Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Η ΤΣΙΛΕΡ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΔΙΝΕ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ, ΣΤΟΝ ΓΙΑΣΑΡ ΟΖ, ΓΙΑ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΕ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ Α. ΑΙΓΑΙΟΥ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΣΥΛΛΑΒΑΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ;;;


Την ακριτική Κάλυμνο επέλεξε η άλλοτε σιδηρά κυρία της Τουρκίας, η πρώην πρωθυπουργός Τανσού Τσιλέρ για τις διακοπές της. Η θαλαμηγός της έφτασε στο λιμάνι του νησιού και η Τουρκάλα πολιτικός προσπάθησε να περάσει απαρατήρητη. H Τσιλέρ είχε άμεση εμπλοκή στο θρίλερ των Ιμίων πριν από 17 χρόνια και το μόνο που θα ήθελε είναι να μην έχει καμία δυσάρεστη έκπληξη στο πρόγραμμα της, όπως το να συναντηθεί με το δήμαρχο Δημήτρη Διακομιχάλη, ο οποίος είχε τότε υψώσει την ελληνική σημαία στη βραχονησίδα, ενώ εκείνη έστειλε φρεγάτες και καταδρομείς για να την κατεβάσουν......Αξιοσημείωτο πάντως είναι ότι η τουρκική θαλαμηγός δεν προκάλεσε – αρχικά τουλάχιστον – καμία εντύπωση στους Καλύμνιους, καθώς τα τελευταία χρόνια αρκετά σκάφη με τουρκική σημαία προσεγγίζουν, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», το νησί.

Η πρώην πρωθυπουργός εθεάθη να επισκέπτεται σουπερ μάρκετ για να αγοράσει φρούτα και αναψυκτικά συνοδευόμενη από το σύζυγό της Οζέρ, ενώ μαζί της είναι και ο γιος της με τη σύντροφό του. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, άνδρας της προσωπικής της φρουράς ανέλαβε ρόλο δοκιμαστή, ελέγχοντας την κουζίνα του καταστήματος με της θαλασσινές ποικιλίες, την οποία επέλεξε η Τσιλέρ για να γευματίσει.

Ποια είναι η Τανσού Τσιλέρ

Η Τανσού Τσιλέρ (Tansu Çiller) είναι Τουρκάλα πολιτικός, η οποία ήταν και η πρώτη (και μόνη μέχρι σήμερα) γυναίκα Πρωθυπουργός της χώρας.

Γεννήθηκε στις 9 Οκτωβρίου του 1946 στην Κωνσταντινούπολη. Είναι απόφοιτος Κολεγίου της Κωνσταντινούπολης και διδάκτορας του Πανεπιστημίου του Κονέκτικατ. Έκανε μεταδιδακτορικές σπουδές και στο Πανεπιστήμιο Yale. Το 1978 έγινε λέκτορας και το 1983 καθηγήτρια.

Το 1990 μπήκε στην πολιτική με το «Κόμμα του Ορθού Δρόμου» και την επόμενη χρονιά εξελέγη βουλευτής. Έγινε Υπουργός Οικονομικών στην Κυβέρνηση Συνασπισμού υπό τον Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ. Το 1993 έγινε η ίδια Πρωθυπουργός Κυβέρνησης συνεργασίας, η οποία κατέρρευσε το 1996με την αποχώρηση του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος. Κατά τη διάρκεια εκείνης της Πρωθυπουργίας της συνέβη και η κρίση των Ιμίων, η οποία έφερε Ελλάδα και Τουρκία κοντά σε θερμό πολεμικό επεισόδιο. Από το 1996 ως το 1997 διετέλεσε αναπληρωτής Πρωθυπουργός και Υπουργός Εξωτερικών.

Κατηγορήθηκε για ευρεία διαφθορά κατά τη διάρκεια της Πρωθυπουργίας της. Εξετάστηκε πολλές φορές από το τουρκικό Κοινοβούλιο για τις κατηγορίες αυτές, αλλά τελικά απαλλάχθηκε από όλες, καθώς τίποτε δεν μπόρεσε να αποδειχθεί. Στην Τουρκία θεωρείται από πολλούς ότι η σκανδαλολογία της περιόδου εκείνης αποτέλεσε το εφαλτήριο της ανόδου των ισλαμιστών στην εξουσία.

Στις εκλογές του Νοεμβρίου του 2002 το κόμμα της απέτυχε να μπει στη Βουλή και η ίδια αποσύρθηκε από την πολιτική.
http://greeknation.blogspot.gr/2013/07/blog-post_5163.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive