Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Το κλείσιμο της «Κατσέλης» και οι απορίες.

katselisΌσο κι αν ακουστεί περίεργα η κατάθεση αίτησης πτώχευσης της γνωστής και ιστορικής αρτοβιομηχανίας Κατσέλης, δεν εξέπληξε κανέναν στην αγορά. Τόσο οι άνθρωποι του κλάδου της αρτοβιομηχανίας όσο και αυτοί του λιανεμπορίου γνώριζαν από πρώτο χέρι τα σοβαρά προβλήματα ρευστότητας της εταιρείας, η οποία δεν «έσκασε» λόγω της κρίσης (αυτή ήταν το κερασάκι στην τούρτα) αλλά εξαιτίας χρόνιων, συσσωρευμένων προβλημάτων που η διοίκησή της δεν κατάφερε να επιλύσει. Βλέπετε ο καιρός κατά τον οποίο οι τράπεζες «έσωζαν» την παρτίδα σε επιχειρήσεις με υψηλό δανεισμό έχει παρέλθει…

Η διοίκηση της εταιρείας σε σχετική ανακοίνωσή της πετάει το μπαλάκι ευθέως στις τράπεζες για την εξέλιξη κάνοντας λόγο «για μεγάλες καθυστερήσεις στη χρηματοοικονομική αναδιάρθρωση». Όμως δεν φταίνε μόνον οι τράπεζες για τους 500 εργαζόμενους που θα βρεθούν στο δρόμο. Είναι και οι πράξεις διοίκησης και μετόχων που θα πρέπει κανείς να λάβει υπόψη του και να αξιολογήσει.
Αντιγράφουμε από την εφημερίδα Καθημερινή της 25ης Φεβρουαρίου του 2007 : « … Ο όμιλος Δαυίδ φιλοδοξεί ό,τι δεν κατάφερε με την Plias –να την καταστήσει δηλαδή ηγέτιδα δύναμη στο χώρο των τροφίμων– να το πράξει με την Αλλατίνη, αφού πρώτα απορροφήσει την Κατσέλης που είναι η μεγαλύτερη δύναμη στον κλάδο του ψωμιού bake off. Υπολογίζεται ότι ο τζίρος της αγοράς ψωμιού θα αγγίξει τα επόμενα χρόνια τα 2 δισ. ευρώ…».
Τελικά δεν τα κατάφερε ούτε με την Κατσέλης, τη Nutriart όπως ονομάστηκε το 2008, μετά την ένωσή της με τις εταιρείες Αλλατίνη και ΕΛΒΙΠΕΤ.
Επιχειρηματίες δεν είμαστε φυσικά, ούτε κορυφαίοι μάνατζερ, γι΄αυτό κι ο φτωχός νους μας απορεί πως από τζίρο σχεδόν 112 εκατ. ευρώ το 2008 η εταιρεία είδε πέρυσι πέρυσι τις πωλήσεις της να πέφτουν στα 20,24 εκατ. ευρώ και οι ζημιές να φτάνουν στα 36,8 εκατ. ευρώ… Πως είναι δυνατόν από τις κορυφαίες θέσεις της αγοράς να πέσει στις τελευταίες;
Φοβόμαστε ότι και σε αυτήν την περίπτωση, με τις απορίες μας θα μείνουμε….
ΥΓ: Μακάρι να είναι η τελευταία βιομηχανία που βρίσκεται σε αυτήν την θέση, αλλά όπως όλα δείχνουν τούτη η «μαύρη» λίστα δεν θα κλείσει τόσο γρήγορα.
 http://rizopoulospost.com/to-kleisimo-ths-katselhs-kai-oi-apories/#ixzz2XexEMb2d
Follow us: @RizopoulosPost on Twitter | RizopoulosPost on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive