Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Ελβετία: «Πάγωσαν» 10 εκατ. φράγκα σε λογαριασμούς του Άκη Τσοχατζόπουλου. Έρευνα για τυχόν βοήθεια του πρώην υπουργού σε «ξέπλυμα» από Ελβετούς


Ελβετοί εισαγγελείς διέταξαν το «πάγωμα» 10 εκατ. ελβετικών φράγκων σε διάφορους τραπεζικούς λογαριασμούς που συνδέονται με τον πρώην υπουργό Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλο ενώ ερευνούν το εάν και κατά πόσο πρόσωπα στην Ελβετία τον βοήθησαν στη νομιμοποίηση εσόδων...
από εγκληματικές δραστηριότητες, ανέφεραν οι αρχές της χώρας. Στην ετήσια έκθεσή της, η ελβετική συνομοσπονδιακή εισαγγελική υπηρεσία ανέφερε ότι ερευνά πολυάριθμες κατηγορίες περί «ξεπλύματος χρήματος» μετά την σύλληψη του Τσοχατζόπουλου, προσθέτοντας ότι η υπόθεση αυτή δείχνει πως ελβετικές τράπεζες ενδέχεται να χρησιμοποιήθηκαν σε υποθέσεις διαφθοράς.

1 σχόλιο:

  1. « … Ο Άκης μπορεί να κατάφερε να ξεφύγει από την οργή των προδομένων πράσινο-φρουρών , αλλά δύσκολα θα καταφέρει να ξεφύγει από τον φόβο των αφεντικών του ...Των αφεντικών, που συνήθως, όταν διαπιστώνουν ότι οι υπάλληλοί τους γνωρίζουν πολλά εις βάρος τους και είναι περιττοί για τα επόμενα σχέδιά τους, τους "εξαλείφουν". Αυτό, το οποίο λέμε, δεν είναι κάτι το παράξενο. Ο Άκης και μόνον που "υπάρχει" αποτελεί απειλή για κάποιους πολύ ισχυρούς ανθρώπους, τους οποίους μέχρι τώρα υπηρετούσε.
    Όταν θα καταλάβει ο Άκης ότι δεν έχει παραπάνω πράγματα να τους προσφέρει, θα πρέπει ν' αρχίσει να φοβάται. Τότε θ' αντιληφθεί ότι δεν θα αργήσει η ώρα που θα τους συμφέρει να τον "εξαλείψουν" ...Απλή λογιστική είναι. Ο ιδανικός "εχέμυθος" είναι ο νεκρός εχέμυθος. Αυτός, που —και να τον βρεις— δεν θα σου πει ποτέ τίποτε. Όταν το συνειδητοποιήσει αυτό ο μεγάλος "Σοσιά-ληστής ", θα τον πιάσει κρύος ιδρώτας. Γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα ότι έχει μπλέξει με καθάρματα της ιστορίας και οι καιροί είναι ύποπτοι. …»
    Ο πρώην γενικός γραμματέας εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας επιχειρώντας μάλιστα να δικαιολογήσει τις οικονομικές απαιτήσεις του Άκη Τσοχατζόπουλου, όπως αυτές αποτυπώνονται στο ημερολόγιο του υποστήριξε:
    «Κατά τη συνάντησή μας, μέσα στο 2010, μου ζήτησε να τον βοηθήσω οικονομικά γιατί είχε μεγάλη οικονομική ανάγκη και όχι επειδή του όφειλα χρήματα. Πιθανολογώ ότι με αφορμή κατάλογο που μου έδειχνε με εξοπλιστικά προγράμματα που διεκπεραιώθηκαν επί θητείας μου, ότι θεωρούσε και άφηνε υπονοούμενα για δήθεν κάτω από το τραπέζι συναλλαγές μου. Αυτά τα υπονοούμενα ήθελαν να δείξουν ότι πιθανά έχω χρήματα για να τον βοηθήσω ...».

    Για τη σύζυγο του πρώην υπουργού Βίκυ Σταμάτη ανέφερε:
    «Σε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί μου , η Βασιλική Σταμάτη, με ασαφείς και δυσνόητους υπαινιγμούς, ζητούσε από εμένα να βοηθήσω το σύζυγό της οικονομικά αφού κι αυτός με είχε τιμήσει με την επιλογή μου ως Γενικό Διευθυντή της Διεύθυνσης Εξοπλισμών…ο τόνος της φωνής της ήταν αυστηρός. Η σύζυγός του μου ζήτησε να τον βοηθήσω στη δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται χωρίς να διευκρινίσει αν εννοεί να το κάνω οικονομικά».

    Ας βάλει την κουκούλα o “γεροντό-ερωτιάρης” και να δώσει πέντε …έξη … δέκα …ονοματάκια Πασοκό-σοσιά-ληστών εξ αυτών που πήραν μίζες ή έγιναν κολλητοί με τους εμπόρους όπλων κατά την διάρκεια της δικής του ΠΑΣΟΚΟ-ΜΙΖΟ-ΚΡΑΤΙΑΣ …
    Η αλαζονική συμπεριφορά δεν κάνει καλό σε κανένα από την προφυλακισμένη οικογένεια Τσοχατζόπουλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive