Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Στα τέσσερα κι ο Αλέξης! Σόιμπλε σε Τσίπρα: Θα μείνετε στο ευρώ μόνο αν οι μεταρρυθμίσεις εφαρμοστούν επιτυχώς


Σόιμπλε σε Τσίπρα: Θα μείνετε στο ευρώ μόνο αν οι μεταρρυθμίσεις εφαρμοστούν επιτυχώςΣΟΪΠΜΛΕ:«ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΟ» ΤΣΙΠΡΑΣ: "ΒΕΒΑΙΩΣ , ΒΕΒΑΙΩΣ!"..

Τη βεβαιότητά του ότι η έξοδος της Ελλάδας από την κρίση περνά αναγκαστικά μέσα από την τήρηση του αυστηρού προγράμματος λιτότητας, μετέφερε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα με τον οποίο είχε συνάντηση μίας ώρας στο Βερολίνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας επιχειρηματολόγησε στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατά της εφαρμοζόμενης πολιτικής λιτότητας, η οποία, όπως του είπε, έχει αποτύχει και φέρει σε δύσκολη θέση τον ελληνικό λαό.

«Ο υπουργός Σόιμπλε είπε στον κ. Τσίπρα ότι αναμφίβολα δεν υπάρχει εναλλακτική οδός από την υλοποίηση του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής και τον κάλεσε να στηρίξει την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει», σύμφωνα με όσα δήλωσε στο πρακτορείο Reuters, πηγή του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.
Κατά τις ίδιες πηγές μάλιστα ο κ. Σόιμπλε προειδοποίησε τον συνομιλητή του ότι η Ελλάδα θα μείνει στο ευρώ μόνο εάν εφαμόσει με επιτυχία τις μεταρρυθμίσεις:
«Η Ελλάδα μπορεί να παραμείνει στο ευρώ μόνο εάν το πρόγραμμα προσαρμογής εφαμοσθεί επιτυχώς. Ολοι οι εμπλεκόμενοι πρέπει να τιμήσουν τις αμοιβαίες υποχρεώσεις τους», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών στον κ. Τσίπρα σύμφωνα με πηγή του γερμανικού ΥΠΟΙΚ.
Η συνάντηση των δύο ανδρών διήρκεσε μία ώρα, έναντι 30 λεπτών που ήταν προγραμματισμένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive