Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

ΣΟΚ ! Η Ελλάς απούσα: Στο Ισραήλ εκχωρεί με συμφωνία η Κύπρος την ασφάλεια κοιτασμάτων και ΑΟΖ...


Σε εκχώρηση στο Ισραήλ της ασφάλειας των κυπριακών ενεργειακών πηγών και των σχετικών εγκαταστάσεων της Ανατολικής Μεσογείου, που βρίσκονται εντός της κυπριακής ΑΟΖ προχωρά η Λευκωσία μετά την διαπιστωμένη αδυναμία της Αθήνας να παράσχει στρατιωτική προστασία στη χώρα και στην ΑΟΖ της....
Πρόκειται για μία εξέλιξη η οποία είναι εξαιρετικά αρνητική όχι αυτή καθεαυτή, αφού είναι καλοδεχούμενη κάθε συμμαχία απέναντι στην τουρκική επεκτατική φρενίτιδα, αλλά σε ότι αφορά την αδυναμία της Ελλάδας να υπερασπίσει την Κύπρο.
Πηγές των Επιτελείων ανέφεραν ότι "Δεν μπορούμε να διαθέτουμε ετοιμοπόλεμη δύναμη για αποστολή στην κυπριακή ΑΟΖ Κύπρο, όχι μόνο γιατί δεν έχουμε τα μέσα, αλλά γιατί θα ήταν και υψηλού οικονομικού κόστους μια τέτοια κίνηση. Η συμφωνία με το Ισραήλ, όσο και αν είναι επώδυνη αφού καταδεικνύει την αδυναμία μας, εν του΄τοις είναι ρεαλιστική αν δεν θέλουμε να έχουμε άσχημες εκπλήξεις"...
 
Η συμφωνία θα κλείσει στο ταξίδι του Προέδρου Αναστασιάδη στο Ισραήλ, στις 2 Δεκεμβρίου.
 
Οπωσδήποτε θα προβλέπεται και χρήση της αεροπορικής βάσης Ανδρέας Παπανδρέου στην Πάφο (τελικά σε αυτή την βάση θα πάνε όλοι: Ρώσοι, Ισραηλινοί, Γάλλοι, πλην Ελλήνων!), όπως και ναυτικές διευκολύνσεις.
 
Πάντως σε ότι αφορά τα οφέλη αυτά περιλαμβάνουν και τον θετικό αντίκτυπο που θα είχε μια τέτοια συμφωνία στις πετρελαϊκές εταιρείες που επιθυμούν να εμπλακούν στις έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ.
 
Είναι επίσης πολύ πιθανό η νέα συμφωνία να γίνει στο πλαίσιο ενός νέου Κοιυνού Ανακοινωθέντος, αυτή την φορά μεταξύ Ελλάδος-Κύπρου και Ισραήλ το οποίο και προετοιμάζεται, όπως αναφέρουν ασφαλείς πηγές.
 
Οδεύουμε δηλαδή στην δημιουργία ενός μεγάλου συνασπισμού Ελλάδος, Ισραήλ, Αιγύπτου και Κύπρου, έναντι της Τουρκίας, κάτι που ούτως ή άλλως εχει διαφανεί με ευκρίνεια από την εποχή που ανέλαβε ο αλ Σίσι την ηγεσία της Αιγύπτου.
 
Σε οποιαδήποτε περίπτωση είναι επώδυνο να ομολογείται από ελληνικής πλευράς ότι πλέον δεν μπορεί να υπερασπίσει εν όπλοις τα συμφέροντα του δεύτερου ελληνικού κράτους. Αλλά όπως σημειώνουν επιτελείς"Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Η φωτιά πολύ σύντομα θα έρθει στο Αιγαίο. Δεν βρισκόμαστε στο 1974 που θα μπορούσαμε να μπουκάρουμε στην Τουρκία από τον Εβρο και δεν υπήρχε καμιά σοβαρή τουρκική μονάδα από τα ελληνοτουρκικά σύνορα μέχρι την Κωνσταντινούπολη με την Βουλγαρία να απασχολεί μεγάλο μέρος του τουρκικού Στρατού και το υπόλοιπο να είναι στα τουρκορωσικά σύνορα, ούτε υπήρχε η Στρατιά του Αιγαίου. Τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά"...

2 σχόλια:

  1. ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ Η ΚΥΠΡΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΑ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΦΑΕΙ ΟΛΑ.ΑΛΛΩΣΤΕ Η '''ΚΡΙΣΗ'' ΚΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΦΑΝΕ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive