'Αντικαπιταλιστική Πολιτική Ομάδα" και "Διεθνιστική Εργατική Αριστερά-ΔΕΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive