Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Ύφεση ΚΑΙ το 2014 βλέπει και η Moody's - Μας..."αναβάθμισε" ΟΥΑΟΥ ! δυο βαθμίδες πάνω απ τη...ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ

Αλύπητο "ξύλο" στα στουρνάρια της κατοχικής συμμορίας ρίχνουν εγχώριοι και διεθνείς οικονομικοί οργανισμοί, μεταξύ των οποίων και οι εσχάτως...πολυαγαπημένοι από τους εγχώριους ψευδοκυβερνητικούς τσαρλατάνους (μετά τη φάση μίσους που πέρασαν τα προηγούμενα χρόνια, χωρίς λόγο μεταστροφής των διαθέσεων τουλάχιστον όσον αφορά τα αποτελέσματα των εκθέσεων των οίκων, αφού -όπως θα φανεί και στις παρακάτω γραμμές- οι όποιες "αναβαθμίσεις" αποδεικνύουν περισσότερο το τέλμα στο οποίο έχει βυθιστεί αναπότρεπτα η ελληνική οικονομία και όχι κάποια βελτίωσή της) οίκοι αξιολόγησης. Τη σκυτάλη σήμερα πήρε ο οίκος Moody's, του οποίου η έκθεση παρουσιάζει δύο σημαντικά σημεία:...
α/ ο οίκος προστίθεται στους αμέτρητους φορείς που επιβεβαιώνουν ότι η Ελλάδα θα διανύσει ακόμα έναν χρόνο ύφεσης, σε αντίθεση με ό,τι διατείνεται η δημαγωγική συμμορία της ψευτοανάπτυξης, που τάζει ανάκαμψη της οικονομίας, ασχέτως τού αν αυτή ούτως ή άλλως, έτσι όπως επιχειρούν να τη στήσουν - α λα Κίνα ή Μπαγκλαντές, ΘΑ ΡΗΜΑΞΕΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ τους πολίτες ευνοώντας μόνο τα (εγχώρια και διεθνή) συμφέροντα της διαπλεκόμενης ολιγαρχίας. Κάτι τέτοιο -έστω και αριθμητικά, έστω και οριακά- δεν πρόκειται να φανεί ΟΥΤΕ το 2014, βαθαίνοντας κι άλλο το ιστορικό υφεσιακό ρεκόρ που κατέχει η πτωχευμένη από τα μνημόνια ελληνική οικονομία. Ο Moody's υπολογίζει ότι η ύφεση θα ανέλθει στο -0,5% το 2014, οπότε, με δεδομένη τη γενική "αισιοδοξία" του όπως έχει καταγραφεί τα προηγούμενα έτη, οδηγούμαστε στο συμπέρασμα πως οδεύουμε σε ύφεση που θα φτάσει το μη υποφερτό -2%, όπως έχει εκτιμήσει το αλάνθαστο ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, αλλά και αρκετοί ακόμα φορείς. 
β/ ο οίκος αναβάθμισε τη χώρα κατά...δύο ολόκληρες βαθμίδες. Συγκεκριμένα από την κατηγορία C (=ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ) που μάς είχε από τον Μάρτιο του 2012 και την τότε διαδικασία ελεγχόμενης πτώχευσης (psi) μάς πήγε στην Caa3 (="Υψηλού Κινδύνου"), 9 βαθμίδες ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ...ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ. Ήτοι, από επισήμως πτωχευμένη χώρα, μετά απ'όλο τον χαμό που προηγήθηκε αλλά και μερικούς μήνες πριν τη νέα ελεγχόμενη χρεοκοπία (είτε αυτή επισυμβεί με κούρεμα χρέους, είτε με επιμήκυνση), η Ελλάδα παραμένει επισήμως ΧΩΡΑ ΥΠΟ ΠΤΩΧΕΥΣΗ. Πρόκειται για την απόλυτη επιβεβαίωση του ολοκληρωτικού φιάσκου που επιτείνεται εξαιτίας των μνημονιόδουλων ολετήρων, αφού δεν καταστρέφεται μέρα με την ημέρα μόνο η κοινωνία τουλάχιστον για τον ούτως ή άλλως ρεζίλικο λόγο "να βελτιωθούν οι αριθμοί και μετά αυτό να περάσει στην...κοινωνία", αλλά ακόμα και οι "αριθμοί" (ή, αλλιώς, η διεθνής εικόνα της οικονομίας της χώρας) παραμένει ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΑ ΑΘΛΙΑ!

Κλίμακα αξιολογήσεων Moody's








ΆριστηAaa



Υψηλής Διαβάθμισης
Aa1




Aa2



Aa3


Υψηλότερα της Μεσαίας

Αξιολόγησης
Α1  (Ελλάδα 2005)


Α2



Α3


Χαμηλότερα της Μεσαίας ΑξιολόγησηςBaa1


Baa2



Baa3


Μη επενδυτικά ομόλογα (junk - σκουπίδια)Ba1


Ba2



Ba3

ΚερδοσκοπικάB1


B2


B3

Υψηλού κινδύνουCaa1



Caa2



Caa3 (ΕΛΛΑΔΑ, ΣΗΜΕΡΑ)



Υψηλός Κίνδυνος ΧρεοκοπίαςCa





ΧρεοκοπίαC (Ελλάδα 2012)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive