Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Σφοδρή κόντρα δικαστικών με Ρουπακιώτη για «ακτιβισμό» στο δικαστικό σώμα

Αφορμή απετέλεσαν τα σχόλια του υπουργού Δικαιοσύνης ότι το υπουργείο δεν αποδέχεται «ακτιβιστική συμπεριφορά» στο δικαστικό σώμα, με την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων να καλεί τον κ. Ρουπακιώτη να αποφεύγει τέτοιου είδους δηλώσεις και τον υπουργό να αντιτείνει με νόημα πως προκαλεί «εντύπωση» η «αποκοπή» μέρους των δηλώσεών του. Αντιπαράθεση ξέσπασε το Σάββατο μεταξύ της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και του υπουργού Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη, με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του τελευταίου για θεσμική επιλογή αθρόων προφυλακίσεων... και «ακτιβιστική συμπεριφορά» στο δικαστικό σώμα. Μέσω ανακοίνωσής της, η Ένωση εκφράζει τη δυσαρέσκειά της για τα επίμαχα σχόλια του υπουργού Δικαιοσύνης, σημειώνοντας πως τέτοιου είδους δηλώσεις «δεν συμβάλλουν στη διατήρηση του κλίματος νηφαλιότητας» που απαιτείται για την εκτέλεση του έργου του δικαστικού σώματος. Παράλληλα, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων καλεί τον κ. Ρουπακιώτη να αποφεύγει δηλώσεις που «δημιουργούν σύγχυση [και] κλονίζουν την εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη ως θεσμικού πυλώνα του δημοκρατικού πολιτεύματος».
Τη «βαθιά του λύπη για την απρόσμενη ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, από την οποία προκύπτει, ότι, είτε δεν γνώριζε, είτε αγνόησε την πληρότητα των δηλώσεων του» εξέφρασε σε ανακοίνωσή-απάντηση που εξέδωσε ο κ. Ρουπακιώτης.

Ο υπουργός μάλιστα παραθέτει τις δηλώσεις οι οποίες προκάλεσαν την αντίδραση της Ένωσης, προσθέτοντας με νόημα πως «το γεγονός ότι αποκόπηκε μέρος των δηλώσεων του υπουργού για λόγους που ο ίδιος αδυνατεί να αντιληφθεί» προκαλεί «εντύπωση»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive