Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Πιθανή ανάμειξη στην Πάρο και σε άλλες 10 ληστείες τραπεζών των συλληφθέντων στη Νέα Φιλαδέλφεια


Πιθανή ανάμειξη στην Πάρο και σε άλλες 10 ληστείες τραπεζών των συλληφθέντων στη Νέα Φιλαδέλφεια
Το υποκατάστημα της Αγροτικής τράπεζας στο οποίο σημειώθηκε ληστεία στον Βελβεντό Κοζάνης, απ' όπου άρχισε να ξετυλίγεται το νήμα των υπόπτων για συμμετοχή στους «Πυρήνες»
Τα προφίλ τους, τα νέα στοιχεία και η εκτίμηση της ΕΛ.ΑΣ. για τελικό χτύπημα στους «Πυρήνες». Δέκα ακόμη ληστείες τραπεζών -στην Αθήνα, στην Πελοπόννησο και στη Θεσσαλία....- που φέρεται να έχουν άμεση σχέση με ορισμένους από τους πέντε υπόπτους για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» που συνελήφθησαν στη Νέα Φιλαδέλφεια εξετάζει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.
Πλέον στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνουν ότι «με τις συλλήψεις σε καφετέρια της οδού Δεκελείας φέρεται να τελειώνουμε προς το παρόν με τους νέους βραχίονες της "Συνωμοσίας" που έδρασαν από το καλοκαίρι του 2012. Αναζητούμε άλλα δύο άτομα, ένα από τα οποία είναι γυναίκα, που έχουν περιφερειακό ρόλο. Η γυναίκα κατόρθωσε να διαφύγει τρέχοντας από την έρευνά μας στην καφετέρια της λεωφόρου Δεκελείας, κοντά στο παλιό γήπεδο της ΑΕΚ. Πλέον στις τελευταίες επιχειρήσεις μας συνελήφθησαν άτομα για τα οποία έχουμε την εικόνα, χωρίς να έχουμε πλήρεις αποδείξεις, ότι συμμετείχαν στην αιματηρή ληστεία στην Πάρο τον περασμένο Αύγουστο. Επιπλέον έχουν συλληφθεί και οι επτά ληστές του Βελβεντού αλλά κι όσοι έβαλαν τη βόμβα στο Mall. Μέγα ζητούμενο για μας είναι πια ο εντοπισμός του Νίκου Μαζιώτη αλλά κι η πλήρης διαλεύκανση των δύο πρόσφατων βομβιστικών επιθέσεων της FAI που ίσως έχουν κάποια σχέση με τους συλληφθέντες στη Νέα Φιλαδέλφεια».
Στην επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στη Νέα Φιλαδέλφεια συνελήφθησαν οι Ανάργυρος Ντάλιος, 22 ετών, γιος απόστρατου αξιωματικού της Αεροπορίας, και ο 23χρονος Φοίβος Χαρίσης Πούλος, για τους οποίους είχε διαπιστωθεί ότι συμμετείχαν σε ληστεία στην Αγροτική Τράπεζα στον Φιλώτα Φλώρινας στις 28 Νοεμβρίου 2012. Η ΕΛ.ΑΣ. είχε οδηγηθεί στην ταυτοποίησή τους από τις πρώτες ημέρες της ληστείας ύστερα από έλεγχο της Αστυνομίας -κοντά στον Φιλώτα- όπου μάλιστα προκάλεσαν επεισόδιο στους αστυνομικούς.
Στην πορεία της έρευνας δείγματα DNA των δύο συλληφθέντων βρέθηκαν σε διάφορα οικήματα (Βύρωνα, Καλλιθέα, Βόλο) που χρησιμοποιούσαν μέλη της «Συνωμοσίας». Ακόμη δείγμα DNA τους βρέθηκε σε διαμέρισμα της οδού Ελ Αλαμέιν στο Χαλάνδρι απ' όπου εκτιμάται ότι ξεκίνησαν αυτοί που έβαλαν τη βόμβα στο Mall στις 20 Ιανουαρίου 2013. Στο ίδιο διαμέρισμα διαπιστώθηκε ότι διέμεναν και οι τέσσερις συλληφθέντες (Δ. Πολίτης, Ν. Ρωμανός, Αν. Μπορζούκος, Ι. Μιχαηλίδης) μετά τη ληστεία στον Βελβεντό την 1η Φεβρουαρίου 2013.
Επιπλέον προέκυψε ότι δείγματα DNA του Ντάλιου βρέθηκαν σε γάντι ληστείας που έγινε στα ΕΛΤΑ στις 31 Ιουλίου 2012 με τρεις αγνώστους που εισέβαλαν στο κατάστημα και ύστερα έκαψαν το κλεμμένο όχημά τους. Επίσης ο ίδιος ύποπτος συνδέθηκε από την Αντιτρομοκρατική με τη ληστεία που έγινε στις 6 Απριλίου 2012 στο υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στο Ηράκλειο Αττικής το οποίο στεγάζεται στο ισόγειο του δημαρχιακού μεγάρου της πόλης (Μαρίνου Αντύπα και Σ. Καραγιώργη). 
Τέσσερα άτομα εισέβαλαν με όπλα στο υποκατάστημα χρησιμοποιώντας ένα ιδιαίτερο κόλπο: ένας από αυτούς καθόταν σε αναπηρικό καροτσάκι με έναν άλλο να παριστάνει τον συνοδό του. Οι υπάλληλοι θεωρώντας πως είναι ανάπηρος άνοιξαν και τις δύο πόρτες ασφαλείας για να μπει στην τράπεζα. Τότε όμως όρμησαν στην τράπεζα και δύο ακόμα συνεργοί και η συμμορία απέσπασε άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. το άτομο που είχε το αναπηρικό αμαξίδιο ήταν ο συλληφθείς Ανάργυρος Ντάλιος.
Καλάσνικοφ, βαριοπούλες και ληστείες
Στην επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στη Νέα Φιλαδέλφεια συνελήφθησαν ένας 31χρονος και ένας 30χρονος. Ο 31χρονος, με καταγωγή από τη Καβάλα, ασχολείτο με πώληση ιατρικού εξοπλισμού και διέμενε στην οδό Καστοριάς στις Συκιές Θεσσαλονίκης. Είχε συλληφθεί τον Μάρτιο του 2012 για παράνομη οπλοκατοχή και ναρκωτικά. Ο δεύτερος κατάγεται από τα Χανιά, είχε συλληφθεί το 2007 για ληστεία σε σουπερμάρκετ στην κρητική πόλη και λίγους μήνες αργότερα για επεισόδια στην Θεσσαλονίκη. Θεωρείτο από την ΕΛ.ΑΣ. «ένας δραστήριος και διαρκώς μετακινούμενος αντεξουσιαστής».
Ο 31χρονος κατηγορείται για συμμετοχή στη ληστεία στον Φιλώτα Φλώρινας όπου φαίνεται να τραυματίστηκε στο χέρι στην προσπάθειά του να σπάσει με βαριοπούλες το τζάμι της τράπεζας. Επίσης κατηγορείται, όπως κι ο 30χρονος ομοϊδεάτης του, για συμμετοχή στη ληστεία στην Αγροτική Τράπεζα στον Πυργετό Λάρισας στις 21 Δεκεμβρίου 2011 με λεία 48.000 ευρώ από δύο δράστες που κρατούσαν Καλάσνικοφ. Οι δύο ληστές, αφού επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο, το οποίο είχε κλαπεί από την περιοχή της Θεσσαλονίκης, έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Το ενδιαφέρον στοιχείο για την ΕΛ.ΑΣ. είναι ότι ληστεία στην ίδια τράπεζα έγινε και στις 19 Οκτωβρίου 2012 από τέσσερις δράστες με Καλάσνικοφ. Οι δύο δράστες κατά τη διαφυγή τους αφαίρεσαν και το καταγραφικό των καμερών ασφαλείας. Στη συνέχεια οι ληστές επιβιβάστηκαν σε κλεμμένο αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε συνεργός τους. Οι άνδρες της Αστυνομίας εντόπισαν το όχημα σε αγροτική οδό στην περιοχή Σμίξη Ραψάνης. Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο δράστες και της δεύτερης ληστείας να προέρχονταν από την ίδια ομάδα αντεξουσιαστών.
Το ασθενοφόρο και το σχολικό
Πλέον η ΕΛ.ΑΣ. εξετάζει αν μέλη της ίδια ομάδας συμμετείχαν σε ληστείες τραπεζών στο Παλαιό Φάληρο, στον Άλιμο και στη Βούλα που σημειώθηκαν τους τελευταίους μήνες πάλι από πολυμελή ομάδα νεαρών δραστών με βαρύ οπλισμό και οι οποίοι στη συνέχεια έκαιγαν τα οχήματα διαφυγής.

Σε εκείνη στο Παλαιό Φάληρο (28 Αυγούστου 2012) οι ληστές χρησιμοποίησαν για τη διαφυγή τους κλεμμένο σχολικό λεωφορείο. Οι αστυνομικοί επανεξετάζουν την περίπτωση καθώς οι ληστές της Κοζάνης έδρασαν με παρόμοιο σκεπτικό, χρησιμοποιώντας ένα μετασκευασμένο ασθενοφόρο. Έρευνα γίνεται ακόμη για μια ληστεία από τουλάχιστον πέντε οπλισμένους με Καλάσνικοφ δράστες τον περασμένο Δεκέμβριο σε ταχυδρομείο στη Βάρδα Ηλείας.

Οι συλλήψεις του 40χρονου

Τέλος, στην έφοδο της Αντιτρομοκρατικής στη Νέα Φιλαδέλφεια συνελήφθη κι ένας 40χρονος που θεωρείται ότι είχε σημαντικές διασυνδέσεις και καθοδηγητικό ρόλο στον αντεξουσιαστικό χώρο. Στην κατοχή του 40 χρόνου είχαν βρεθεί σε έλεγχο στον Άγιο Παντελεήμονα στις 11 Φεβρουαρίου 2011 δύο πιστόλια με γεμιστήρες, ένας σιδηρολοστός, διαρρηκτικά εργαλεία, ενώ φορούσε και αλεξίσφαιρο γιλέκο. Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του στην περιοχή των Εξαρχείων εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν δύο αεροβόλα όπλα, δύο πιστόλια απομιμήσεις, ένα μαχαίρι και τέσσερις αντιασφυξιογόνες μάσκες, δύο χειροπέδες και γάντια.

Ο 40χρονος είχε συλληφθεί για πρώτη φορά τον Νοέμβριο του 1995 στα επεισόδια του Πολυτεχνείου. Στα ίδια επεισόδια προέκυψε ότι συμμετείχαν κι άλλα άτομα που μετέπειτα συνδέθηκαν με ένοπλες οργανώσεις. Ο 40χρονος είχε συλληφθεί στις 27 Ιουλίου 2007 για συμμετοχή στην επίθεση αναρχικών στο πάρκινγκ του καζίνου της Πάρνηθας, οπότε η Αστυνομία είχε προσαγάγει συνολικά 27 άτομα. Ανάμεσα στους τότε συλληφθέντες ήταν και μετέπειτα κατηγορούμενοι για την υπόθεση των «Πυρήνων» αλλά και τη ληστεία στον Βελβεντό.

Έκτοτε είχε προσαχθεί και άλλες φορές σε επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, ενώ παλαιότερα είχε κατηγορηθεί και για μια κλοπή. Ο 40χρονος για τα όπλα στον Άγιο Παντελεήμονα είχε φυλακισθεί για δέκα μήνες κι ήταν διαρκώς στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής. Ανάμεσα στα άλλα εξετάζεται αν είχε οποιαδήποτε σχέση με 35χρονο αντεξουσιαστή στο νοικιασμένο αυτοκίνητο του οποίου στα Εξάρχεια είχε βρεθεί μεγάλος αριθμός όπλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive