Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Άλλος ένας φόρος: Αυτή την φορά προέρχεται από την ΕΕ και η Ελληνική Κυβέρνηση φυσικά συμφωνεί και επαυξάνει! Του Μανώλη Στειακάκη


Με κύριους εμπνευστές τους γραφειοκράτες και παγκοσμιοποιητές της ΕΕ, οι περισσότερες κυβερνήσεις (και η Ελληνική) εισάγουν έναν καινούργιο φόρο επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών (για αγορές-πωλήσεις μετοχών, ομολόγων, παραγώγων κλπ).
Παρατηρήσεις:
1.       Οι γραφειοκράτες θεωρούν πάντα υποχρέωσή τους να βρίσκουν οποιαδήποτε δικαιολογία για να αυξάνουν τους φόρους των πολιτών.
2.       Η Ελληνική κυβέρνηση δεν μπήκε στον κόπο ούτε να ρωτήσει τους φορολογούμενους πολίτες της ούτε να σκεφθεί τις επιπτώσεις. Το ίδιο και τα κόμματα της αντιπολίτευσης: Συμφωνούν σε κάθε αύξηση φόρου ειδικά όταν «συνιστάται από τους ευρωπαίους φίλους».
3.       Ο υπερφορολογημένος Έλληνας πολίτης θα υποστεί ακόμη έναν φόρο που θα είναι μάλιστα φτιαγμένος έτσι ώστε δύσκολα να τον αντιλαμβάνεται (για το καλό του….)....

4.       Οι χρεωκοπημένες Ελληνικές Τράπεζες, τα χρεωκοπημένα Ελληνικά Ασφαλιστικά Ταμεία και οι παραπαίουσες Ελληνικές Ασφαλιστικές εταιρείες θα υποστούν ένα ακόμη οικονομικό χτύπημα.
5.       Το Ελληνικό Χρηματοπιστωτικό Σύστημα θα γίνει ακόμη λιγότερο ανταγωνιστικό σε σχέση με τα εκτός ΕΕ.
6.       Το φορολογικό σύστημα γίνεται ακόμη πιο περίπλοκο (αντί να απλοποιείται).
7.       Για εκατομμυριοστή φορά η δημοκρατία καταργείται αφού ένας καινούργιος φόρος συλλαμβάνεται στα μυαλά των ευρωπαίων αφεντικών και γραφειοκρατών, οι Έλληνες γραφειοκράτες τον αποδέχονται και κανείς στην Ελλάδα δεν ερωτάται.
8.       Για εκατομμυριοστή φορά οι Έλληνες ευρωβουλευτές (όλων των κομμάτων) δείχνουν ότι φροντίζουν για τις ευρωπαϊκές πολιτικές ελίτ και αδιαφορούν για τον φορολογούμενο πολίτη που τους έστειλε στο «ευρωκοινοβούλιο» και που τους πληρώνει πλουσιοπάροχα από το υστέρημά του.
9.       Οι πολιτικές ελίτ της ευρωζώνης δείχνουν να μην έχουν καταλάβει ότι η υψηλή φορολόγηση είναι η κύρια αιτία της βραδύτατης ανάπτυξης που χαρακτηρίζει τις χώρες της ΕΕ τις τελευταίες δεκαετίες. Αντίθετα εφαρμόζουν πιστά την αρχή: ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΕ ΚΑΙ ΞΟΔΕΨΕ.
Υπάρχει λύση και ελπίδα; Ναι. Το Ελληνικό πολιτικό κατεστημένο που αδιακρίτως πτώχευσε τους Έλληνες να διαβάσει τα δύο μηνύματα που είναι γραμμένα στον τοίχο της Ιστορίας:
·         ΧΑΜΗΛΗ ΚΑΙ ΑΠΛΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ
·         ΦΥΓΕΤΕ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ
                                      Μανώλης Στειακάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive