Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Δεν …"έγραψε" η συνέντευξη Παπανδρέου στο MSNBC. Του. Μιχ. Ιγνατίου


Δεν παρακολούθησαν πολλοί Αμερικανοί τη συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου στο νεαρό αστέρα του τηλεοπτικού καλωδιακού δικτύου MSNBC, Chris Hayes. Στις ηλικίες 25-54, που ενδιαφέρουν τους διαφημιστές και τα κανάλια, παρακολούθησαν την εκπομπή μόνο 207 χιλιάδες, ένας αριθμός που θεωρείται … ολίγιστος έως .. ”συμπαθητικός”. Οι μετρήσεις για όλες τις ηλικίες δείχνουν ότι είδαν τον Chris Hayes και τους καλεσμένους του συνολικά περίπου μισό εκατομμύριο Αμερικανοί. Βεβαίως, για τα δεδομένα των Ηνωμένων Πολιτειών με πληθυσμό πέραν των 300 εκατομμυρίων ψυχών, οι 500 χιλιάδες που παρακολούθησαν τη συνέντευξη θεωρείται ένας πολύ  μικρός αριθμός. Θα μπορούσε να υποστηρίξει κανείς πως είναι μία μεγάλη αποτυχία..... Ομως, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Αμερική διαθέτει εκατοντάδες κανάλια και τηλεοπτικά δίκτυα… Και το καταθέτω όχι για να μετριάσω τα αρνητικά σχόλια που αναμένω ότι θα γίνουν μόλις δημοσιοποιηθεί η μέτρηση των εκπομπών του καλωδιακού δικτύου.

Για τη συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού το Αθηναϊκό Πρακτορείο έγραψε τα εξής:
Στις ομοιότητες μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ αναφέρθηκε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας σε πολιτική εκπομπή με μεγάλη τηλεθέαση του αμερικανικού δικτύου MSNBC. «Ο Ομπάμα κι εγώ αναλάβαμε οικονομίες-κουρέλια», τόνισε ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος τόνισε επίσης:
- Τα υψηλά ελλείμματα στην Ελλάδα ήταν τα συμπτώματα βαθύτερων προβλημάτων. Βέβαια τα «συμπτώματα» θα μπορούσαν να μας εξαφανίσουν, αλλά καταφέραμε τελικά να αποφύγουμε τη χρεοκοπία και την έξοδο από το ευρώ. Οι ευρωπαίοι εταίροι μας βοήθησαν, αλλά αυτό που δεν κατάλαβαν είναι ότι η οριστική επίλυση του προβλήματος δεν μπορεί να έλθει από την αυστηρή λιτότητα στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη, αλλά από βαθιές αλλαγές και περισσότερο ανθρώπινη προσαρμογή. Αυτό τους λέγαμε, χρειάζεται χρόνος και ηρεμία για βαθιές αλλαγές. Αυτές ξεκινήσαμε.
- Όπως στις ΗΠΑ ο Ομπάμα κληρονόμησε μία οικονομία σε άσχημη κατάσταση από τους Αμερικάνους συντηρητικούς, έτσι και η δική μου κυβέρνηση κληρονόμησε μία οικονομία σε άσχημη κατάσταση από τους Έλληνες συντηρητικούς.
- Το πρόβλημα στην Ελλάδα, σε αντίθεση με αυτά που λένε οι Αμερικάνοι συντηρητικοί, δεν ήταν π.χ. το τεράστιο κοινωνικό κράτος. Ήταν το που πήγαιναν τα λεφτά του κοινωνικού κράτους, ήταν η σπατάλη και ένας πελατειακός καπιταλισμός. Αυτό που χρειαζόταν και χρειάζεται η Ελλάδα είναι καλή, σωστή διακυβέρνηση. Αυτό ξεκίνησε η κυβέρνησή μου, π.χ. μειώνοντας 30% τις δαπάνες για φάρμακα με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση.
- Η φοροδιαφυγή μέσω φορολογικών παραδείσων και off shore εταιρειών κλέβει χρήματα και πόρους από τον ελληνικό λαό, από τον αμερικανικό λαό, από όλους τους λαούς και πρέπει να ελεγχθεί.
 http://mignatiou.com/?p=1358#ixzz2QSJDHsFr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive