Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Εντοπίστηκε DNA αλόγου σε κατεψυγμένο κρέας στην Ελλάδα

Εντοπίστηκε DNA αλόγου σε κατεψυγμένο κρέας στην ΕλλάδαΤην ύπαρξη DNA αλόγου σε βόειο κατεψυγμένο κρέας, εντόπισε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων, στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργεί, σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Κτηνιατρικής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Συγκεκριμένα εντοπίστηκαν δυο θετικά δείγματα, που αφορούν ισάριθμες παρτίδες βόειου κατεψυγμένου κρέατος ρουμανικής προέλευσης συνολικής ποσότητας 1.064 κιλών, με την επισήμανση FROZEN BEEF MEAT NECK και FROZEN BEEF MEAT TOPSIDE της επιχείρησης "ΖΗΚΟΥΔΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ"....

Σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ, οι εν λόγω παρτίδες κρέατος έχουν ήδη δεσμευθεί από το Τμήμα Κτηνιατρικής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά στις 14.02.2013.
Συνολικά μέχρι σήμερα έχουν αποσταλεί στα εργαστήρια 76 δείγματα, που ελήφθησαν από έλεγχους σε παραγωγικές / μεταποιητικές μονάδες κρέατος, catering, ψυκτικές αποθήκες και επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου με αντιπροσωπευτική και αναλογική κάλυψη ανά την επικράτεια.
Από τα συνολικά 76 δείγματα έχουν αναλυθεί τα 26, από τα οποία τα δύο βρέθηκαν θετικά.
Όπως τονίζει ο ΕΦΕΤ, οι έλεγχοι σχετικά με την ύπαρξη DNA αλόγου σε διάφορα τρόφιμα συνεχίζονται και σε περίπτωση που βρεθούν άλλα θετικά αποτελέσματα θα παρθούν άμεσα τα προβλεπόμενα μέτρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive