Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Russia Today: «Χειρότερα από την Ελλάδα η Ουκρανία»

TT
Σε CCC από Β-, υποβάθμισε την μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα σε ξένο νόμισμα της Ουκρανίας ο οίκος αξιολόγησης Fitch, λίγες μόλις ημέρες μετά την υποβάθμιση της χώρας από τους οίκους Standard & Poorʼs και Moody’sΜε αφορμή την υποβάθμισή της, λοιπόν, το δίκτυο Russia Today αναφέρει σε δημοσίευμά του που φέρει τίτλο:«Χειρότερα από την Ελλάδα η Ουκρανία», τα στοιχεία που οδήγησαν στο CCC....
 «Η επιδείνωση των πολιτικών και οικονομικών συνθηκών στην Ουκρανία οδήγησε τον οίκο Fitch να υποβαθμίσει τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Ουκρανίας από Β- σε CCC. Αυτό είναι χαμηλότερο από την Ελλάδα και ο οίκος Fitch προειδοποιεί για μελλοντική οικονομική αστάθεια», επισημαίνει το δημοσίευμα.
Κάνοντας λόγο για τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις των τελευταίων εβδομάδων που αναστατώνουν το Κίεβο, το κείμενο αναφέρει πως το δημόσιο χρέος αγγίζει τα 140 δισ. δολάρια, σχεδόν το 80% του ακαθαρίστου εγχώριου προϊόντος.
Την ίδια ώρα, το σημείωμα του οίκου αξιολόγησης, που υποστηρίζει ότι η Ουκρανία αντιμετωπίζει σοβαρό κίνδυνο παρατεταμένης πολιτικής αβεβαιότητας με τις κοινωνικές ισορροπίες να είναι ιδιαίτερα εύθραυστες, τονίζει: «Υπάρχουν ενδείξεις πίεσης στο τραπεζικό σύστημα. Η ζήτηση για ξένο νόμισμα σε μετρητά έχει αυξηθεί, με αποτέλεσμα να είναι πιθανή η περαιτέρω απότομη υποτίμηση. Οι εξελίξεις αυτές δημιουργούν ρευστότητα και κίνδυνο για τα περιουσιακά στοιχεία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive