Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

ΕΠΕΙΓΟΝ ! ΠΟΥΛΗΘΗΚΕ 652 εκ. Ο ΟΠΑΠ. ΟΣΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΕΝΟΣ ΕΤΟΥΣ. κ.ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΑΚΟΥΣ;

 κ.ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΔΕΙΤΕ , ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ. ΘΑ ΤΟΝ ΑΓΝΟΗΣΕΤΕ; Με ανακοίνωσή του ο υπουργός οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας ανήγγειλε την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ  που περνά στην Emma Delta αντί 652 εκατ. ευρώ. Το ΤΑΙΠΕΔ έκανε δεκτή τη βελτιωμένη προσφορά της Εmma Delta που ξεπέρασε κατά 2 εκατ. ευρώ τα 650 εκατ....
ευρώ του ανεξάρτητου αποτιμητή, καθώς η πρώτη πρόταση του επενδυτικού fund είχε ανέλθει στα 622 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες,  οι διαπραγματεύσεις ήταν σκληρές -λέμε τώρα- και υπάρχουν ορισμένες προϋποθέσεις για την ολοκλήρωση του deal.
Ο νέος ιδιοκτήτης του 33% του ΟΠΑΠ θα εγκατασταθεί στη Λεωφόρο Κηφισού στο τέλος του Καλοκαιριού αφού απαιτούνται  εγκρίσεις από το ελεγκτικό συνέδριο, τη βουλή και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Υπουργού Οικονομικών:
 «Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα η πρώτη μεγάλη αποκρατικοποίηση που πραγματοποιήθηκε στη χώρα μας.
Τα οφέλη για το ελληνικό Δημόσιο είναι πολλαπλά, αφού αποδεικνύεται η εμπιστοσύνη των επενδυτικών κεφαλαίων στην ελληνική Οικονομία και ταυτόχρονα εξασφαλίζονται  για πρώτη φορά, πέραν του τιμήματος και έσοδα από φόρους 30% επί των μικτών κερδών που θα μπαίνουν κάθε χρόνο στο δημόσιο ταμείο.
Το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων θα συνεχιστεί από την κυβέρνηση με αποφασιστικότητα, προκειμένου, να επισπευστεί η έξοδος της χώρας από την κρίση με τους ταχύτερους δυνατούς χρόνους και επωφελέστερους όρους για την εθνική μας οικονομία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive