Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΝΕΑ ΑΚΡΟΠΟΛΗ. J.A.Livraga – Ο ιδρυτής καί Αυτοκράτορας της Νέας Ακρόπολης



Ο Jorge Angel Livraga Rizzi γεννήθηκε στην Αργεντινή στις 3 Σεπτεμβρίου 1930. Από τις αρχές της δεκαετίας του ’50, ήρθε σε επαφή με τη Θεοσοφική Εταιρεία (Theosophical Society), στην οποία έγινε καί μέλος....

Σύμφωνα με τήν Θεοσοφική Εταιρεία, αποβλήθηκε καί διαγραφηκε από μέλος, γιά ανάρμοστη συμπεριφορά που επιβεβαιώνεται (όπως οι ίδιοι ισχυρίζονται) από τις δικαστικές αρχές της χώρας (Αργεντινής).
Το 1956 εκδίδει το περιοδικό : Θεοσοφικές Μελέτες (Estudios Teosóficos).
Το 1957 μαζί με την Ada Albrecht ιδρύει την Νέα Ακρόπολη (Nueva Acropolis). Από πολλούς κατηγορήθηκε ότι η Νέα Ακροπολη, δεν είναι τίποτε άλλο παρά το ακροδεξιό, πολιτικό – ”εξωτερικό” τμήμα τής αποκρυφιστικής Θεοσοφικής Οργάνωσης.

* Το 1981 η Ada Albrecht αποχώρησε καί δημιούργησε μια δική της ομάδα, τον οργανισμό Hastanipura.

Η Νέα Ακρόπολη παρουσιάζεται με 
διαφορετικά προσωπεία σε κάθε χώρα : Φιλοσοφικό, Πολιτιστικό, Περιβαλλοντικό, Ανθρωπιστικό κλπ.


H κύρια κατηγορία εναντίον της είναι ότι είναι εξτρεμιστική οργάνωση, ειδικά με αναφορές στα τρία τμήματά της, τα αποκαλούμενα συλλογικά “Ζωντανές Δυνάμεις” (Fuerzas Vivas).

Η Νέα Ακρόπολη σαν Διεθνής Οργανισμός έχει έδρα το Βέλγιο καί απαρτίζεται από τούς Οργανισμούς καί τους Συλλόγους των διαφόρων χωρών πού βρίσκεται. Έχει τήν ονομασία Διεθνής Οργανισμός Νέα Ακρόπολη (Organizacion Internacional Nueva Acropolis).

Πρόεδρος του Διεθνούς Οργανισμού είναι από το 1992, η Delia Steinberg Guzman.

Αντιπρόεδρος από το 2011, ο Georgios Alvaro Planas.

Στις 6 Δεκεμβρίου 1996 η Οργάνωση βρέθηκε απολογούμενη ενώπιον τής Βελγικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής γιά αιρέσεις -σέκτες. Οι ερωτήσεις πού έκανε ο Πρόεδρος της Επιτροπής ήταν :

Φαίνεται ότι η Οργάνωση σας έχει μια πολύ δομημένη Ιεραρχία; Φαίνεται από τα κείμενα σας ότι αναφέρονται ρητά : Σώματα Ασφαλείας, Ιεραρχία, Στρατιωτικές στολές καί ο ”Ρωμαικός” χαιρετισμός (η επιφώνηση AVE), (σημ. υπονοώντας ότι είναι μυστική, παραστρατιωτική, ναζιστική Οργάνωση).

Ο ”Εθνικός αρχηγός” τού Βελγίου Fernando Figares, όπως αναμενόταν, απέφυγε να απαντήσει ξεκάθαρα.

Η πιό συνηθισμένη απάντηση της Οργάνωσης, συνίσταται απλά στον ισχυρισμό, ότι οι δύο κύριοι ηγέτες της οργάνωσης η Πρόεδρος της Διεθνούς Οργάνωσης Delia Steinberg Guzman και ο Γάλλος διευθυντής, Fernando Schwarz) είναι Εβραίοι και ότι η Οργάνωση έχει γραφεία στο Ισραήλ.!

Αυτό δηλαδή τούς απενοχοποιεί; Όλοι οι Εβραίοι είναι των ιδίων πολιτικών η Θρησκευτικών αντιλήψεων; Δεν υπάρχουν καί μεταξύ τους Άθεοι, ειδωλολάτρες, ακροδεξιοί ή ακόμα καί ναζί;

Γιά παράδειγμα ας αναφερθεί μια επιστολή που υπογράφηκε από τον Schwarz (και που δεν αμφισβητήθηκε ποτέ από τον ίδιο) εμφανίστηκε στο γαλλικό Τύπο, καί που τελειώνει με έναν επιτακτικό χαιρετισμό στο όνομα του Θεού Ερμή! (σημ. είναι η ”αδυναμία” των Ερμητιστών – Αποκρυφιστών) Αυτό είναι αρκετό γιά για να σημάνει τον αυτόματο αποκλεισμό του από την εβραϊκή κοινότητα, λόγω πολυθεισμού – ειδωλολατρείας.

Αυτό που είναι παράξενο είναι πώς η Ισραηλινή κυβέρνηση ανέχεται μια Οργάνωση που κατηγορείται σε όλη την Ευρώπη σαν ”Ναζιστική”.

Μερικοί άνθρωποι έχουν συνδέσει τη νομιμοποίηση της NA στο Ισραήλ με το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει από έναν από τους κύριους ηγέτες της, μέσα στη Γαλλική στρατιωτική βιομηχανία αεροναυτικής, κάτι πού φυσικά είναι δύσκολο να αποδειχθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive