Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Η... επέλαση των Βαυαρών. ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΦΑΣΕΙΣ



Λένε ότι ο χειρότερος πόλεμος είναι ο εμφύλιος. Στην περίπτωση, όμως, ενός τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ το μόνο που μπορεί να προκαλέσει είναι το μειωμένο ενδιαφέρον των απανταχού φιλάθλων του ποδοσφαίρου. 
Οι Γερμανοί κατάφεραν το 2013 αυτό που είχαν καταφέρει οι Ισπανοί το 2000, όταν Ρεάλ Μαδρίτης και Βαλένθια βρέθηκαν να διεκδικούν το βαρύτιμο τρόπαιο στον τελικό που διεξήχθη στο Παρίσι. Χθες στο Γουέμπλεϊ, Μπάγερν Μονάχου και Μπορούσια Ντόρτμουντ, επιβεβαίωσαν τη ρήση του Γκάρι Λίνεκερ, που θέλει τους Γερμανούς να κερδίζουν στο τέλος. Εξάλλου δεν μπορούσε να συμβεί κάτι το διαφορετικό...


Η Μπάγερν Μονάχου έχοντας στεφθεί πρωταθλήτρια Γερμανίας, δεν είχε καταφέρει να κερδίσει την Ντόρτμουντ στα μεταξύ τους παιχνίδια, έχοντας παραχωρήσει δύο ισοπαλίες. Η τρίτη συνάντησή τους ήταν και... φαρμακερή, καθώς οι Βαυαροί διέθεταν φέτος την καλύτερη ομάδα επί ευρωπαϊκού εδάφους, ήταν το φαβορί και τελικά κατέκτησαν δίκαια για πέμπτη φορά στην ιστορία τους την κορυφή της Ευρώπης. 



Ο Αριέν Ρόμπεν στο 89΄ πέτυχε το νικητήριο γκολ, ενώ νωρίτερα το σκορ είχε ανοίξει ο Μάντζουκιτς στο 60΄ και ισοφάρισε για τη Ντόρτμουντ ο Γκιουντιγκάν με πέναλτι στο 68΄. 



Στην τελευταία φάση εντοπίζεται και το μοναδικό διαιτητικό λάθος, καθώς η ανατροπή τους Ρόις από τον Ντάντε με κίνηση... καράτε, θα έπρεπε να τιμωρηθεί το λιγότερο με κίτρινη κάρτα και με δεδομένο ότι ο Βραζιλιάνος της Μπάγερν είχε ήδη μία κίτρινη, η αποβολή του από τον αγώνα ήταν σίγουρη. Ωστόσο ο Ιταλός διαιτητής είχε διαφορετική άποψη, δίνοντας την ευκαιρία στην Ντόρτμουντ μόνο να ισοφαρίσει, χωρίς να στερήσει έναν παίκτη από την Μπάγερν. 



Με βάση τους νόμους του ποδοσφαίρου, οι μεγάλες ομάδες «χτίζονται» με θεμέλια τους μεγάλους τερματοφύλακες. Μάνουελ Νόιερ (Μπάγερν) και Ρομάν Βαϊντενφέλερ (Ντόρτμουντ) είναι αποκλειστικά οι δύο υπεύθυνοι που το σκορ δεν πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις. Βρισκόμενοι και οι δύο σε μεγάλη βραδιά, πραγματοποίησαν δύσκολες και καθοριστικές επεμβάσεις, κερδίζοντας το σεβασμό και τις εντυπώσεις. 

Γιουπ Χάινκες: Διόρθωσα κάποια πράγματα στο ημίχρονο
Ο προπονητής της Μπάγερν Μονάχου, Γιουπ Χάινκες, στάθηκε στο γεγονός πως η ομάδα του παρά το κακό ξεκίνημα στον τελικό άντεξε το βάρος του φαβορί, φτάνοντας στην κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ.«Δεν μπήκαμε στο παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο τόσο σωστά, έτσι διόρθωσα κάποια πράγματα στο ημίχρονο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γερμανός τεχνικός ενώ στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Υπήρχε πίεση και για τις δύο ομάδες, αλλά εμείς σαφώς είχαμε το βάρος του φαβορί, το οποίο και αντέξαμε στα πρώτα 20 λεπτά». 



Γιούργκεν Κλοπ: Ημασταν άξιοι ανταγωνιστές

Ο προπονητής της Ντόρτμουντ, Γιούργκεν Κλοπ, τόνισε πως οι ποδοσφαιριστές του προσπάθησαν και πρέπει να τους κάνει να νιώσουν υπερήφανοι για αυτό που κατάφεραν.«Δεν έχει σχέση πως και πότε θα χάσεις. Το μόνο που έχει σημασία είναι ότι χάσαμε, αλλά η ομάδα μου προσπάθησε πάρα πολύ. Θα προσπαθήσω πολύ για να εξασφαλίσω ότι οι παίκτες μου θα καταλάβουν πως έχουν πετύχει πολλά για να αισθάνονται υπερήφανοι. Ίσως τους πάρει μερικές ώρες. Θα μπορούσαμε να είχαμε νικήσει, κάτι που αποδεικνύει ότι ήμασταν άξιοι ανταγωνιστές», ανέφερε ο τεχνικός της Ντόρτμουντ.



Άριεν Ρόμπεν: Δεν μπορώ να το πιστέψω

Ο Άριεν Ρόμπεν μίλησε λίγο μετά την κατάκτηση του Τσάμπιος Λιγκ με την Μπάγερν Μονάχου χάρη σε δικό του γκολ στο 89', τονίζοντας πως ακόμη δεν μπορεί να πιστέψει τι έχει συμβεί. Παραδέχτηκε μάλιστα πως οι Βαυαροί δεν ήταν ανώτεροι από την Ντόρτμουντ, αναφέροντας συγκεκριμένα πως το ματς ήταν μοιρασμένο.«Ήταν ένα μοιρασμένο ματς, είχαμε τις ευκαιρίες ματς, είχαν τις ευκαιρίες τους. Δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμη, αλλά θα το κάνουμε. Είναι πολλά τα συναισθήματα. Δεν μπορώ να το πιστέψω», τόνισε ο Ολλανδός.

Τόμας Μίλερ: Κάναμε μία χρονιά ρεκόρ

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε ο Τόμας Μίλερ για τον προπονητή του στη Μπάγερν Μονάχου, Γιούπ Χάινκες, ενώ στάθηκε στην ηλικία του προπονητή του και στα όσα καταφέρνει τη φετινή χρονιά. «Τι να πει κανείς ο Χάινκες είναι 68 ετών και κάνει τέλεια χρονιά, κάναμε μία χρονιά ρεκόρ. Ο προπονητής μας πήρε το Τσάμπιονς Λιγκ και είναι κοντά στο τρεμπλ. Αυτή τη στιγμή έχω κράμπες αριστερά και δεξιά, είμαι οριακά από άποψη φυσικής κατάστασης», ανέφερε ο Τόμας Μίλερ.

Αποδοκιμάστηκε ο Ούλι Χένες
Το γλέντησαν οι Βαυαροί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive