Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Στη ΓΑΔΑ τώρα η 27χρονη φοιτήτρια. Τι είναι η απαγωγή τίγρης

Στη ΓΑΔΑ η 27χρονη φοιτήτρια. Τι είναι η απαγωγή τίγρηςΣτην ΓΑΔΑ συνοδεία ανδρών της Ασφάλειας που την παρέλαβαν από το σπίτι της οδηγήθηκε μετά τις 9:00 το πρωί, η 27χρονη φοιτήτρια από την Κυψέλη και ανηψιά προέδρου ΠΑΕ, που έπεσε θύμα απαγωγής και αφέθηκε τελικά ελεύθερη την Κυριακή.
«Με έβαλαν με την βία στο αυτοκίνητο. Τα πρόσωπά τους δεν τα είδα ποτέ. Με πήγαν σε ένα χώρο που δεν μπορώ να προσδιορίσω πού ήταν. Με κρατούσαν συνέχεια εκεί», είπε η απαχθείσα στους αστυνομικούς στην πρώτη της κατάθεση. Η νεαρή κοπέλα απήχθη στις 10:30 το βράδυ της 31ης Οκτωβρίου και οι απαγωγείς την άφησαν ελεύθερη στην Κυψέλη αφού πρώτα «τσέπωσαν» 82.500 ευρώ....

Τα χρήματα που ήταν μέσα σε σάκο τα παρέλαβαν στις 11 το πρωί της Κυριακής σε έναν παράδρομο κοντά στο Ολυμπιακό Στάδιο στο Μαρούσι.
Η κοπέλα διαμένει τα τελευταία χρόνια σε διαμέρισμα στην περιοχή της Κυψέλης. Σπουδάζει σε σχολή νοσηλευτικής στην Αθήνα και παράλληλα εργάζεται στην υποδοχή νυχτερινού κέντρου στη Δάφνη.
Το χρονικό της απαγωγής
Για τρεις μέρες η οικογένεια της νεαρής κοπέλας είχε τρελαθεί καθώς δεν είχε καμία επαφή μαζί της. Τελικά τη 3η μέρα της εξαφάνισής της  οι δράστες επικοινώνησαν με τα συγγενικά της πρόσωπα και, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ζήτησαν 10 εκατ. ευρώ ως λύτρα.
Συνολικά υπήρξαν 6-7 επαφές με τους απαγωγείς και με την αρωγή ειδικής ομάδας διαπραγμάτευσης της ΕΛ.ΑΣ. συμφωνήθηκε  να δοθεί το ποσό των 82.500 ευρώ.
Σε μία από τις επαφές αυτές οι απαγωγείς άφησαν την 27χρονη να μιλήσει με τη μητέρα της για να της πει ότι είναι καλά στην υγεία της.
Η «απαγωγή της τίγρης»
«Tiger Kidnapping», δηλαδή «απαγωγή της τίγρης» χαρακτηρίζεται η μέθοδος που χρησιμοποίησαν οι δράστες της απαγωγής.
Το είδος των απαγωγών αυτών χαρακτηρίζονται από χαμηλό ρίσκο, σύντομη χρονική διάρκεια ενώ τα στοιχεία στα οποία βασίζονται οι δράστες είναι ο φόβος και ο αιφνιδιασμός.
Επίσης σε αυτές τις απαγωγές, οι δράστες τελικά εισπράττουν πολύ μικρότερα ποσά από αυτά που αρχικά ζητούν και απελευθερώνουν πάντα τα θύματά τους.
Το ανθρωποκυνηγητό των αρχών
Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι αρχές οι οποίες προσπαθούν να αποκρυπτογραφήσουν τη διαδρομή που ακολούθησαν οι απαγωγείς για να οδηγήσουν την 27χρονη  στο κρησφύγετο καθώς επίσης και το ιδιόχειρο σημείωμα που φέρει τον γραφικό χαρακτήρα της νεαρής φοιτήτριας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive