Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

ΑΠΟΨΗ (Που ΔΕΝ συμφωνούμε βεβαίως) Ουκρανία. Υπόθεσι Ελευθεριας. Όχι συνομωσίας. Γράφει ο "ΙΑΣΩΝ"

Οι νεκροί, η αιματοχυσία  στους δρόμους του Κίεβο,  οι χιλιάδες των διαδηλωτών σ ολη την Ουκρανια οι αδιάψευστες εικόνες  των ξένων τηλεοπτικών  συνεργειών οι τραυματισμένοι από αληθινά  πυρά η εικόνα του αίματος στα σώματα και τα πρόσωπα των Ουκρανών  είναι  λιγότερο πειστικά από τις θεωρίες συνομωσίας. Οι περισσότεροι «ψαγμένοι»και  «ψεκασμενοι» ή μη στη Ελλάδα είναι πάντοτε τόσο πρόθυμοι  να πιστέψουν κάθε παραμύθι έκτος από  ό,τι βλέπουν με τα ίδια τους τα μάτια . Έτσι ακούσαμε και  όχι μόνο από τις γνωστές  ανταποκρίτριες του Σύριζα σε ουρανόμηκες κανάλι ότι η «Ευρώπη κινδυνεύει από τους ΝΑΖΙ που είναι η ηγετική δύναμις στο πλήθος των διαδηλωτών» ...
γιατί είναι οι ΝΑΖΙ στην Ουκρανία τόσους μήνες που   διαδηλώνουν  και ακόμη περισσότερο «να είμαστε έτοιμοι , να επαγρυπνούμε..μήπως » , αν τυχόν ποτέ  η Ουκρανία   αναπτύξει εμπορικές σχέσεις με την ΕΕ «ο  Ναζισμός  απειλήσει και την Ευρώπη.»
Την ίδια θεωρία συνομωσίας συμπτωματικώς επανέλαβε γνωστός ελληνόφωνος δημοσιογράφος του Κρεμλίνου  θαυμαστής του Στάλιν και του Πουτιν , που αναφέρθηκε «στους ΝΑΖΙ που θέλουν να ανατρέψουν τον νόμιμο Πρόεδρο της  χώρας »…Έτσι  με την πολύ καθυστερημένη και  στα χαρτιά ακόμη  συμφωνία των εντεταλμένων υπουργών εξωτερικών της  ΕΕ ( Γαλίας,  Πολωνίας, Γερμανίας) για την  διακοπη της δολοφονκής αιματοχυσίας  του καθεστώτος Γιανουκοβιτς και ειρηνική μετάβασι στην επομενη μερα,  ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς   έσπευσε ε να εγκατάλειψη το προεδρικό μέγαρο και την κατοικία του και να μεταβεί στο ανατολικό σύνορο τη Χώρας στο Χάρκοβο( ?) , κοντά στην Ρωσία.
Εξ ίσου  συμπτωματικώς , ο πρωταγωνιστής της διαφθοράς και της βίας στην Ουκρανία, Βίκτορ Γιανουκόβιτς ο ελέω Πουτιν  υποτελής πρόεδρος της Ουκρανίας ,σε μαγνητοσκοπημένη συνέντευξή του σε κανάλι της ουκρανικής τηλεόρασης, χαρακτήρισε τα πρόσφατα γεγονότα στο Κίεβο « ναζιστικο πραξικόπημα», ότι   έχει χρέος «να προστατεύσει τον λαό» και πως «θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να τερματιστεί η αιματοχυσία». «Ο,τι χρειάζεται..» σημαίνει είτε απόσχισι ( περίπου προσάρτησιη του ανατολικού τμήματος στη Ρωσσία)  είτε «αποκατάστασι  «της νομιμότητος «με στρατιωτική επέμβασι παλαια επιτυχη συνήθεια της τέως Σοβιετικής αυτοκρατοριας
Βεβαίως διάλεξε σημαδιακή ς πόλι. Διοτι στο Χαρκοβο κατά τον Β’ Παγκοσμιο πόλεμο  μεταξύ 16 Φεβρουαρίου και 15 Μάρτιου  1943 ( πριν από 71 χρόνια) ο σοβιετικός στρατός ηττήθη συντριπτικά   από τον Γερμανικό στρατό, με απώλειες  52 Μεραρχιών  και  αποτέλεσμα  την ανακατάληψι της πόλεως από τ ον  στρατάρχης Έριχ φον Μανστάιν με το νεοσυσταθέν 2o Σώμα Πάντσερ SS.
Όμως επίσης σημαδιακούς οδυνηρούς  συνειρμούς δημιουργεί ο Νοέμβριος( όταν ξεκινησαν οι διαδηλώσεις πριν από τρείς μήνες)  κάθε χρόνο στους Ουκρανούς αφού η 25η Νοέμβριου εχει ορισθεί ως ημέρα  μνήμης της γενοκτονίας 7 εκατομμυρίων Ουκρανών  κατά τον προσχεδιασμένο-αναγκαστικό λιμό της Σταλινικής αγροτικής μεταρρυθμίσεως το 1932-1933.Ολοι οι Ουκρανοί  επαναλαμβάνουν-θυμούνται τις αφηγήσεις επιζησάντων αλλά και  δημοσιογράφων που περιέγραψαν τα γεγονότα όπως  η κατώτερο:

» Έφτασα σε ένα χωριό περίπου 20 μίλια νότια του Κιέβου, το οποίο είχε πρακτικά εξαφανιστεί από την πείνα. Υπήρχαν 15 σπίτια με πληθυσμό 40 κατοίκων. Όλοι οι σκύλοι και οι γάτες είχαν φαγωθεί. Τα άλογα και τα μουλάρια είχαν δημευτεί από τους Σοβιετικούς. Σε μια καλύβα μαγείρευαν κάτι περίεργο: υπήρχαν κόκαλα, δέρμα χοίρου, αγριόχορτα και κάτι που έμοιαζε με μπότα στην κορυφή της κατσαρόλας. Ο τρόπος με τον οποίον οι κάτοικοι παρακολουθούσαν το 'γεύμα' φανέρωνε την κατάσταση της πείνας τους. Υπήρχε ένα αγόρι περίπου 15 ετών, του οποίου το πρόσωπο, τα πόδια και τα χέρια ήταν πολύ λεπτά και το δέρμα του διαγραφόταν πάνω στα κόκαλα του. Είχε πρησμένο στομάχι, διπλάσιο από το κανονικό του μέγεθος. Ήταν ένα ορφανό, του οποίου ο πατέρας είχε πεθάνει από την πείνα πριν από ένα μήνα. Το αγόρι είχε σκεπαστεί με ψάθα.

Δεν υπήρχαν καθόλου φτυάρια στο χωριό μετά την τελευταία επιδρομή της σοβιετικής μυστικής αστυνομίας. Το παιδί είπε ότι η μητέρα του είχε φύγει μια μέρα για να ψάξει για φαγητό, αλλά δεν επέστρεψε. Το αγόρι ήθελε να πεθάνει, διότι υπέφερε έντονα από το πρησμένο του στομάχι και ήταν το μοναδικό άτομο από την ομάδα που δεν έδειχνε ενδιαφέρον για το φαγητό που ετοιμαζόταν».
http://www.youtube.com/watch?v=RNt5osLhHqc
Αργα το βραδυ χθες από το αναπηρικό της καροτσάκι η ελευθερωθείσα πρώην πρωθυπουργός τςη Ουκρανίας  Γιούλια Τιμοσένκο-καταδικασμενη σε επταετή φυλάκισι από το καθεστώς Γιαννουκοβιτσ-μίλησε στην πλατεία ανεξαρτησίας στο Κιεβο  : «Η δικατορια επεσε .. Η Ουκρανία όμως θα διαλυθεί χωρίς εσάς», είπε απευθυνόμενη στους συγκεντρωμένους.«Μέχρι να ολοκληρώσετε τη δουλειά αυτή, κανείς δεν έχει δικαίωμα να φύγει, γιατί κανείς δεν μπορεί να κάνει αυτό που εσείς έχετε κάνει, έχουμε εξαλείψει αυτόν τον καρκίνο». 

Όμως είναι σαφες από τις δηλώσεις , την απόφασι του. Βίκτορ Γιανουκόβιτς, κάνει ό,τι χρειάζεται για να τερματιστεί η αιματοχυσία.. και την εύγλωττη σιωπή Πουτιν.. ότι το  Τείχος του αίσχους δεν έπεσε ακόμη στην Ουκρανία.
Μπορεί ο Χίτλερ και οι ΝΑΖΙ να ηττήθησαν κατά κράτος .Ο ΝΑΖΙΣΜΟΣ ως στυγνο ολοκληρωτικό καθεστώς  καταδικασμένο  από ολη την ανθρωπότητα να έχει αφανισθεί από προσώπου γης και ούτε οι στακτές του να μην υπάρχουν πια. Όμως ακόμη σήμερα εκατομμύρια ανθρώπων υπόδουλων ανελεύθερων υποφέρουν  σε εγκληματικά   ανελέητα κομουνιστικά καθεστώτα , στην την Β Κορέα, στην Κίνα, στην Κούβα στα αφρικανικά κράτη του τριτου κοσμου ή στα κρατη της Λατινικης Αμερικης όπως η Βενεζουελα, χωρίς ουδείς να συγκινείται στην χώρα μας της πλεριας δημοκρατιας  του ψευτο-προοδευτισμου  της συνομωσιας και του «πολιτικά «ορθου».
Η Ουκρανια είναι μια απο αυτές.Υποθεσις Ελευθερίας. Όχι Συνομωσιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive