Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Καλό μήνα με εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ! Φοροκαταιγίδα σε όσους τους ψήφισαν και οχι μόνο

Αλλεπάλληλα μηνιαία ραντεβού θα έχουν οι φορολογούμενοι από σήμερα και μέχρι το τέλος του έτους για την καταβολή φόρων, οι οποίοι συνολικά ανέρχονται σε 11,6 δισ. ευρώ.
Ο φορολογικός γολγοθάς θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος του 2014, με τον νέο Ενιαίο Φόρο Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) να μπαίνει στη ζωή μας από σήμερα, πρώτη μέρα του Αυγούστου. Ο φόρος αντικατέστησε το «χαράτσι» μέσω ΔΕΗ. Ετσι από σήμερα οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να μπουν στο TAXIS για να μάθουν το ποσό του φόρου που τους έχει βεβαιωθεί για το -ή τα- ακίνητό τους, που θα καταβληθεί σε πέντε δόσεις, αρχής γενομένης από τις 29 Αυγούστου. Σταδιακά από σήμερα θα αρχίσουν να αναρτώνται στο TAXISnet τα εκκαθαριστικά σημειώματα για τον φόρο. Το συνολικό ποσό που θα κληθούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι μέσω του ΕΝΦΙΑ ανέρχεται σε περίπου 3 δισ. ευρώ.    Τα εκκαθαριστικά...



Κάποια από τα εκκαθαριστικά θα έχουν ημερομηνία βεβαίωσης Αυγούστου, που σημαίνει ότι ο φόρος θα πρέπει να πληρωθεί σε τέσσερις, και όχι σε πέντε δόσεις.

Ο ΕΝΦΙΑ, στις περιπτώσεις κατά τις οποίες υπάρχουν ασαφή στοιχεία των ακινήτων που προσδιορίζουν τον φόρο, θα υπολογίζεται με βάση το δυσμενέστερο για τους φορολογούμενους σενάριο. Αυτό ορίζεται σε απόφαση του υπουργείου Οικονομικών αναφορικά με τις περιπτώσεις κατά τις οποίες θα πρέπει να συμπληρωθούν αυτόματα από το TAXISnet ελλιπή χαρακτηριστικά των ακινήτων, τα οποία όμως είναι ουσιώδη για τον τελικό υπολογισμό του φόρου.
Υπηρεσιακά στελέχη του ΥΠΟΙΚ διευκρινίζουν ότι ο υπολογισμός του ΕΝΦΙΑ -σύμφωνα με το δυσμενέστερο σενάριο- γίνεται προκειμένου να έχει κίνητρο ο φορολογούμενος για την υποβολή διορθωτικών δηλώσεων Ε9, με βάση τα πραγματικά χαρακτηριστικά του ακινήτου του, διότι σε διαφορετική περίπτωση δεν θα υπέβαλε διορθωτικές δηλώσεις, αφού θα επιβαρυνόταν με λιγότερο φόρο από αυτόν που του αναλογεί.
Ομως τα ραντεβού με την Εφορία έχουν συνέχεια. Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου οι φορολογούμενοι θα κληθούν να καταβάλουν τη δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος και του φόρου ακινήτων, ενώ μέχρι τις 31 Οκτωβρίου θα πρέπει να πληρώσουν και την τρίτη δόση του φόρου ακινήτων.

Η 28η Νοεμβρίου είναι η καταληκτική ημερομηνία για την καταβολή της τρίτης δόσης του φόρου εισοδήματος και της τέταρτης δόσης του φόρου ακινήτων, ενώ στο τέλος του χρόνου (μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου) οι φορολογούμενοι θα πρέπει να καταβάλουν την πέμπτη και τελευταία δόση του φόρου ακινήτων, καθώς και τα τέλη κυκλοφορίας του 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive