Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Μια νύχτα στο δρόμο με τους άστεγους


Στο πλευρό των αστέγων βρέθηκαν εκατοντάδες πολίτες στα πλαίσια της βραδιάς Sleep Out. Ισχυρό μήνυμα αφύπνισης για το πολύ σοβαρό αυτό πρόβλημα (Vids+Pics).Βραδιά "Sleep Out" για τους άστεγους...
διοργάνωσε για 8η συνεχόμενη χρονιά στην πλατεία Κλαυθμώνος, το Κέντρο Στήριξης Αστέγων της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης "Κλίμακα", καλώντας τους πολίτες να μείνουν στο πλευρό των αστέγων τη νύχτα της Παρασκευής. Στόχος της εκδήλωσης ήταν η αφύπνιση και την κινητοποίηση της Πολιτείας και των πολιτών, ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των αστέγων ως ένα ιδιαίτερο κοινωνικό ζήτημα που απαιτεί πολιτικό σχεδιασμό και οργανωμένη δράση.
Η υπεύθυνη επικοινωνίας της "κλίμακας", Άντα Αλαμάνου, δήλωσε στο NEWS 247 ότι αυτό που διεκικεί η οργάνωση είναι η πραγματική εφαρμογή του του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος στη στέγη και πρόσθεσε ότι το ιδιαίτερο στοιχείο της φετινής εκδήλωσης, είναι η ενεργός συμμετοχή των ίδιων των αστέγων.
"Η σημερινή εκδήλωση ξεκίνησε με πορεία των ίδιων των αστέγων στη Βουλή. Όλοι εμείς ήμασταν κοντά τους και θα είμαστε πάντα κοντά τους" τόνισε η κα Αλαμάνου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν διάφορες δράσεις, όπως ενημέρωση για το πρόβλημα των αστέγων και τις υπηρεσίες του Προγράμματος Στήριξης Αστέγων της "Κλίμακας", προβολή σχετικών ταινιών, καθώς και καλλιτεχνικά δρώμενα.

Στις εκδηλώσεις συμπαράστασης συμμετείχαν οι καλλιτέχνες Δημήτρης Πουλικάκος και Οι Άσσοι του Καράτε Νο2, Μαριέττα Φαφούτη, Μανώλης Ρακιντζής και Σταύρος Κυπραίος, Φλος Ρουαγιάλ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive