Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Όταν η Τέχνη της σκιτσογραφίας συναντιέται με την γνώση και την διορατικότητα ....παράγει συμπυκνωμένη ενημέρωση και μηνύματα διαχρονικά....


Δείτε το σκίτσο του Ηλία Μακρή(ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉ 5.11.2000)....με την ρεαλιστική και διαχρονική σκηνή ....της αναζήτησης τροφής -από ανθρώπους- στους σκουπιδοτενεκέδες.  
Τι μπορεί να σας κάνει να πιστέψετε ότι αυτή οι εικόνα δεν είναι σημερινή;...
Κι' όμως το σκίτσο είναι από την εποχή Σημίτη -πριν 13 χρόνια- τότε που τα ξέκωλα του ΠΑΣΟΚ ...."έσπρωχναν" τις μίζες από τα εξοπλιστικά ....σε offshore εταιρείες και τράπεζες του εξωτερικού.
[-Τι θα πει, ρωτάει ο κύριος την συντρόφισσα του  ....ότι "Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΌΣ -ΤΟΥ ΓΙΆΝΝΟΥ- ΘΑ ΕΊΝΑΙ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΙΚΌΣ; "   
-"ΠΡΟΦΑΝΏΣ ΌΤΙ  ΕΜΕΊΣ ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΜΕ!" ....του απαντάει με παράπονο....]

Η περιθωριοποίηση και η παραπέρα εξαθλίωση των άπορων κοινωνικών ομάδων -με προβολή και εκμετάλλευση του φαινομένου- ....αποτελεί -κατά την άποψή μου- διαρκή στόχο ....του άθλιου συστήματος διακυβέρνησης. 
Α] Ως "παράδειγμα" ....δυσμενέστερων οικονομικών  καταστάσεων ....με σκοπό την άμβλυνση εσωτερικών πιέσεων και απαιτήσεων άλλων κοινωνικών τάξεων και ομάδων.
Β] Για "εξαγωγή" μηνυμάτων -το κάνει πολύ καλά ο Αυτιάς- προς τους δανειστές και "συνεταίρους" ....περί του ελλοχεύοντος κινδύνου διαταραχής του κοινωνικοοικονομικού συστήματος και "εμφάνισης" τάσεων πολιτικής αστάθειας.

Οι άστεγοι, οι πεινασμένοι, οι άρρωστοι, οι ρακένδυτοι και γενικά οι πένητες  ....έχουν  ρόλο να "παίξουν"  στο θέατρο του παραλόγου ....που ανεβάζει ....το εκάστοτε ξενόδουλο και αναξιοπρεπές Γκουβέρνο ....στην "σάπια σκηνή ....αναπαράστασης και προβολής της νεοελληνικής τραγωδίας".
Πιστεύετε φίλοι μου πράγματι,  ότι το διεφθαρμένο Κράτος δεν έχει/είχε την δύναμη -και τους ελάχιστους πόρους- ν' ανακουφίσει, να περιθάλψει και να βγάλει από τα τραγικά αδιέξοδα αυτούς τους ανθρώπους, τ' αδέρφια μας .... με δημόσια προγράμματα  κοινωνικής μέριμνας και αποκατάστασης;
Αντ' αυτού τι κάνει; ...."Οργανώνει" δημόσια συσσίτια και διανομή τροφίμων -και κλινοσκεπασμάτων στην  βαρυχειμωνιά, αντί να τούς παρέχει ....έστω προσωρινή στέγη- ....μέσω των δημοτικών, θρησκευτικών και λοιπών κοινωνικών φορέων ....με προβολή της ελεημοσύνης  -και προσβολή της προσωπικότητάς των- από τα εντεταλμένα πορνοκάλανα που θέλουν να λέγονται ΜΜΕ. 
Έτσι λοιπόν ....διατηρεί και συντηρεί, για τους λόγους που αναφέρθηκαν παραπάνω, την μιζέρια και την εξαθλίωση.

Πρωτογενές Πλεόνασμα λοιπόν ή Πρωτοφανές Ξετσίπωμα;

Άντε και γ....  ρε,  νομίζετε ότι μπορείτε να κοροϊδεύτε και να εξαπατάτε εσαεί τον Ελληνικό λαό ....να προσβάλλετε την νοημοσύνη  και την αξιοπρέπεια του ....συνεχώς,  χωρίς κανένα "κόστος",  χωρίς την  ελάχιστη αίσθηση και ανησυχία από μέρους σας  ....ότι μπορεί σύντομα θα κληθείτε για απόδοση λογαριασμού ....στην κοινωνία και τους πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive